Vjeroučitelj Marin Miletić: Volim Boga cijelim svojim bićem

RIJEČKA NADBISKUPIJA OGRADILA SE OD NJEGOVIH RIJEČI

Nakon što se Riječka nadbiskupija oglasila o vjeroučitelju Marinu Miletiću koji je održao govor na velikom prosvjednom skupu učitelja i nastavnika u Zagrebu gdje je privukao pozornost te su se ogradili od njegova govora, Miletić se oglasio putem Twittera.

“Volim Boga cijelim svojim bićem, sve dobro što imamo imamo zbog Njega. Volim i Crkvu zato što volim Boga. Volim i sve naše ljude, a iznad svega volim svoju obitelj, ona je moj smisao. “Bog ne trpi one koji miruju, a predodređeni su za borbu”, a u borbu – s ljubavlju”, napisao je Miletić.

Riječka nadbiskupija, podsjetimo, poslala je priopćenje u kojem se ograđuje od javnog istupa vjeroučitelja Marina Miletića. Vjeroučiteljska služba u školi određena je kanonskim mandatom koji vjeroučitelj prima uime mjesne crkve, naveli su. Kad je riječ o javnom nastupu vjeroučitelja, Riječka nadbiskupija potpuno se ograđuje od sadržaja njegova govora.

Istaknuli su da vjeroučitelj Miletić o svom javnom angažmanu nije prethodno obavijestio Katehetski ured niti se o tome konzultirao s odgovornim osobama u Riječkoj nadbiskupiji te nije dobio suglasnost ureda za službu sindikalnog povjerenika, piše Večernji.


 3,736 total views,  3 views today

Komentar

0 Komentara

  Nema komentara!

  Trenutno nema komentara, ali vi možete biti prvi koji će ostaviti komentar za odabranu objavu.

  Postavite odgovor

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  *

  Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.