Vijesti

Više se godišnje POBIJE djece ABORTUSOM u HRVATSKOJ nego što se u 500 godina…

Na naslovnoj fotografiji prikazano je dijete u 11 tjednu trudnoće. U članku, također, možete vidjeti papu Franju na grobu nerođene djece u Rimu.

Svaki treći abortus je dogovoren, u statistici prednjače žene između 30 i 39 godina. Dok cijena abortusa „varira“ između 1500 do 2000 kn, naravno, negdje i više. U Hrvatskoj se najviše „obavi“ abortusa u Varaždinu, jer je najniža „tarifa“, samo 1500 kn. Nakon Varaždinske, najviše medicinskih pobačaja obavljeno je u Primorsko-goranskoj, Istarskoj i Osječko-baranjskoj županiji, navodi Večernji list.

 

Sa svih strana protivnici Crkve, već stoljećima urlaju te bacaju drvlje i kamenje, pozivajući se na „enormne“ brojke žrtava inkvizicije. Govor mržnje prema Crkvi je sve učestaliji te se, nažalost, širi poput eruptivnog požara. „Većina suvremenih znanstvenika danas se slaže oko brojke od približno 40.000 smaknuća vezanih uz vještice iz razdoblja petstogodišnjeg mahnitanja, od kojih su neka izvršila katolička, druga protestantska tijela, a većinu svjetovne vlasti“ – navodi fra Josip Blažević u svojoj knjizi Halloween. Poganstvo staro i novo.

Međutim, uzimajući u obzir vremensko razdoblje „strašne inkvizicije“, bez obzira, da li je bila crkvena, protestantska ili svjetovna. Uzmimo godišnje brojke abortusa počinjenih, samo na području Republike Hrvatske. Kako objasniti činjenicu da „odvjetnici humanizma“, kako ih naziva fra Josip Blažević, prešućuju ubojstva nerođene djece u majčinoj utrobi kojih se godišnje legalno, samo u Hrvatskoj, izvrši 40.000. Fra Josip Blažević dalje navodi u već spomenutoj knjizi, „Godišnje se, dakle, legalno, samo u Hrvatskoj, ubije nevine djece koliko je kroz sva razdoblja (od petsto godina) inkvizicije, i sva područja koja je obuhvaćalo njezino djelovanje, smaknuto žrtava.“

Porazne brojke „legalnog“ ubojstva u Hrvatskoj ispunjavaju nas užasom. Nedavno mi je jedan od najomiljenijih ispovjednika iz samostana svetog Mihovila u Zadru rekao „Crkva smatra da je abortus strašan zločin.“

 

   Ne uzimajući u obzir samo činjenicu sa strane „duhovnog aspekta“, uzmimo ovaj aspekt, da je lišeno, prije svega, pravo na život. Reći „e, ti nećeš živjeti“, jest opasnost da čovjek čovjeku ne dozvoljava da živi. To je svjesno pokoravanje totalitarnom načinu razmišljanja i provođenje u djelo istog. Ubojstvo je ubojstvo i, nazivali ga vi prekidom trudnoće ili nekim „drugim celofanom“, težinu i ozbiljnost ovog čina koji se zove ubojstvo, nećete prekriti.

 

Da, Gospodin je milosrdan i milostiv i, DA, ako se istinski pokajete, od srca, taj grijeh će vam oprostiti. Sveta Ispovijed je toliko jednostavna i bit će nam razumljiva tek kad dođemo pred Njega, milosrdnog Oca. Iskreno od srca vjerujem, da će brojne žene, koje su počinile abortus, kojeg su nažalost počinile, dobiti oprost, ako se iskreno i od srca pokaju.

 

Drage cure, žene, majke, budite svjesne činjenice da kad počinite taj čin, užasni čin, vaše srce neće biti isto. Staviti će te na sebe teret i grižnju savjesti koja će se pojaviti prije ili poslije. Da, Gospodin oprašta, On je milosrdan, ali, ožiljci ostaju. Da se rane zakrpaju treba vremena, molitve, svetih sakramenata…Čudni su putevi Božji, On je taj koji nas čeka kao milosrdni Otac u onoj Isusovoj prispodobi. Samo On je u stanju odnijeti grijehe, samo On je u stanju vratiti mir…zato je otišao na križ, za nas…budi milostiv nama grešnicima, milosrdni Gospodine. 

 

Prvi video.

 

Drugi video:

 

 

ISUSE, UZDAMO SE U TEBE
Marijo Pomoćnice kršćana, moli za nas!
Gospe Fatimska, moli za nas!
Sveti Josipe, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!
Sveti Mihovile, u ime Božje Ljubavi, moli za nas! 

Sveti Gabrijele, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!
Sveti Petre, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

 Sveti Ivane Bosco, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

 

Sveti Ljudevite Montfortski, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!
Sveti Ivane Pavle II., u ime Božje Ljubavi, moli za nas!
Sveti Franjo Asiški, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!
Sveti Benedikte, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

 

Sveti Ivane od Križa, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!
Sveti Antune Padovanski, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!
Sveta Faustino Kowalska, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!
Sveti Padre Pio, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!
Sveti Leopolde Mandiću, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

 

Sveti Ignacije Loyolski, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!
Sveti Dominiče, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!
Sveti Dominiče Savio, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!
Blažena Aleksandrino, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!
Blaženi Ivane Merz, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

 


Tekst pripremio: Brat Ivan

Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
Papin nagovor uz molitvu Anđeo Gospodnji u nedjelju 4. studenoga…