Susret hrvatske katoličke mladeži, 30.4.2017. godine Krešo Jakumetović opisuje svoj doživljaj na susretu u Vukovaru

Krešo Jakumetović piše svoj doživljaj o susretu katoličke mladež u Vukovaru

“Grad mladeži. Grad vjere. Grad svjetla. Grad budućnosti. Grad mira. Grad pobjede. Grad slobode. Grad nade.. I još kojim sve nazivima mogli bismo nazvati Vukovar toga dana 30. travnja 2017. godine kada je u Vukovaru bio održan 10. Susret hrvatske katoličke mladeži.

Beskrajne rijeke mladih zaplovile su ulicama Vukovara i svojom pjesmom, plesom i molitvom donijele Vukovaru nov duh. Bio je to duh zajedništva, radosti i nade. Duh uskrsloga Gospodina Isusa Krista koji nas je sve toga dana pozvao u Vukovar da nas pouči, ohrabri i pokaže kako izdržati u ovim današnjim, teškim i neizvjesnim vremenima koja pogađaju sve naraštaje, a pogotovo našu mladež. U ovo vrijeme očaja, beznađa, iseljavanja iz Hrvatske Isus nam je došao upravo u Vukovaru uputiti riječi nade.

 

U grad koji je bio u potpunosti sravnjen sa zemljom, a sada je ljepši nego ikad prije. Došao nas je sve zagrliti svojim beskrajnim milosrđem i ljubavlju i obasjati svojim svjetlom, svjetlom Duha Svetoga. Došao je k nama da bude s nama i da ostane uz nas… Došao nam je dati snagu odozgor… bez koje ne možemo, bez koje posustajemo… Došao je da nas obnovi, ozdravi i oslobodi od svih naših padova, slabosti i grijeha.

 

U tom Njegovom duhu Grad je procvjetao, Vukovar je oživio i sada ponosno i još hrabrije, uzdignute glave pogledom usmjerenim prema Gospodinu, krenuo je koračati dalje… A Vukovar to uistinu najbolje i zna…

 

Incorrect URL attribute defined

 

Hvala ti, Vukovare moj! Hvala ti, Kriste, nado naša, nado Hrvatska!

 

Autor: Krešimir Jakumetović za porta rastimo u vjeri

1,974 total views, 3 views today

Facebook Comments

Admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

*

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

%d blogeri kao ovaj: