Međugorje

Vidjelica Vicka: Gospa traži od nas tijekom Korizme. – “Ustani s Isusom” i kreni sa njim


Vrijeme je Korizme i svi većinom znamo što je to. Vicka je dobila poruka od Gospe ako želimo ojačati svoju  vjeru trebamo se u Korizmi odreći puno toga, nekad nije ni jednostavno ali tako jedino možemo se ohrabriti i ojačati.

Međugorje. Vicka na Korizmi:

‘Ako nosimo križ, prinesimo ga Isusu! Korizmu često doživljavamo kao vrijeme kada se žrtvuju uskraćivanjem kave, alkohola, čokolade, cigareta, televizije ili bilo čega drugog za što smo previše vezani. Ali toga se moramo odreći zbog ljubavi Isusa i Marije i moramo paziti da to ne činimo na našu osobnu slavu.

Često se veselimo kraju ovih četrdeset dana samo da bismo mogli početi piti, gledati TV itd…, ali ovo nije pravi način da živimo korizmu!

Sigurno je da Gospa od nas traži žrtve, ali ih traži uvijek, ne samo u korizmi. U korizmi Bogu moramo prinijeti sve svoje želje, svoje križeve, svoje bolesti i patnje, da bismo mogli hodati s Isusom, hodati s njim prema Kalvariji.

Trebamo uzeti k srcu da Mu pomognemo nositi križ, jer on nosi križ za sve nas, i trebamo ga pitati: „Gospodine, kako ti mogu pomoći? Što vam mogu ponuditi? “. Ne kažem da On nije u stanju nositi svoj križ, ali kada mu se pridružimo svim srcem, onda to postaje lijepa stvar. Ne obraćam mu se samo kad mi treba, nego hodam s njim kad sam mu najpotrebnija, kad pati za nama.

Mnogo puta, kad imamo križ, mogli bismo mu ga prinijeti, a umjesto toga počnemo moliti ovako: “Gospodine, molim te, skini mi ovaj križ s ramena, težak je, ne mogu ga nositi. Zašto si ga dao meni, a ne nekom drugom?

“Ne! Ovako se ne trebamo moliti! Gospa nam poručuje da radije kažemo: “Gospodine, zahvaljujem ti za ovaj križ, hvala ti za ovaj veliki dar koji mi daješ!”


Izvor: mysticpost.com

Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
Molitva koju je Isus ostavio i koje je bude molio…