Vijesti

Završio je 33. Mladifest u Međugorju

Svi koji su bili u Međugorju dok je trajalo 33, Mladifest vjerujem da su uživali u duhovnim poticajima i molitvama zajedno. Nadam se da ima i oni koji su prvi puta bili i vidjeli nešto predivno i duhovno.


Danas u zoru, u 5 sati, na brdu Križevac iznad Međugorja slavljem svete mise završio je 33. Mladifest.
Mnoštvo mladih iz svih dijelova svijeta zajedno je molilo i, usprkos ranoj zori, pjevali iz sveg glasa.

Sinoć je pak u crkvi na otvorenom u Međugorju, na posljednjoj večeri Mladifesta, održana sveta misa koju je predvodio međugorski župnik fra Marinko Šakota.

On se u svojoj propovijedi osvrnuo na geslo ovogodišnjeg Mladifesta ‘Učite od mene i naći ćete mir!’

Da bi mogli učiti od Isusa, kazao je, trebamo ga najprije upoznati izvanjski i iznutra pa je iznio uvjete za upoznavanje Isusa, a glavni je imati otvoreno srce da bismo upoznali Isusa.

Fra Marinko Šakota: Ako ste odlučili učiti od Isusa naći ćete pravi mir i radost!

”Blago tebi, mladiću i djevojko, ako si ovih dana ovdje u Međugorju pronašao taj biser. Blago tebi ako si odlučio ili odlučila učiti od Isusa jer naći ćeš pravi mir, pravu radost. I blago tebi još više, ako odlučiš i drugima pomoći da i oni pronađu taj biser”, zaključio je fra Marinko Šakota.

Na kraju svete mise, na kojoj mu je koncelebrirao 501 svećenik, fra Marinko je zahvalio svima koji su sudjelovali u organizaciji ovoga Mladifesta te je sve pozvao da podrže novog međugorskog župnika fra Zvonimira Pavičića, a posebno emotivno bilo je kada je apostolski vizitator za župu Međugorje mons. Aldo Cavalli za dosadašnju službu zahvalio fra Marinku Šakoti.

”Naš župnik fra Marinko će uskoro otići iz župe Međugorje, kako bi nastavio svoje poslanje u nekoj drugoj župi. Fra Marinko, u ime Svetog Oca, kojega sam poslanik i u ime svih vas, Vam zahvaljujem od srca za sve što ste učinili ovdje s ljubavlju, znanjem i mudrosti. Neka te Gospodin Isus uvijek prati, Blažena Djevica Marija, Majka Božja, Kraljica Mira, uvijek te zagovarala. Hvala ti, fra Marinko, hvala ti. Puno ti hvala”, kazao je nadbiskup Cavalli.

Nakon svete mise uslijedilo je klanjanje Isusu u Presvetom oltarskom sakramentu, a na kraju i poslanje u kojem su predstavnici mladih iz svih zemalja dobili dar – krunicu, odnosno Marijinu ruku koju im pruža da kroz život hode s Isusom i s Marijom i da uče od njih.

Izvor: Narod.hr


Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
Nalazimo se u teškim vremenima ovim. Vidjelica kaže u svom…