Vlč. Zlatko Sudac predvodio duhovnu obnovu posvećenu Vukovaru, nazočilo preko 500 sudionika

Velečasni Sudac kao svećenik Krčke biskupije, uz blagoslov biskupa Petanjka od 2015. održava duhovne obnove  u hotelu Malin, u mjestu Malinska na Otoku Krku. Seminar popularnog karizmatika i stigmatika  posvećen gradu Vukovaru održan je 16. studenog, a trajao je dva dana.


Dragi Bog se silno proslavio. Ozarena lica, radost, pjesma mogla se konstantno primijetiti na licima svih sudionika. Uz nadahnuta predavanja i propovijedi vlč. Zlatka Sudca, kroz koje je davao naglasak na ljubav, nadu, mir, budućnost, obitelj, sakramente, oproštenje te sav molitveni program koji je bio, nadamo se da će darovi i plodovi Duha Svetoga ostati još dugo zapisani u srcima svih polaznika duhovne obnove.

Cijela duhovna obnova bila je posvećena herojskom gradu Vukovaru i svim stradalnicima Domovinskog rata, braniteljima i civilima. Molili smo za pravdu i istinu, da se otkriju sve masovne grobnice i dostojanstveno ekshumiraju svi posmrtni ostaci dragih nam preminulih. Molili smo i za budućnost Lijepe Naše, posebno Vukovara i ratom zahvaćenih područja kao i za mir u svijetu.

Duhovnoj obnovi nazočilo je preko 500 sudionika, a u subotu 17. studenog pridružio se obnovi još jedan autobus vjernika iz Zagreba. Osim sudionika iz raznih krajeva Hrvatske i okolnih zemalja, grupi vjernika iz SAD-a sa svojim svećenicima i vodičima pridružili su se i vjernici iz Irske, Njemačke, Švicarske, Filipina, Južne Koreje, Kanade, Bermuda, Poljske, Cube, Australije, Puerto Rica, Meksika i Ugande, izvjestili su na službenoj stranici velečasnog Zlatka Sudca.

Vjernike su ispovijedali svećenici i redovnici iz raznih krajeva Lijepe Naše kao i svećenici iz Bosne i Hercegovine, te SAD-a, vlč. Ivan Kordić, vlč. Anton Bozanić, fra. Ivan Lukač, don. Alojzije Pavčević, don. Ivan Butum – svećenici iz Hrvatske i BiH. Zatim svećenici iz SAD-a, tr. Eugene Schmitt, fr. Rick Eldred, fr. Bryan Carney, fr. John Kasibwe kao i svećenici iz Irske, fr. Joe McLaughlin, fr. Pat Scanlan i fr. Chris Donlon. Od srca im svima hvala.

 

Autor: velecasnisudac.com

 27,380 total views,  6 views today

Komentar

0 Komentara

  Nema komentara!

  Trenutno nema komentara, ali vi možete biti prvi koji će ostaviti komentar za odabranu objavu.

  Postavite odgovor

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  *

  Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.