Vlč. Zlatko Sudac

Vlč. Zlatko Sudac : Neće vas spasiti križ nego, Isus Krist koji je raspet bio za naše grijehe


Velečasni Zlatko sudac želi mnoge potaknuti na osnaženje vjere prema Isus Kristu te potiče da ne spašava križ nego raspeti koji je umro i trpi radi cijelog svijeta i uskrsnuo te otišao o svoje vječno kraljevstvo.

Jednog dana ćemo svi biti tamo i uživati u njegovoj prisutnosti u Raju do tad ostanimo snažni u vjeri i slijedimo put istina i život na koji nas i zove Gospodin. uskrs nam mora biti svaki dan ne samo kad je Uskrs i gotovo.

Gospodina uvijek slavimo i pobjedu njegovu na zlom koji vlada u svijetu, ko se pouzda u njega ima i vječni život raduj smo se svi.

Razlog Njegova dolaska na svijet nije bio da umre, nego da ljude ljubi, da ih nauči ljubiti i da ih spasi. Njegovo Kraljevstvo nije od ovoga svijeta, jer da jest, njegovi bi se borili da ga ne razapnu. Kada mu uz Križ nije preostao drugi izlaz, nije ustuknuo – sve je Stvorio Novo.

 

Veronikino platno prije nego je njime bio otrt Kristov Krvavi Znoj, nije vrijedio ništa, kao što je i smrt prije Kristove Smrti morala biti strašna, ali sada – sada se sve mijenja. U Kristovoj Smrti, svaka smrt dobiva mogućnost da postane izvorom Života i Slave, naravno sve opet Bog prepušta ljudskoj slobodi. Da, Bog nas je Oslobodio od prokletstva patnje i smrti, ali nije od patnje i smrti. Možda je moglo biti drugačije da ga nismo razapeli, da je ostao s nama, da nam je pomogao učiniti kolektivni skok svijesti, ali sada je i nama kroz ta vrata proći.

 

Pod Kristovim Križem stoji poljana ljudskih kostiju. Ljudi ne smiju nikada zaboraviti da ih nasljedovanje Krista može stajati glave. Takve ljudske patnje nipošto nisu jalove, jer su one Kristove patnje u ljudima, i zato su Spasonosne. Velike se duhovne borbe događaju oko Križa. Stoljećima i Stoljećima prije ali i poslije nas, i događat će se do Sudnjega Dana, dok Svijetlost ne zaslijepi da samo Bog jasno vidi odvojiti žito od kukolja.

 

„Farizejima i rimskim vojnicima bilo je razapinjanje Isusa sport, a kršćanima je njihova bol odiseja u Kristu” (LJ. Rupčić). Isusovo „Da” Križu, kriterij je čovjekova „Da”. Borba za to je veća od pobjede, kao i Kristova na Veliki Petak. Pobjeda je Kristu zajamčena na kraju povijesti, a ne u njoj. „Naša civilizacija zaboravlja da je nikla iz Krvi Kristove” (A. Carrel). Stoga kroz čovjeka uopće, prolazi sudbina Isusa Krista. On nije došao da proslavi Križ, bol i smrt, nego da im učini kraj. Uistinu, ne spašava nas Križ nego naša Raspeta i Uskrsla Ljubav Krist.

Kada riječi, primjeri i čudesa nisu pomogla i bila dostatna, Isus umire za ljude da ih oživi. To nije samo putokaz nama njegovim sljedbenicima, nego i zadatak. Pobjeda se nad sobom i nad svijetom ne može drukčije izvojevati nego svakodnevnim uzimanjem Križa i umiranjem na njemu.


Izvor: velecasnisudac.com

Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
"Kad izgubiš ovaj svijet, kad te obesprave, popljuju i pogaze,…