VIDEO Tri neuka starca hodaju po moru!

“Blagoslovljeni su koji su čista srca! Oni će Boga gledati.” (Matej 5,8)


Na jednome ruskom otoku žive tri siromašna starca: Vasja, Vanja i Iljuša. Nepismeni su i znaju jednu jedinu molitvu: „Gospode, trojica vas, trojicu nas pomilujteˮ, pri čemu se poklone do zemlje i poljube ju. Molitvu su smislili sami. Jednom ih prilikom posjeti stari monah s još dvojicom crkvenih službenika.

Monah je u službi već pedeset godina, ima najviši položaj vlasti te zna sve molitve, i on se sablazni nad trojicom siromašnih staraca i njihovom molitvom: „Ne, to nije ispravno“, kaže im on, „evo kakvu molitvu treba govoriti. Zove se Očenaš…ˮ I monah ih stane učiti. Nekoliko su puta zajedno ponovili molitvu, a onda su ovi evangelizatori otplovili s otoka.

Ono što se je dogodilo nakon toga, zaprepastilo je monaha i sve na brodu i prodrmalo njihov dotadašnji pogled na vjeru i molitvu! Zaista, najvažnije je čisto srce… (Matej 5,8) Video koji sadrži ovu priču kratak je isječak ruskog pravoslavnog filma „Tri pričeˮ. Video traje oko šest minuta a možete ga pogledati u nastavku.

“Isus im reče: uistinu, ja vam to kažem, onaj koji vjeruje u mene činit će također djela koja ja činim: on će ih činiti i veća, jer ja idem k Ocu. Sve što ćete vi tražiti u moje ime, ja ću to učiniti, tako da Otac bude proslavljen u Sinu.” (Ivan 14,12)

 

Izvor; Book


 1,055 total views,  2 views today

Komentar

0 Komentara

  Nema komentara!

  Trenutno nema komentara, ali vi možete biti prvi koji će ostaviti komentar za odabranu objavu.

  Postavite odgovor

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  *

  Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.