VOLONTIRANJE U DOMU HRVATSKIH HODOČASNIKA U RIMU

I ove godine Dom hrvatskih hodočasnika u Rimu pruža mogućnost volontiranja osobama koje su za to zainteresirane i koje ispunjavaju uvjete za ovu vrstu kršćanske karitativno-duhovne djelatnosti kojom se vrše tjelesna i duhovna djela milosrđa u korist hodočasnika. Volontiranje traje mjesec dana ili duže prema dogovoru.

Za vrijeme volontiranja stan i hrana su osigurani. Volontiranje obuhvaća ove poslove: rad u kuhinji i blagovaonici, spremanje soba i čišćenje domskih prostorija kao i druge poslove ugostiteljskog karaktera.

U slobodno vrijeme volonter ima mogućnost posjetiti sveta mjesta Vječnoga Grada i ostale spomenike grada Rima i na takav se način i sam duhovno obnoviti i učvrstiti u svojoj vjeri.

Za volontiranje primaju se katolički vjernici od 21. do 45. godine te uz uvjet da su psihički i fizički zdravi. Ako predprijava bude prihvaćena treba potom preporuka župnika, ili kojeg svećenika koji kandidata poznaje.

Volontiranje započinje 1. ožujka 2018. i nastavlja se do kraja godine 2018.

(Ne primaju se osobe koje dolaze samo iz turističkih motiva, kojima bi volontiranje bilo samo sredstvo da udovolje svojim turističkim pobudama).

svojoj prvoj predprijavi zainteresirani treba navesti ove svoje osobne podatke1.) ime i prezime, 2.) koliko godina ima, 3.) mjesto stanovanja, 4.) zanimanje, 5.) da li je (ne)zaposlen, 6.) period u kojem bi volonter mogao volontirati, 7.) kontakt-telefon. Ako postoje uvjeti da predprijava bude prihvaćena, slijede daljnjiadministrativni koraci za dolazak na mjesto volontiranja. Svoje odgovore zainteresirani neka što prije pošalje na ovu e-mail adresu:

postulatura@ivanmerz.hr

Detaljnije informacije o samom Domu hrvatskih hodočasnika u Rimu

mogu se naći na web stranici: www.domuscroata.com

Pogledajte galeriju doma u Rimu u kratko

[wonderplugin_slider id=14]


Izvor: domuscroata.com

 6,720 total views,  3 views today

Komentar

0 Komentara

  Nema komentara!

  Trenutno nema komentara, ali vi možete biti prvi koji će ostaviti komentar za odabranu objavu.

  Postavite odgovor

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  *

  Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.