Vijesti

Znanost, medicina, fizika je u čudu : tijela svete Bernardice i svetog Padre Pia i danas je neraspadljivo

Znanost, medicina, fizika…sve staje, u tišini, bez odgovora pred neraspadnutim tijelima svete Bernardice i svetog Padre Pija. Znanstvenici, doktori medicine, kirurzi, patolozi kažu jednoglasno: „ČUDO!“ Liječnici kažu: „Nemoguće je to, da svetoj Bernardici i svetom Padre Piju lice izgleda onako…nemoguće…nevjerojatno je, da je voda u licu, njima je lice kao da su živi! KAKO?!“

Kao ministrant bio sam na mnogim sprovodima. Kako bi bio kraj svećenika, bio bih odmah kraj groba. Tijela koja su položena u grob, osobito vlažan, od njih ne ostane ni prašina. I mogu potvrditi, da bi kao ministrant, dolazio u kuće gdje su bili izloženi pokojnici za vrijeme ljeta…tijela bi već pomalo zaudarala, a koliko bi prošlo od smrti, možda dan – dva.  Kad sam saznao za neraspadnuta tijela svete Bernardice i svetog Padre Pija bio sam u potpunosti iznenađen. ČUDO! To je jedino što mogu reći.

Čitajući analize začuđenih patologa, liječnika, znanstvenika, s pravom, uvidio sam, kao i svi mi, da tijela, svete Bernardice i svetog Padre Pija čudesno prkose raspadanju! KAKO? Samo Bogu je sve moguće! Međutim, treba naglasiti, da su sveta Bernardica i sveti Padre Pio veliki Gospini apostoli! Sveci koji su poticali na pobožnost prema Presvetoj Djevici Mariji. Našoj dragoj Gospi i Majci.


Sveta Bernardica preminula je 16. travnja 1897. s ovim riječima na usnama: “Sveta Marijo, Majko Božja, moli za me, jadnu grješnicu!” Ova izuzetna svetica, u svom kratkom životu prožetom patnjom i bolestima, kao djevojčica vidjela je i razgovarala sa Gospom u Lourdesu, bila je položena u vlažan grob. Svijet je ostao zapanjen kad je otvoren grob 30 godina od njezine smrti.

„Ujutro, 22. rujna 1909., mons. Gauthey, biskup Neversa, u pratnji članova Crkvenog suda ušao je u glavnu kapelicu Samostana. Tri svjedoka, uključujući Majku Generalicu Kongregacije, dva liječnika, dva zidara i dva stolara, prije ulaska u kapelicu prisegnuli su na Evanđelje da će iznositi potpunu istinu o onomu o čemu će svjedočiti. Gradonačelnik je također bio prisutan. Svi su se oni uputili u malu kapelicu sv. Josipa.

Zidari su uklonili zaštitnu ploču koja je zatvarala ‘otvor’. Lijes su podignuli i stavili ga na potpornje u blizini stola prekrivenog posebno vezenim stolnjakom. Stolari su izrezali i uklonili pocinčani lijes, odvili drveni poklopac i tada se pred njima pojavilo Bernardino tijelo – savršeno očuvano! Neke starije sestre koje su trideset godina prije pomagale da se pripremi njezino tijelo i stavi u kovčeg, bile su ganute i nemalo uplašene vidjevši je ponovno ondje, onakvu kakvu su je poznavale. Lice i ruke sv. Bernardice bile su nagnute nalijevo ostavljajući dojam kao da spava, a ne da je mrtva. Taj će položaj zadržati do kraja ovog pregleda i tijekom još dva koja su uslijedila.“

Ovako stoji u medicinskom izvještaju: „Dvojica prisutnih liječnika izjavili su: ‘Nema nikakvih naznaka o bilo kakvom neugodnom mirisu. Tijelo je bilo odjeveno u redovničke haljine, odjeća je bila vlažna. Lice, ruke i podlaktice bile su otkrivene. Glava, nagnuta ulijevo. Lice, svijetlobijelo. Nos tanak, i poput pergamene… Ruke spuštene na prsima bile su savršeno očuvane, nokti također, dok je isprepletenu krunicu izjela hrđa. Na podlakticama su ostale vidljive vene, kao i nokti na nogama … Na kraju ovog opisa, uz potpise, stoji: ‘Donoseći gore navedeno svjedočenje, sastavili smo ovaj certifikat – dr. Ch. David, kirurg; dr. A. Jordan, liječnik’.“

Također, navodimo i izvještaj sa druge ekshumacije: „Pokopana je na vlažnom mjestu: tome svjedoči vlažan habit i izjedena krunica. Dakle, dogodilo se nešto nesvakidašnje. Druga je ekshumacija učinjena 3. travnja 1919. godine, a treća, uz nazočnost svih vlasti i dva liječnika, 18. travnja 1925. Njihova izjava bila je jednaka onoj nakon prvog uvida.

Kirurg Compte ponovno je očitovao svoje iznenađenje zbog savršeno očuvanog tijela. Tijelo je bilo netaknuto i moglo se, bez ikakvih problema, zbog savršenog stanja kostiju i mišića, podignuti i prenijeti na stol.

Kasnije je, u članku objavljenom u znanstvenoj reviji, Compte napisao: ‘Ono što me najviše iznenadilo bila je savršena očuvanost kostura, mišića, ligamenata, kože i elastičnost i tonus mišića … i štoviše, savršeno stanje jetre, 46 godina nakon smrti, koja je još uvijek čvrsta i elastična. U tom sam trenutku komentirao kako smatram da je ovu činjenicu teško objasniti zakonima fizike.’“

Naša draga Majka Marija, nakon što ju je mala Bernardica više puta upitala kako se zove, odgovara ovako: ‘Ja sam Bezgrješno Začeće.’ Neraspadnuto tijelo svete Bernardice čuva se u staklenom lijesu u samostanskoj kapeli u Neversu.

Sveti Padre Pio, ah, što reći, osim, ČUDO! Milosrdni Isuse, Hvala Ti, što si nam ga poslao. Prvi svećenik koji je imao stigme. Svetac koji je za života radio nevjerojatna čudesa, tj. svetac preko kojeg je Gospodin radio nevjerojatna čudesa.  Sveti Padre Pio veliki apostol Presvete Djevice Marije. Stalno je molio svetu Krunicu te je dobio nadimak „živa krunica“. Zbog poslušnosti prema nadređenima morao je priznati koliko je taj dan izmolio krunica, ovako je rekao: „Eh, poglavarima moram priznati, 34 sam izmolio.“ Stalno je poticao na pobožnost prema našoj dragoj Majci Mariji.

Dragi naš sveti Padre Pio preminuo je 23. rujna 1968. Danas popodne njegovo tijelo dovezeno je u Rim gdje je izloženo u staklenom lijesu. Kraj njega su stavili i tijelo našeg sveca, svetog Leopolda Mandića. Dva velika sveca, dva velika ispovjednika i dva velika franjevca zajedno u Rimu.

Uistinu, nevjerojatno, međutim, treba naglasiti, napomenuti da ovim svecima nije bio ugodan ni lagan život. Bili su konstantno napadani, omalovažavani, vrijeđani i klevetani. U tim teškim trenucima mogli su se potužiti samo Spasitelju Isusu Kristu i Gospi, samo oni su ih razumjeli. Svetoj Bernardici naša draga Majka Marija ovako govori: „Ja ti ne obećajem sreću u ovom životu.“ Naš dragi svetac, Padre Pio, preuzimao je bolesti, neizlječivih bolesti od mnogo ljudi na sebe i time bi ih spašavao. Isus mu je rekao: „Možeš me moliti za druge ali za sebe ne možeš tražiti ništa.“

Draga naša sveta Bernardice i sveti Padre Pio, mi smo bijeda grijeha. Vi sad gledate Gospodina, Spasitelja svijeta. Molimo vas, molite za nas, molite za nas, to vas molimo, u ime Božje Ljubavi, da i mi jednog dana budemo u Nebu, tamo gdje ste vi sad.

Pogledajte video:


Autor teksta:  Brat Ivan/ Autor: http://rastimo-u-vjeri.com


Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
Іѕtrаžіvаčі ѕu nаvоdnо рrоnаšlі орірlјіvе dоkаzе zа Воžјі gnјеv kојі…