VIDEO Prvi ‘zadatak’ novih 14 kardinala – papa Franjo autobusima ih odveo na dirljiv susret sa svojim prethodnikom

Tijekom susreta s bivšim papom Benediktom XVI. kardinali su ga nježno držali za ruku, a neki od njih su čak uspjeli kleknuti ispred njega kako bi mu ukazali poštovanje. Pri kraju susreta kardinal Joseph Coutts iz Pakistana Benediktu XVI. je poručio kako su svi kardinali potrebni njegovih molitvi

Papa Franjo je 14 kardinala, nedugo nakon što ih je jučer imenovao kardinalima, pozvao na kratak izlet tijekom kojega su se susreli s njegovim prethodnikom, Benediktom XVI. U posjet su krenuli s dva autobusa, donosi Rome Reports. Papa Franjo je na početku pozdravio emeritusa, a nakon toga se svaki pojedini kardinal osobno susreo s prijašnjim papom.

Nadbiskup Huancayoa u Peruu, Pedro Baretto, Benediktu XVI. je poručio: „Ja sam iz Perua i zahvalan sam Vam na svemu što ste nam poručili na okupljanju 2007. godine u Aparecidi.“ Prefekt Kongregacije za nauk vjere, Luis Ladaria, umirovljenom papi se zahvalio “na svemu što mu je poslao vezano uz Euharistiju”, a portugalski kardinal Antonio dos Santos Martos je Benediktu XVI. prenio pozdrave iz Fatime. Umirovljenom papi pristupio je i novi prefekt Kongregacije za kauzu svetaca, kardinal Angelo Becciu.

Tijekom susreta s bivšim papom kardinali su ga nježno držali za ruku, a neki od njih su čak uspjeli kleknuti ispred njega kako bi mu ukazali poštovanje. Pri kraju susreta kardinal Joseph Coutts iz Pakistana Benediktu XVI. je poručio kako su svi kardinali potrebni njegovih molitvi. „Sjetite nas se“, zamolio je. Nakon susreta kardinali su zapjevali molitvu „Zdravo, kraljice“ i pozdravili se sa svojim domaćinom.

 

 

 

Autor: bitno.net

 1,190 total views,  2 views today

Komentar

0 Komentara

  Nema komentara!

  Trenutno nema komentara, ali vi možete biti prvi koji će ostaviti komentar za odabranu objavu.

  Postavite odgovor

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  *

  Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.