Novosti

Vjeroučitelj Marin Miletić: Volim Boga cijelim svojim bićem

Nakon što se Riječka nadbiskupija oglasila o vjeroučitelju Marinu Miletiću koji je održao govor na velikom prosvjednom skupu učitelja i nastavnika u Zagrebu gdje je privukao pozornost te su se ogradili od njegova govora, Miletić se oglasio putem Twittera.

“Volim Boga cijelim svojim bićem, sve dobro što imamo imamo zbog Njega. Volim i Crkvu zato što volim Boga. Volim i sve naše ljude, a iznad svega volim svoju obitelj, ona je moj smisao. “Bog ne trpi one koji miruju, a predodređeni su za borbu”, a u borbu – s ljubavlju”, napisao je Miletić.

Riječka nadbiskupija, podsjetimo, poslala je priopćenje u kojem se ograđuje od javnog istupa vjeroučitelja Marina Miletića. Vjeroučiteljska služba u školi određena je kanonskim mandatom koji vjeroučitelj prima uime mjesne crkve, naveli su. Kad je riječ o javnom nastupu vjeroučitelja, Riječka nadbiskupija potpuno se ograđuje od sadržaja njegova govora.

Istaknuli su da vjeroučitelj Miletić o svom javnom angažmanu nije prethodno obavijestio Katehetski ured niti se o tome konzultirao s odgovornim osobama u Riječkoj nadbiskupiji te nije dobio suglasnost ureda za službu sindikalnog povjerenika, piše Večernji.


Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
Nađite vremena za život, vremena da slavite njegove lijepe stvari…