(VIDEO) Tisuće raspjevanih mladih na zadnjem danu Mladifesta u Međugorju

Završni je dan susreta mladih “Mladifest” u Međugorju, koji je svečano otvoren u srijedu, 1. kolovoza. Kroz pet dana mladi su imali priliku sudjelovati u katehezama, slušanju svjedočanstava, zajedničkoj molitvi i svakodnevnom slavljenju svete mise.

Program današnjeg, završnog dana započeo je u 16 sati svjedočanstvima. U 18 sati započela je molitva krunice, a u 19 započinje završno misno slavlje.

Nakon toga slijedi:
20.30 – 21.30 Klanjanje pred Presvetim
21.30 – 22.00 POSLANJE
Oproštaj uz pjesmu

Više desetaka tisuća mladih iz 72 zemlje svijeta okupilo se u Međugorju gdje je u srijedu počeo 29. međunarodni molitveni susret Mladifest koji će se održavati sljedećih pet dana u tom hodočasničkom mjestu pod geslom ‘Živjeti od Bože riječi’.

Mladi iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Angole, Argentine, Austrije, Brazila, Kanade, Kine, Indije Kube, Češke, Velike Britanije, Francuske, Njemačke, Izraela, Hong Konga, Mađarske, Irske, Italije, Poljske, Rusije, Slovenije, Španjolske, SAD-a i brojnih drugih država predstavili su se noseći nacionalne zastave u Međugorju na središnjem večernjem misnom slavlju na otvorenome oltaru.

Misu otvorenja predvodio je Apostolski nuncij u BiH nadbiskup Luigi Pezzuto koji je pozvao mlade da im uzor bude Isus Krist kako bi za sebe zajamčili Kraljevstvo Božje.

„Izabrati Kraljevstvo Božje znači odabrati jednu osobu – Isusa Krista, jer samo on može darovati istinsku sreću jer je on izvor istinske radosti“, rekao je u propovijedi papinski izaslanik u Međugorju.

Upozorio je da se često ljudi suoče s krizama zbog unutarnje praznine koju ne znaju ispuniti i pozvao mlade na obraćenje i vjerski život.

Međunarodni susret mladih u Međugorju održava se svake godine i na njemu sudjeluje više desetaka tisuća mladih i više stotina svećenika.

Uz molitvu mladi provode vrijeme slučajući zanimljiva životna svjedočanstva vršnjaka, sudjeluju u procesijama, klanjanju, molitvi krunice, koncertima i pjesmi.

 

mladdifest

[UŽIVO IZ MEĐUGORJA] Nastavljamo pratiti svjedočanstva na #Mladifest2018!

Gepostet von Laudato am Sonntag, 5. August 2018

 

 

Izvor: narod.hr

 3,196 total views,  2 views today

Komentar

0 Komentara

  Nema komentara!

  Trenutno nema komentara, ali vi možete biti prvi koji će ostaviti komentar za odabranu objavu.

  Postavite odgovor

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  *

  Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.