Duhovnost

Zbunjeni ste u vezi toga što je doista Božja volja za vaš život? Jedan biblijski stih vam može pomoći!

Jeste li ikada bili zbunjeni u vezi toga što je doista Božja volja za vaš život?
Mnogi od nas jesu. Ono što je odlično jest da nas Bog ne ostavlja dugo zbunjenima: jer nam je već otkrio sve u svojoj Riječi.

Jasno i jednostavno

Razgovarao sam s mnogim kršćanima koji su zbunjeni u vezi toga što Bog želi za njih. Nekad sam i sam bio zbunjen. Uvijek sam mislio da će mi se Bog nekako obznaniti na način koji bi bio veoma jasan i veoma osoban.

Ipak, propustio sam alat kojim mi govori o tome: Samu Njegovu riječ. Rimljanima 12,2 nam govori:

„I ne suobličujte se s ovim svijetom, nego se preobrazujte obnovom svoga uma da uzmognete rasuđivati što je volja Božja: što je dobro i ugodno i savršeno.“

Kako si dopuštamo da se preobražavamo obnavljanjem naših umova? Ne prilagođavajući se ovom svijetu i dopuštajući Bogu da ispunjava naša srca i umove svojom riječju:

„Kako će mladić čistiti put svoj? Držeći riječ tvoju. Svim srcem svojim tebe sam tražio: ne daj da zastranim od zapovijedi tvojih! U srce sam svoje tvoju pohranio riječ, da protiv tebe ne sagriješim“ (Psalam 119,9-11).

Kako nastaje ta zbunjenost

Mnogi kršćani koji su zbunjeni u vezi Božje volje zapravo ne čitaju Njegovu riječ. Idu u crkvu i čekaju da svećenik  kaže nešto što će ih poučiti. Neki čak čekaju da netko prorokuje nad njima. Ali ne čitaju Bibliju.

S druge strane, drugi koji čitaju Bibliju jednostavno se odupiru. Znam to jako dobro. Biblija nam govori o našim grijesima, ali ju odbijamo jer ne želimo priznati naše grijehe. Biblija nam govori da griješimo, ali mi se opiremo zato što ne želimo prestati griješiti.

Neki čak idu tako daleko da iskrivljuju Pismo i prilagođavaju ga vlastitim željama! (Vidi 2. Petrova 3,14-16). Mogu uvjeriti same sebe da slušaju Božju Riječ dok ustvari cijelo vrijeme iskrivljuju istinu i zapravo rade suprotno. Opasno je kada počnemo prilagođavati Riječ prema našim željama, umjesto da se prilagodimo njezinoj istini.

 

„Ako me ljubite, zapovijedi moje održite“ (Ivan 14,15).

Toliko jednostavno. I ako se pokoravamo Njegovim riječima, više nećemo biti zbunjeni u vezi Božje volje:

„A Isus mu reče: Ljubi Gospoda, Boga svojega, svim srcem svojim i svom dušom svojom i svim umom svojim. To je prva i najveća zapovijed. A druga je ovoj slična: Ljubi bližnjega svojega kao samoga sebe. O tim dvjema zapovijedima vise sav Zakon i Proroci“ (Matej 22,37-40).

To je Božja volja: da ga ljubimo više od svega i ljubimo druge kao same sebe. Sve što radimo treba proizlaziti iz ljubavi koju primamo od Njega i dajemo ju Njemu. Ako ga ljubimo, nećemo činiti ništa što mu ne ugađa.

Kako možete pogriješiti s time?

 


Autor: Jay Freeman; Prijevod: Vesna L.; Izvor: Christian Post

Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
Papa Franjo se susreo s mladima u luteranskoj crkvi svetoga…