Vijesti iz Vatikana

Zašto su vatikanske jaslice ove godine tako ružne?’ Svi su iznenađeni

Djetinjasto, nekulturno, postmoderno, bezbožno – samo su neki od komentara diljem svijeta

Nakon teške 2020. godine, svaki se katolik raduje Božiću kao odgodi od mraka, dolasku svijetla Isusa Krista na ovaj svijet.

Nažalost, netko je u Vatikanu zaključio da katolici zaslužuju još samo jednu dozu bijede nakon što su veći dio godine bili isključeni iz sakramenata.

Još početkom studenog bilo je izvještaja da će ove jaslice biti ‘znak nade’ tijekom pandemije. Guvernat Vatikana izjavio je da “želi izraziti sigurnost da Isus dolazi među svoje ljude da ih spasi i utješi”.

Utjeha je posljednje na što one nadahnjuju, nažalost.

Djetinjasto, nekulturno, postmoderno, bezbožno – samo su neki od mnoštva komentara diljem svijeta.  Ne postoji niti jedan pozitivan pridjev koji bi mogao opisati ovaj neukusan i smiješan pokušaj pružanja svjetskim katolicima nečega što bi im pomoglo da ostanu u duhu Božića – rođenja Spasitelja svijeta, Isusa Krista.

Jedan korisnik Twittera usporedio je to s “nečime što bi mališan napravio kad bi imao pristup betonu, i tjestenini”, dok drugi upozoravaju i na nešto mnogo gore, jer ove jaslice izgledaju kao neka sablasna poganska, egipatska božanstva, a dobar je i komentar koji smo zabilježili, a koji kaže: ‘Ovo izgleda kao dolazak Anunnakija (vanzemaljaca op.a), a ne Isusa.’

S jaslama postavljenim na Trgu svetog Petra zgraža se cijeli svijet, na njemu ne nedostaje užasa, a najviše se postavlja pitanje: zašto su jasle toliko jako ružne, zašto je Gospa toliko ružna da joj ni oči nisu simetrične i jedno je zatvoreno? Umjetnost? Možda. Ali s nadahnućem duha ružnoće, i zbog toga su ljudi diljem svijeta s pravom zgroženi.

Jaslice je napravila, umjetnička škola u Castelliju, u pokrajini Abruzzu koja slovi kao središte keramičke umjetnosti.

Evo što kaže Biblija o tome
Ovo upozorenje je iz ljubavi, jer ne želimo da propadnete, obratite se od idola i živite.

„I idole će on potpuno istrijebiti“ (Izaija 2,18).

„Jer meni nije stalo do smrti nijednoga koji umrije, riječ je Gospodina GOSPODA. Obratite se, dakle, i živite!“ (Ezekiel 18,32).

„Stoga reci domu Izraelovu: ‘Ovako veli Gospodin GOSPOD: Obratite se i odvratite se od kumira svojih; i odvratite lica svoja od svih svojih gnusoba“ (Ezekiel 14,6).

Molimo vas, poslušajte ovo upozorenje i tražite Boga da vam se otkrije. Bog mijenja one koje spašava. Kada se Duh Sveti nastani u vas, postajete novo stvorenje. I to će vas osloboditi od idoliziranja đavolje djece koja su opsjednuta zlim duhovima.

„Zato, ako je tko u Kristu, novi je stvor; staro prođe, gle, nasta novo sve!“ (2. Korinćanima 5,17).

„Vi koji ljubite GOSPODA, mrzite zlo! On čuva duše pobožnika svojih, izbavlja ih iz ruke opakih“ (Psalam 97,10).

Bog je svet i mrzi one koji se okreću idolima i drugim bogovima, On je ljubomorni Bog

„I porušit ću vaše uzvišice i zatrti vaše kadione žrtvenike, a vaša ću trupla baciti na trupla kumira vaših; ta gnušat će vas se duša moja“ (Levitski zakonik 26,30).

„Ja sam GOSPOD, to je moje ime; i slavu svoju drugomu ne dajem niti hvalu svoju kumirima“ (Izaija 42,8).


Autor: Rastimo u vjeri/ Izvor

Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
"Bojiš li se ti priznati da si Isusov, stidiš li…