Zagledani u Isusa vode ovaj svijet naprijed!

Ovaj svijet treba ljude zagledane u Isusa!

Zagledani u Isusa ne vide toliko mane na drugim ljudima i nemaju potrebu da o njima svima govore. Vide osobu koju je Bog stvorio, ranjenu i povrijeđenu, i žele joj pomoći i osloboditi od onoga lošega što ju je možda zarobilo. Zagledani u Isusa nemaju potrebu da iznose tuđe prljavo rublje na lice javnosti jer su sami svjesni svoje nesavršenosti i treba im puno snage da bi se prvo kod sebe oslobodili svega onoga lošega.

Zagledani u Isusa ne gledaju u prošlost, tu su u sadašnjosti s osobom koja je pred njima, ali i s jednim okom gledaju u budućnost. Oni kada pogriješe ne krive drugoga, već preuzimaju odgovosnost i trude se ispraviti ono što je pod njihovom kontrolom.  Zagledani u Isusa uvijek pronalaze načina da šire i donose radost gdje god dođu, jer Bog koji je u njima donosi puninu života svima s kojima se susreću.

Zagledani u Isusa znaju da prava pobjeda nije ona u kojoj nekoga pobijediš, već ona u kojoj nekome pomogneš. Oni nikada ne prestaju sanjati i vjerovati u bolji svijet jer nada koja je u njima daje im u mraku vidjeti svjetlo. Zagledani u Isusa i onda kada ih pritisne težina života ne odustaju, jer znaju da i on gleda u njih i u tom njegovom pogledu vide snagu koja im je potrebna da bi nadvladali sve životne teškoće i izazove.

Zagledani u Isusa otkrivaju da se čuda događaju svaki dan, vide čuda u svim onim malim stvarima i događajima koje ih okružuju. Ne traže i ne idu za nekim velikim spektaklima već u jednostavnosti srca pristupaju svakom bližnjem gledajući u njemu svoga brata. Zagledani u Isusa mogu vidjeti i ono nevidljivo i od Boga dobivaju snagu za ono što se čini nemoguće. Oni znaju da ne postoji ništa veće od te mogućnosti koju imaju – gledati Isusa i biti zagledan u njega. Oni vode ovaj svijet naprijed.

 

autor: Mario Žuvela

1,602 total views, 2 views today

Facebook Comments

Admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

*

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

%d blogeri kao ovaj: