Duhovnost

Zahvalnost Bogu za molitvu Slavim te, Jahve, svim srcem svojim (Psalam 9,2)…

Zahvalnost, uvijek, treba slijediti odgovor na molitvu, kao što se magla zemaljske zahvalnosti diže kada sunce nebeske ljubavi zagrije tlo.


Je li ti Gospodin bio milostiv i prignuo uho glasu tvoje molitve? Onda mu zahvaljuj dok god si živ. Neka zreli plod padne na plodno tlo iz kojeg je crpio život.

Ne propuštaj pjevati hvalu o Onome koji je uslišao tvoju molitvu i podario ti želju tvoga srca. Šutjeti o Božjem milosrđu, značilo bi navući na sebe krivicu nezahvalnosti; ponašati se loše poput devet gubavaca koji se nisu vratili zahvaliti Gospodinu nakon što ih je izliječio.

Zaboraviti slaviti Boga bilo bi odbaciti osobnu korist jer zahvalnost, kao i molitva, jako potiče naš duhovni rast. Pomaže odbaciti naše terete, pobuditi nadu, ojačati našu vjeru. Ta zdrava okrepljujuća vježba ubrzava puls vjernika i priprema ga za nove podvige u Božjoj službi.

Blagoslivljati Boga za primljene milosti na korist je i našim bližnjima. … nek’ čuju ponizni i nek’ se raduju (Psalam 34,3)! Ako nas čuju kako govorimo: Veličajte sa mnom Jahvu, uzvisujmo ime njegovo zajedno! … Eto, jadnik vapi, a Jahve ga čuje… (Psalam 34, 4,6), u sličnim će se situacijama i drugi utješiti.

Slabo će se srce ojačati i potišten će duh oživjeti kada vjernici čuju našu pjesmu oslobođenja (Psalam 32,7 – Dretar). Sumnje i strahovi će nestati kada jedni druge poučavamo i opominjemo psalmima, himnama i duhovnim pjesmama. Kada čuju kako slavimo Njegovo sveto ime i oni će pjevati putove Jahvine (Psalam 138,5).

Slavljenje je najnebeskija kršćanska dužnost. Anđeli ne mole, ali ne prestaju dan i noć slaviti. Otkupljeni, u bijelim haljinama, s palmama u rukama, ne umaraju se pjevajući novu pjesmu: Dostojan je… Jaganjac (Otkrivenje 5, 12).

Autor: C.H. Spurgeon 


Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
Trailer animiranog blagdanskog specijala, Angelin Božić, tvrtke Brown Bag Films.…