Vlč. Zlatko Sudac

Vlč. Zlatko Sudac – Žaloste me svi kojima je lijepo u starome jer oni strahuju od novog.

Buduća sreća ne smije biti žrtvovana sadašnjosti, ni sadašnja budućnosti. Ne odlučuje se čovjekovom sudbinom ni u prošlosti ni u budućnosti, nego ovdje i sada.


Upravo me stoga žaloste svi kojima je lijepo u starome jer takvi imaju strah prema novome. Tko od takvih traži da se poštuje tradicija i po njoj živi, neka ne zaboravi da ona još nije sva došla i da se od staroga moramo otisnuti prema novome da bi do nje uopće došli.
A kad kao dođemo, ne da u njoj ostanemo već da je prođemo, jer Bog mijenja sve i nas i obličje ovoga svijeta.

O, kad bi političari i svi takvi znali da je sadašnjost samo sazrijevanje prošlosti, bilo da se radi o našim pojedinačnim životima, bilo da se radi o društvenim gibanjima. Sve ima svoj razlog, stoga se sadašnjost može graditi samo onim kamenjem s mjesta na kojem stoji.

Naše danas, u svakom pogledu, osobno i društveno, obiteljsko i vjersko, ekonomsko i nacionalno mora imati svoje Sutra. Bez toga Sutra besmislena je naša sadašnjost.
Ako želimo postići nešto Sutra, moramo žrtvovati nešto Danas.


Pročitajte više na: https://www.vecernji.hr/vijesti/zaloste-me-svi-kojima-je-lijepo-u-starome-jer-oni-strahuju-od-novog-1163367 – www.vecernji.hr

(Visited 318 times, 1 visits today)

Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
Poznat je odlomak o ozdravljenju Petrove punice. Zaustavit ću se…