Vijesti

(VIDEO) Tisuće raspjevanih mladih na zadnjem danu Mladifesta u Međugorju

Završni je dan susreta mladih “Mladifest” u Međugorju, koji je svečano otvoren u srijedu, 1. kolovoza. Kroz pet dana mladi su imali priliku sudjelovati u katehezama, slušanju svjedočanstava, zajedničkoj molitvi i svakodnevnom slavljenju svete mise.

Program današnjeg, završnog dana započeo je u 16 sati svjedočanstvima. U 18 sati započela je molitva krunice, a u 19 započinje završno misno slavlje.

Nakon toga slijedi:
20.30 – 21.30 Klanjanje pred Presvetim
21.30 – 22.00 POSLANJE
Oproštaj uz pjesmu

Više desetaka tisuća mladih iz 72 zemlje svijeta okupilo se u Međugorju gdje je u srijedu počeo 29. međunarodni molitveni susret Mladifest koji će se održavati sljedećih pet dana u tom hodočasničkom mjestu pod geslom ‘Živjeti od Bože riječi’.

Mladi iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Angole, Argentine, Austrije, Brazila, Kanade, Kine, Indije Kube, Češke, Velike Britanije, Francuske, Njemačke, Izraela, Hong Konga, Mađarske, Irske, Italije, Poljske, Rusije, Slovenije, Španjolske, SAD-a i brojnih drugih država predstavili su se noseći nacionalne zastave u Međugorju na središnjem večernjem misnom slavlju na otvorenome oltaru.

Misu otvorenja predvodio je Apostolski nuncij u BiH nadbiskup Luigi Pezzuto koji je pozvao mlade da im uzor bude Isus Krist kako bi za sebe zajamčili Kraljevstvo Božje.

„Izabrati Kraljevstvo Božje znači odabrati jednu osobu – Isusa Krista, jer samo on može darovati istinsku sreću jer je on izvor istinske radosti“, rekao je u propovijedi papinski izaslanik u Međugorju.

Upozorio je da se često ljudi suoče s krizama zbog unutarnje praznine koju ne znaju ispuniti i pozvao mlade na obraćenje i vjerski život.

Međunarodni susret mladih u Međugorju održava se svake godine i na njemu sudjeluje više desetaka tisuća mladih i više stotina svećenika.

Uz molitvu mladi provode vrijeme slučajući zanimljiva životna svjedočanstva vršnjaka, sudjeluju u procesijama, klanjanju, molitvi krunice, koncertima i pjesmi.

 

mladdifest

[UŽIVO IZ MEĐUGORJA] Nastavljamo pratiti svjedočanstva na #Mladifest2018!

Posted by Laudato on Sunday, August 5, 2018

 

 

Izvor: narod.hr

Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
Postoje trenuci kada u životu treba ići naprijed i onda…