Zašto idem u crkvu

Iskreno, uopće mi nije važno da li Crkva naučava heliocentrizam, ili geocentrizam. Nije mi važno koliko novaca imaju svećenici. Ni malo me nije briga koji od svećenika svake godine kupuje novi auto i zašto. Nije me briga da li svećenici svojim životom svjedoče ono što ispovijedaju, i nije mi uopće važno da li više vremena provode na Face-u, mobitelu, u kafiću s prijateljima na kavama, ili u čitanju Evanđelja.

Ja vjerujem u Isusa – Onoga koji je raspet na križu zbog mene i mojih gluposti! A to što rade svećenici nije moja stvar, već njihova!

Isus je umro za mene, On je zbog mene bio pljuvan i bičevan (a ne neki svećenik) … Zbog Njega idem u crkvu! On mi je važan, Njegove riječi su mi bitne…
U crkvu idem zbog sebe, svoje vjere, snage koju dobivam, ljepote i milosti (koja dolazi bez obzira na svećenika koji se trenutno nalazi na župi)
I nema toga što bi neki svećenik mogao napraviti, a da “sruši” moju vjeru!… Da molimo za njih koliko ih ogovaramo oni bi bili hodajući sveci na zemlji … i ne zaboravite izabrao ih je Krist, a ne mi. I nije mi jasno… otkud neki misle da je njih Isus postavio za suce dok On ne dodje!
Hvala na razumijevanju!
(N. N.)

1,366 total views, 3 views today

Facebook Comments

Admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

*

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

%d blogeri kao ovaj: