Vjerom se izborite sa svakodnevnim izazovima i porazima!

Nitko više ne može negirati koliko je veliki pritisak koje suvremeno društvo stavlja na ramena današnjeg čovjeka, ne samo odraslog čovjeka već i djece u školama.

Sve više školskih obaveza, predmeta, nastavnih sati, izvannastavnih aktivnosti, a s druge strane sve izraženija težnja roditelja za perfekcionizmom stvara veliki pritisak na dijete. S druge strane nikada nije bilo više roditelja koji u borbi za golu egzistenciju, nemaju vremena ni za sebe ni za svoju djecu koja se sa svojim problemima moraju izboriti sama.

Kao da je život postao luda jurnjava za što više novaca, iskustava, doživljaja i kao da je nepisano pravilo tog društva da ukoliko nećeš biti prvi tada kao da ne postojiš. Žonglirajnje s različitim životnim područjima najčešće se svodi na to da na kraju strada ona najvažnija loptica bilo da se radi o obitelji ili zdravlju samoga pojedinca. A onda nakon svih  tih poraza nastupa more depresije i samosažaljenja i bezbroj pitanja na koje nema odgovora: Zašto sam to napravio, zašto nisam postupio drugačije.

Vjera je jedini način za izboriti se sa svakodnevnim stresom. Kada smanjite zahtjeve što ste ih sebi postavili sve je drugačije, ležernije idete kroz život i otvorenim očima promatrate svijet oko sebe te imate mogućnosti diviti se ljepotama koje vam je Bog dao. Odvojite zato svakoga dana dovoljno vremena da u molitvi sagledate sebe, mjesto na kojem stojite, mjesto na koje želite doći i od Boga zatražite vodstvo u tim teškim životnim izazovima, da ne pokleknete prije njegovog kraja.

Vjera je jedini način za izboriti se sa svakodnevnim problemima. Na putu između različitih obaveza samo osvijestite Božju nazočnost i stresni trenuci bit će upola manji. Svaku problematičnu situaciju i svaki nerazjašnjeni konflikt predajte u njegove ruke i suočit ćete se sa preobrazbom svojih problema u prilike kojima vam Bog nešto poručuje. Budite mudri čitati znakove vremena i hrabri slijediti svoj unutarnji glas savjesti, a Bog će se pobrinuti i dati vam ono što vam nedostaje na vašem životnom putu.


Autor: Mario Žuvela

705 total views, 2 views today

Komentar

0 Komentara

  Nema komentara!

  Trenutno nema komentara, ali vi možete biti prvi koji će ostaviti komentar za odabranu objavu.

  Postavite odgovor

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  *

  Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

  %d blogeri kao ovaj: