Zanimljivost

Želiš li znati koliko ti znači ime Isus?

Pokaži koliko si ljudi koji su bili na rubu životnog ponora, na kraju životnih snaga, vratio natrag u život. Pokaži kolikima si bio oslonac, kolikima si vratio nadu, koliki su zbog tebe ponovno počeli vjerovati u Boga.


Pokaži žuljeve svojih ruku i reci da je to od izgradnje Božjeg kraljevstva, da je to ono što si učinio za druge i nisi ništa tražio i dobio zauzvrat, da si čak na kraju dobio pogrde, da si to činio samo za sebe.

Želiš li znati koliko ti znači ime Isus? Razmisli kako si se odnosio s imenom svoga bližnjega, člana obitelji, prijatelja, susjeda, suradnika, kolege s posla. Jesi li u društvu u kojem se on nije nalazio ogovarao to ime, klevetao, iznosio samo loše stvari, podsmijehivao se? Ili si branio tu osobu kada su je drugi napadali? Isus je jednom rekao: Što god učiniste jednom od moje najmanje braće meni ste učinili. Koliko si držao do dostojanstva svakog Božjeg djeteta gledajući u njemu Božje lice?

Matej je u svom Evanđelju zapisao: Mnogi će me u onaj dan pitati: ‘Gospodine, Gospodine! Nismo li mi u tvoje ime prorokovali, u tvoje ime đavle izgonili, u tvoje ime mnoga čudesa činili?’ Tada ću im kazati: ‘Nikad vas nisam poznavao! Nosite se od mene, vi bezakonici!’ Doista, život se ne svodi samo na izgovaranje ili skrivanje iza nekih riječi ili fraza. Maske s lica i usana će brzo pasti. Život je ono što činimo, ono što smo spremi učiti za njegovo ime, život je svjedočanstvo života Boga u svom životu.

Koliko je Tvoje ime na našim usnama i u trenucima kada nam je lijepo, a ne samo onda kada se nađemo u nekoj poteškoći i životnoj krizi, koliko smo ga spremni svjedočiti i u svom svakodnevnom životu bez obzira na okolnosti koje nisu naklonjene i posljedice koje iza toga mogu doći. Ako su tvoje riječi i tvoja volja u svakom trenutku dio našeg života to govori koliko nam znači tvoje presveto ime, to govori koliko nam značiš Ti, Isuse.

 

Autor: Mario Žuvela

Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
Ljudsko nam iskustvo pokazuje da u svijetu postoji zlo i…