Vijesti

(VIDEO) UŽASNI URLICI dječaka! Da li i vi imate OVAKVE PROBLEME sa vašom djecom?!

Roditelji su opterećeni kreditima, poslom te kako i, na koji način staviti kruh na stol svojoj obitelji. Od umora i iscrpljenosti doći domu svome, nerijetko, zaspati a da nisu ni popričali sa svojom djecom. Djeca su, ovakvim načinom života, nažalost, prepuštena sama sebi. Imaju dovoljno prostora da padnu pod utjecaj virtualnog svijeta, koji nemilosrdno poput „zvijeri“ obuhvaća svoj plijen. Kad roditelji shvate da njihova djeca imaju probleme sa video igricama, nažalost, bude kasno…

Djeca i mladi su u prvom redu „na udaru“ medijske manipulacije. Predstavlja im se najlakši način provođenja vremena, gledanje u ekran. Međutim, taj novi stil „gledanja u ekran“ toliko je vješto zapakiran da korisnike videoigrica želi uvući u virtualni svijet i, ne dozvoliti mu da ne podigne pogled sa ekrana. Djeca, mladi a i odrasli, u sve većem broju, potaknuti su na nadmetanje, tko bolje i brže stišće dugmad na konzolama, kompjuterima, laptopima te mobitelima i tabletima.

Fra Josip Blažević, upozorava nas u svojoj, izrazito zanimljivo napisanoj knjizi „HALLOWEEN, Poganstvo staro i novo“; „Grijeh je prema mladoj generaciji igrom je zavoditi u svijet magije i vještičarstva, ispunjujući joj maštu slikama svijeta u kojemu vlada zlo iz kojega ne samo da nema izlaza nego se prikazuje kao nešto čemu treba težiti.“

 

   Fra Josip, osobito naglašava: „Treba povesti računa o činjenici da se cijeli jedan naraštaj djece familijarizirao s okultnim svijetom, preko romana, filmova, igrica, zabava, i nemoguće je da djeca na tu temu neće postavljati pitanja.“ Ovaj izuzetan franjevac, koji nam kroz nauk katoličke crkve, objašnjava izrazito negativan utjecaj svih vrsta medija na djecu i mlade upozorava: „Osnovana je sumnja da su djeca i mladi ciljana populacija na koju nišani okultni gremij (Vještice, đavoli, krampusi, vile i vilenjaci, gnomi, elfi, čarobnjaci, vidovnjaci, druidi, vampiri, drakule, atsrolozi, alkemičari, Jack lanterna, iscjelitelji, sablasti, kosturi, lubanje, magijske igre, crtići i stripovi, djecu okružuju na svakom koraku).

   Najpopularnija internet igrica, broji cca 500 milijuna korisnika, zarađuje „samo“, 100 milijuna dolara, od naslova igrice. Mjesečna članarina iznosi 100 kuna (cca 15 dolara ili cca 12.99 eura). Kad uplatite mjesečnu članarinu krećete u vaš virtualni život, ali, tek kad izradite, samostalno, svoj lik. Možete birati njegovu klasu i rasu. A to su, zamislite; ljudi (Humans), patuljci (Dwarves), gnomovi (Gnomes), noćni vilenjaci (Night Elves), draenei i worgeni, orci (Orcs), taureni (Tauren), nemrtvi (Undead), trolovi (Trolls), krvavi vilenjaci (Blood Elves) i goblini (Goblins). Imate i klase; lovac na demone (Demon Hunter), ratnik (Warrior), vještac (Warlock), šaman (Shaman), lupež (Rogue), svećenik (Priest), sveti vitez (Paladin), čarobnjak (Mage), lovac (Hunter), druid (Druid), vitez smrti (Death Knight), redovnik (Monk).

   Te igrice se igraju online, tako da preko interneta sudjelujete, sa ostalim korisnicima iz čitavog svijeta, u prelaženju levela ili razina. Na takav način, vaš lik, postaje jači, snažniji te sa pobjedama i popularniji. Međutim, dok se odvijaju „borbe“ vi možete i komunicirati sa vašim „suborcima“, a kad netko pogriješi, nerijetko, se na njega urla, psuje, vrijeđa mu se bliža i daljnja porodica, proklinje ga se po svim razinama, ukratko, sve po spisku. Jedan od bivših igrača ovih popularnih igrica, svjedoči: „Normalno je da se, tijekom igranja, nekome zaželi da dobije rak, ili mu se opsuje majka.“

   U članku smo priložili video gdje jedan dječak, očigledno, u izrazito teškom, teškom stadiju ovisnosti o video igricama, pokazuje iznenađujuće stravičnu reakciju. Naime, dječakova majka odbila je uplatiti mjesečnu članarinu za njegovu omiljenu internetsku video igricu. Ovaj video pogledan je 95,5 milijuna puta!

Zašto se čudimo kad Vatikan sve više i više ima problema da nema dovoljno egzorcista u svijetu?! Zašto se čudimo da je demonska opsjednutost, osobito kod djece i mladih, u porastu? Zašto vas to iznenađuje?

Draga braćo i sestre u Kristu, potičem vas, od srca, da se pomolite za časne sestre, svećenike, biskupe, kardinale, papu Franju. Potičem vas, da se od srca zahvalimo, našoj dragoj Mariji Pomoćnici kršćana i milosrdnom Isusu, što nam ih šalju.

 

 

ISUSE, UZDAMO SE U TEBE!

 

Marijo Pomoćnice kršćana, moli za nas!

 Gospe Fatimska, moli za nas!

 Gospe Lurdska, moli za nas!

 Sveti Josipe, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

 Sveti Mihovile, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

 Sveti Gabrijele, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

 Sveti Petre, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

 Sveti Ivane Bosco, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

 Sveti Ljudevite Montfortski, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

 Sveti Ivane Pavle II., u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

 Sveti Franjo Asiški, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

 Sveti Benedikte, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

 Sveti Ivane od Križa, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

 

Sveti Antune Padovanski, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

 Sveta Faustino Kowalska, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

 Sveti Padre Pio, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

 Sveti Leopolde Mandiću, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

 Sveti Ignacije Loyolski, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

 Sveti Dominiče, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

 Sveti Dominiče Savio, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

 Blažena Aleksandrino, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

 Blaženi Ivane Merz, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

 


Izvor: HALLOWEEN Poganstvo staro i novo, Josip Blažević, Veritas

Tekst pripremio: Brat Ivan

Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
Svaki dan s Bogom si na jednom novom početku, nemoj…