Aktualno

Vjeroučitelj Marin Miletić: Volim Boga cijelim svojim bićem

Nakon što se Riječka nadbiskupija oglasila o vjeroučitelju Marinu Miletiću koji je održao govor na velikom prosvjednom skupu učitelja i nastavnika u Zagrebu gdje je privukao pozornost te su se ogradili od njegova govora, Miletić se oglasio putem Twittera.

“Volim Boga cijelim svojim bićem, sve dobro što imamo imamo zbog Njega. Volim i Crkvu zato što volim Boga. Volim i sve naše ljude, a iznad svega volim svoju obitelj, ona je moj smisao. “Bog ne trpi one koji miruju, a predodređeni su za borbu”, a u borbu – s ljubavlju”, napisao je Miletić.

Riječka nadbiskupija, podsjetimo, poslala je priopćenje u kojem se ograđuje od javnog istupa vjeroučitelja Marina Miletića. Vjeroučiteljska služba u školi određena je kanonskim mandatom koji vjeroučitelj prima uime mjesne crkve, naveli su. Kad je riječ o javnom nastupu vjeroučitelja, Riječka nadbiskupija potpuno se ograđuje od sadržaja njegova govora.

Istaknuli su da vjeroučitelj Miletić o svom javnom angažmanu nije prethodno obavijestio Katehetski ured niti se o tome konzultirao s odgovornim osobama u Riječkoj nadbiskupiji te nije dobio suglasnost ureda za službu sindikalnog povjerenika, piše Večernji.


(Visited 33 times, 1 visits today)

Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
Nađite vremena za život, vremena da slavite njegove lijepe stvari…