Crkva u svijetu

Za vrijeme velik nevremena snažnog vjetra tajfunu svećenik je nastavio služiti sv. Misu

Za vrijeme veliko nevremena snažnog vjetra koji se zove tajfun svećenik je nastavi sv. misu nije ga omelo uopće ovaj vjetar jel se pouzdao u Gospodina i hrabro je nastavio služiti, iako se sve treslo od jakog vjetra koji je zahvatio to područje on je hrabro nastavio. To je ona prava vjera kad sve prepusti u Božji ruke da vodi.


Otac Virgilio Salas nastavio je slaviti misu i prenositi je unatoč silovitim vjetrovima koji su 16. prosinca pogodili otok Bohol

Više od tjedan dana nakon prolaska „supertajfuna” Rai, koji je pogodio središnje i južne Filipine 16. prosinca 2021., brojke ove prirodne katastrofe rastu: 375 ljudi je umrlo, a stotine tisuća sada su bez krova nad glavom, bez vode i bez struje.

Preživjeli se organiziraju kako bi pomogli jedni drugima, posebice kroz mrežu svojih župa (zemlja je većinom katolička). „I uz tajfun, vjera je snažna”, rekao je otac Virgilio Salas za ABS-CBN News, prenosi Aleteia, koji je nastavio slaviti misu i prenositi je unatoč silovitim vjetrovima koji su 16. prosinca pogodili otok Bohol, gdje se nalazila njegova crkva.

Doista, toga dana u 16 sati bila je zakazana misa u župi Bezgrešnog Srca Marijina u Tagbilaranu, gradu koji se nalazi na otoku Boholu. Nazočila je šačica vjernika. Unatoč vjetrovima oluje koja je postajala sve snažnija, otac Virgilio Salas, uz asistenciju još jednog župnika župe, nastavio je slaviti misu i prenositi je uživo na Internetu:

Izdavačka kuća Kyrios objavila je odgovor starca Pasija na pitanje;  Što se događa ako se nešto neočekivano dogodi za vrijeme Božanske liturgije? Njegov odgovor savršeno opisuje razlog zašto svećenik nije prestao sa slavljem svete euharistije unatoč oluji. “Jednom je netko upitao svetog starca Pajsija: “Starče, ako se nešto neočekivano dogodi tijekom Božanske liturgije (svete Mise po istočnom obredu), može li se ona prekinuti?”

Svetac je odgovorio: “Svećenik ne može prekinuti započetu Božansku liturgiju u sredini – ma što se dogodilo. Čak i ako izbije rat, on mora završiti Liturgiju. On mora završiti Liturgiju, čak i ako se neprijatelji približavaju hramu. Najviše što može učiniti u takvom slučaju je pokušati je brzo završiti. Ali treba imati povjerenja u Boga i ne bojati se.
Sluga Najvišega Boga trebao bi se odlikovati velikom pažnjom, čistoćom i beskompromisnim stavom. Svećenici su veći od anđela. Za vrijeme slavlja sakramenta Božanske Euharistije, sveti anđeli pokrivaju svoja lica, dok svećenik obavlja taj Sakrament.”

„Nismo prestali služiti misu iako je bilo nazočno samo nekoliko ljudi. Crkva se zalaže uvijek moliti za svoje vjernike”, rekao je kasnije medijima otac Salas. Drugi svećenik je objasnio da osjeća i strah od oluje, ali i spokoj nekoga tko daje prednost duhovnom životu vjernika.


Izvor: Book.hr

Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
Opipljivi dokazi Božjeg milosrđa Svjedočanstvo koje je dodirnulo mnoge  koji…