Molitve

Započnite dan sa jutarnjom molitvom koja će vam promijeniti život, ako je ne molite možete izgubiti brojne blagoslove i milosti

Svako jutra ustajemo da idemo raditi, popijemo kavicu spremamo se za posao i krećemo. A sad dali se kad ustanemo pomolimo? Svakog jutra kad se digneš/dižeš uzmi si malo vremena i pomoliše za novi radni dan imat će radosti, mir i Blagoslov.  Molitva je nešto posebno kad želimo zaželite nebeskom Ocu dobro jutro.

Psalam nas danas podsjeća da je “pomoć naša od Gospodina, koji je stvorio nebo i zemlju”, pa mu se trebamo neprestano obraćati, ustrajni u svojoj vjeri, bila ona “zgodna ili nezgodna”. Sve što imamo je od Boga, tako da sve što radimo treba biti usmjereno prema Njemu.


Kratka molitva po kojoj sve što činiš, i osjećaš u danu može postati velika milost

Dragulji Crkve su oni koji trpe; oni koji nose svoje križeve i podnose pokore dok su ujedinjeni Bogu. Padre Pio, slavni stigmatičar, jednom je rekao: “Kad bi znali vrijednost patnje nikad je se ne bi odrekli. ”
Bez obzira je li pojedinac vjeruje u Boga ili ne, određena količina patnje mora ući u svaki život. Osoba koja nudi svoje kušnje Bogu pronalazi mir i svrhu, čak i u svojim kušnjama. Onaj tko ju ne ujedini s Bogom postaje ogorčen i očajan. I, njegova patnja je uzaludna.
Milost da izdržimo naše svakodnevne kušnje mogu se dobiti tako lako recitirajući ovu dnevnu molitvu; “Jutarnja molitva nadoknade.”

Zamislite bezbrojne milosti koje se gube u bolnicama i domovima za starije jer se zanemaruje ova molitvu. Milosti koje bi se mogle koristiti za oslobađanje duša iz čistilišta, preobraćenje grešnika, pročišćavanje i na kraju jačanje Crkve.
Kakvo god da je vaše stanje u životu, možete posvetiti sve svoje svakodnevne postupke ako nakon ustajanja izgovorite iskreno jutarnju molitvu. Kroz “Jutarnju molitvu nadoknade” svaki vaš čin postaje žrtva. Riječ “žrtvovanje” znači nešto napraviti “sveto”. “Kad jednom učiniš ujutro ovu molitvu nadoknade, i ponude svega što radiš, misliš i osjećaš Bogu, posvećuje se svaki čin koji učiniš tijekom dana.

Kakvu god kušnju Bog dopusti da prođe kroz tvoj put tijekom dana, ono postaje pokora – bilo da je to posao, loše vrijeme, pobunjena djeca, bolest u obitelji, zategnuti ekonomski uvjeti ili nesporazumi od strane rodbine ili prijatelja. Sve ove žrtve i pokore dobivaju milosti koje Blažena Djevica treba za obraćenje grešnika.
U Fatimi, prilikom pokazivanja djeci vizije pakla, Gospa im je rekla: “Pogledajte moju djecu, duše siromašnih grešnika jer nije imao tko moliti za njih ili se žrtvovati za njih. “Ako ne izgovorite svoju jutarnju molitvu protratili ste dan što se tiče mnogih milosti i izgubili ste prilike da pomognete u spasenju duša.
Jednog dana osoba koja je posjetila svetište Fatimsko u Portugalu, bila je prisutna tijekom blagoslova bolesnih. Vidjela je ljude u invalidskim stolicama, na štakama, kako leže na nosilima i krevetima. Kretala sa suosjećanjem za ove napaćene, zatvorila je oči i molila se za njih. Dok se molila vidjela je duše odjevene u bijelo kako napuštaju čistilište i odlaze u raj. Ovaj događaj pokazuje kako je patnja svih onih koji su pogođeni bila instrument kojim je Bog koristio da oslobodi duše u čistilištu.

Svakako svaki dan recitirajte “Jutarnju molitvu nadoknade” i pokušajte je često obnavljati tijekom dana. Ovu molitvu možete staviti pored kreveta, na ogledalo ili na kuhinjski zid kao podsjetnik da je izgovorite.

FATIMSKA JUTARNJA MOLITVA NADOKNADE:
O Isuse, kroz Bezgrešno srce Marijino, i u sjedinjenju sa Svetom žrtvom Mise koja se prinosi u cijelom svijetu, nudim Ti sve svoje molitve, djela, radosti i patnje ovog dana kao nadoknadu za počinjena djela protiv Bezgrešnog Srca Marijina, za moje grijehe i grijehe cijeloga svijeta.
Amen.


Izvor: Vjera


Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
Božić je kršćanski blagdan kojim se slavi rođenje Isusa Krista, jednostavno to se ne…