Duhovnost

Zamolite Gospodina da budete odraz Njegove ljubavi u svakodnevnici!

“Daleko od toga da su plašljivi, zlovoljni, grubi, melankolični ili imaju tmurni pogled na svojim licima, sveci su radosni i imaju dobar smisao za humor. Iako su potpuno realistični, pozitivnoga su i nadahnutoga duha”, rekao je papa Franjo u apostolskoj pobudnici “Radujte se i kličite”.


Dok radost kod nekih ljudi dolazi prirodno, za druge je teško održati radosni stav tijekom cijeloga dana. To nije nužno loše, no gledano iz perspektive Evanđelja, pozvani smo biti odraz ljubav koju primamo od Boga.

O tomu nam svjedoče životi mnogih svetaca, koji su svojim osmijehom ižarivali ljubav, čak i onda kada su imali skrivene duhovne borbe. Sv. Terezija iz Kalkute jedan je od primjera, piše Aleteia.

Papa Franjo sličnu je misao istaknuo, pišući apostolsku pobudnicu “Gaudete et exsultate” – “Radujte se i kličite”.

“Daleko od toga da su plašljivi, zlovoljni, grubi, melankolični ili imaju tmurni pogled na svojim licima, sveci su radosni i imaju dobar smisao za humor. Iako su potpuno realistični, pozitivnoga su i nadahnutoga duha”.

Podari mi mir, strpljenje, blagost i druge darove Duha Svetoga!

Uz ovu molitvu, preuzetu iz Obiteljskog molitvenika, zamolite Gospodina da vam podari radost kako biste mogli biti odraz Njegove ljubav u svakodnevnici.

“Ukloni, dragi Isuse, zauvijek iz moga srca svu sumornost i lošu volju. Učini me radosnim, zadovoljnim i sretnim u uživanju Tvoje milosti. Jer, Bože, ako mi udijeliš svoju milost, kako da ne budem vedar i radostan? Kako da ne podijelim s drugima radost djelovanja Duha Svetoga u mojoj duši – Onoga koji me podiže u svim dnevnim brigama, Onoga koji uvijek daje svoj mir onima koji su vjerni. Podari mi mir, strpljenje, blagost i druge darove Duha Svetoga: neka oni usmjere i oblikuju moje srce i potaknu me da čeznem za onim što nadilazi ovaj svijet, da čeznem za tobom, Bože, koji si moj početak i moja posljednja nada. Amen”.

 


Autor: HKM

Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
"Sudbina tog kipa je zapravo sudbina i povijest cijelog hrvatskog…