Vijesti

Vijesti iz iz SAD – Sedmogodišnja Kiara Goršić, koja je lani ujedinila Hrvatsku u humanitarnoj akciji preseli je kod Gospodina u Raj.

Nakon duge borbe sa Tumorom i svi smo se nadali da će malena Kiara Goršić uspjeti pobijediti bolest sa kojom se dugo borila i godinama da nestane  tumor.  Nažalost stigla je žalosna vijest iz SAD da je preminula i preselila kod Gospodina.


Ona je samo nakratko napustila ovaj svijet, ona i dalje živi srcima mnogi i kad jednog dana završi ovaj život opet ćemo je susreti u Raju u bijelom poput anđela i biti sretni bez prestanka. Ovo je samo kratak rastanak.

Sedmogodišnja Kiara Goršić, koja je lani ujedinila Hrvatsku u humanitarnoj akciji za njezino eksperimentalno liječenje u SAD-u, nažalost je preminula. Zloćudni tumor na mozgu gradusa IV, najagresivniji od svih vrsta, bio je previše za njezin izmučeni organizam, piše Jutarnji list.

Nebo je postalo bogatije za još jednog anđela. Prekrasna naša djevojčice nikada te nećemo zaboraviti. Počivaj u miru Božjem, a roditeljima, seki i ostaloj obitelji iskrena sućut i da im dragi Bog da snage za dalje, poruka je koju je danas objavil udruga “Agenti dobrote – Šibenik”.

Roditelji, mama Matea i tata Valentino, te mlađa sestra nesretnom igrom sudbine doživjeli su najbolniji mogući gubitak i to nakon skoro godinu dana teške borbe.

“Kiara nas je kroz svoju bolest naučila toliko toga, naučila nas je i pokazala da postoji sasvim nova dimenzija snage, ljubavi i vjere. Pokazala je da postoji nova dimenzija nas kao ljudi. Pokazuje da treba imati osmijeh na licu i kad je najteže! Ona svoj teret s tolikom lakoćom prihvaća i nosi, ponaša se kao da ga nema, te iz dana u dan pokazuje koliko je jaka i hrabra”, rekla je njezina mama Matea dok je Kiara bila na liječenju u San Franciscu.

Miran i bezbrižan život skladne šibenske obitelji Goršić prošlog se ljeta preko noći pretvorio u noćnu moru. Kiara, koju su dotad i vrtićke viroze uspješno izbjegavale, uživala je u posljednjim ljetnim praznicima prije nego što krene u školu. Kupala se, igrala sa sestrom s kojom je bila nerazdvojna, uživala u pažnji baka, djedova, prabaka.

Sve je krenulo krajem svibnja, iako nitko nije slutio da je nešto opasno u pitanju. Kiara je odjednom dobila visoku temperaturu popraćenu povraćanjem. U bolnici je primila infuzije, a nakon krvne slike liječnici su roditeljima rekli da ne mogu otkriti radi čega je to i da bi kroz dnevnu bolnicu trebali na daljnje obrade i da je u potpunosti dehidrirala. Pet dana je dolazila u dnevnu bolnicu i jedan je dan počela govoriti da je glava boli te da više ne može izdržati.

Ubrzo joj se spustio kapak i nateklo joj je oko i dobila je dijagnozu – konjunktivitis. No, na očev rođendan u lipnju iznenada joj je oteklo pola lica.

Krajem srpnja je poslana na magnet. “Već vam se pojavi crv sumnje jer je rečeno da će to trajati 20 minuta, a vi vidite da je vrijeme debelo prekoračeno. Nakon završetka snimanja kad sam izlazila s njom iz te prostorije, radiolog je samo spustio pogled u pod. Tad sam odmah znala da nešto nije u redu. U tom trenu kad je izustio ‘nažalost, vijesti nisu dobre‘, kad to čujete noge vam se odsjeku, a cijeli svijet i život nema više nikakvog smisla”, ispričala je majka Matea.

Obitelj je tad doznala strašnu dijagnozu i nakon toga jedina misao vodilja bila im je – kako da njihova mezimica preživi.

Uspjela je otići samo na prvi dan škole. Nakon teške operacije mozga koju je prošla, za nju lijeka više u Hrvatskoj nije bilo, jedino joj je radioterapija mogla dati koji mjesec života više. To je sve što su roditeljima mogli reći liječnici. Cijeli tumor nije se mogao odstraniti jer je bio uz samo moždano deblo, gdje je spoj živčanog sustava cijelog tijela.

“Od stotine djece ti si jedini s takvom sudbinom. Svi se vesele budućnosti, a tebi izmiče tlo pod nogama. Sve što je imalo smisla, smisla više nema”, ispričao nam je tada Kiarin tata, koji sa suprugom niti u jednom trenutku nije odustao od borbe i bjesomučno je tragao za spasom za svoju djevojčicu.

U prosincu je Kiara dobila zeleno svjetlo za eksperimentalnu studiju u klinici u San Franciscu. Ta klinika provodi najmanje invazivnu ONC oralnu kemoterapiju koja se pokazala u nekoliko slučajeva uspješna, može stabilizirati i usporiti rast tumora na određeno vrijeme. Dok se opet ne nađe neki novi lijek.

Krajem godine je pokrenuta velika humanitarna akcija u kojoj su susjedi, poznanici i brojni građani za Kiarinu borbu s bolešću prikupili čak 18 milijuna kuna.

U veljači je iz američke klinike došla dobra vijest jer je magnet glave potvrdio da se tumor smanjio u svim smjerovima. Nažalost, sreća je kratko trajala.

Iz dubine

Iz dubine, Gospodine, vapijem tebi: Gospodine, čuj glas moj!

Neka pazi uho tvoje na glas moga vapaja.

Ako se, Gospodine, grijeha budeš spominjao, Gospodine, tko će opstati?

Al’ u tebe je praštanje da bismo ti služili.

U Gospodina ja se uzdam, duša se moja u njegovu uzda riječ.

Duša moja čeka Gospodina više no zoru straža noćna

Jer je u Gospodina milosrđe i  obilno je u njega otkupljenje.

(Ps 130)


(Visited 617 times, 3 visits today)

Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
Ovo je dijete koje je odraslo u protestantskoj obitelji, više…