Zatvorene pameti

U Evanđelju 3. uskrsne nedjelje čujemo kako apostoli nisu mogli razumjeti što Isus radi i govori sve dok im On nije OTVORIO PAMET DA RAZUMIJU PISMA (usp. Lk 24, 35-48) Što nam to govori?

Govori nam o tome da nije svakome dano vidjeti znakove vremena, prepoznavati što je Božje, a što je od zloga, spoznavati planove uništenja čovjeka od strane rodne i drugih ideologija. Jednostavno, za to je potrebno da nam Bog otvori pamet! Potreban nam je dar vjere!

Zato mislim kako se ne trebamo zamarati objašnjavanjima i uvjeravanjima drugih kako je IK nešto u biti zlo jer cilja na razrušavanje temelja ljudskog bića stvorenog kao muško i žensko. Uzaludno je, ako pameti ljudi to ne mogu shvatiti! Nije im dano odozgor! Milost njihova obraćenja može se samo izmoliti! Postom, molitvom i žrtvom! Nisu apostoli svojom pričom „obratili“ svijet, nego svojom mučeničkom žrtvom. I mi se za to trebamo spremati, a ne trošiti snage na isprazna uvjeravanja. Svi su oni bili pozvani. Kao i stanovnici Sodome i Gomore ili kao Noini suvremenici. Ali nisu povjerovali znakovima vremena, Božjim upozorenjima. I sve ih je potopilo i uništilo zlo i grijeh u koji su ogrezli. Spasili su se oni koji su izašli iz tog grješnog okruženja ili oni koji su sagradili korablju.

Mislim da Bog i danas poziva sve nas kojima je „otvorio pamet da razumiju Pisma“ – da počnemo s pripremanjima vlastitih korablji, mjesta u koja ćemo se moći povući od zlokobne politike, ideologije i kulture svijeta. Trebaju nam katolički vrtići, katoličke škole, pa i homeschooling ako treba, molitvene kućne zajednice… Naš je najveći zadatak odgojiti djecu koja će što manje biti „zagađena“ grešnim strukturama. Djecu slobodnih mozgova koje onda Bog milošću svoga Duha može prosvijetliti i voditi u tamnim vremenima koja se spremaju.

Stoga nam trebaju mala domaća gospodarstva spremna na robnu razmjenu nezagađenih dobara … treba nam jedna nova infrastruktura koja će počivati na kršćanskim temeljima koja će funkcionirati kao prve kršćanske zajednice u kojima je sve bilo zajedničko i koje su se brinule jedna za drugu – a bile su znak svijetu upravo u tome koliko su se ljubili međusobno. Vrijeme Antikrista se sprema. Vrijeme progona, poplava i potresa. Možemo ga pasivno čekati i dopustiti da nas pregazi ili se možemo spremati da ga dočekamo spremni: opasnih bokova vjerom, srca ispunjena nadom i riječima poput mača ljubavi.


Autor: Paula Tomić

1,925 total views, 3 views today

Komentar

0 Komentara

  Nema komentara!

  Trenutno nema komentara, ali vi možete biti prvi koji će ostaviti komentar za odabranu objavu.

  Postavite odgovor

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  *

  Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.