Duhovna glazba

(VIDEO) Vlč. Mario Brkić oduševio novim ruhom ‘Molitve’: Pjesma je posebno razveselila mlade

Vlč. Mario Brkić pjesmu ‘Molitva’ napisao je još u svibnju 2007. godine, kad je bio učenik četvrtog razreda srednje škole, a nakon što je već odlučio odazvati se Božjem pozivu i postati svećenik. Pjesma je nastala kao plod jedne večernje molitve, a osim što opisuje molitvu, ujedno je i sama u sebi molitva.

Prve dvije scene snimane su u noći,a  scena u prirodi na ušću snimana je danju, čime se dodatno želi naglasiti kako s Bogom uvijek dolazi novost koja je u netaknutoj prirodi prikazana simbolikom danjeg svjetla te spajanja dvaju živih voda tekućica.

Lokacije snimanja videospota isprepliću župnu kuću i crkvu u Sarvašu, svečanu aulu Bogoslovnog sjemeništa u Đakovu te predivne prikaze prirode ušća Drave u Dunav nedaleko od Aljmaša.

Molitvu vlč. Mario Brkić opisuje kao snažno sredstvo po kojem čovjek u dodiru sa svojim Stvoriteljem doživljava novo duhovno iskustvo, učvršćuje se u istini o sebi samom te ulazi u dijalog s Vječnim.

“Radostan sam što je moja ‘Molitva’ zadobila svoju konačnu verziju i potpuno novo ruho. To me posebno raduje zbog činjenice da je već četrnaest godina rado izvođena među mnogim mladima na različitim duhovnim susretima, molitvama i sakramentalnim slavljima. Kad sam ju napisao, nisam ni mislio da bi se mogla proširiti izvan našeg zbora mladih, a sada ju, koliko čujem, pjevaju ne samo u našoj domovini nego i šire. Lijepo je vidjeti oduševljenost mnogih koji ju znaju od prije.

Posebno sam oduševljen kad vidim objave u kojima pojedinci svjedoče da ih je ova pjesma vratila kući, tamo gdje pripadaju, i da im je pomogla donijeti konačnu odluku na životnoj prekretnici. Za mene kao autora pjesme najljepše od svega jest čuti da ona doista potiče na dubok i iskren odnos s Gospodinom. Neka tako i ostane!”, izjavio je povodom premijere spota vlč. Mario Brkić.


Autor: https://www.dnevno.hr/magazin/glazba/video-vlc-mario-brkic-odusevio-novim-ruhom-molitve-pjesma-je-posebno-razveselila-mlade-1708270/

(Visited 63 times, 1 visits today)

Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
ZLATKO SUDAC Danas živimo u vrlo opasnim vremenima u kojima…