Vijesti

VIDEO Popularni brazilski svećenik napadnut pred tisućama mladih tijekom mise: ‘Đavao me mrzi’

Vlč. Marcelo Rossi jedan je od najpopularnijih svećenika u Brazilu.


Popularni brazilski svećenik vlč. Marcelo Rossi, napadnut je tijekom mise na kojoj je sudjelovalo više tisuća mladih. Misa je slavljena u sklopu konferencije u organizaciji karizmatske zajednice Canção Nova Community.

Dok se obraćao mladima stojeći ispred oltara, mlađa žena je utrčala na pozornicu i gurnula 52-godišnjeg Rossija s više od metra visine.

Bogu hvala, brazilski svećenik nije pretrpio nikakve ozljede, a nakon što se oporavio od pada ponovno se obratio mladima. Objasnio im je da se incident dogodio jer ga „đavao mrzi“, te zahvalio Majci Božjoj što ga je sačuvala.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Vlč. Marcelo Rossi jedan je od najpopularnijih svećenika u Brazilu. Prije nego što se zaredio za svećenika diplomirao je na kineziološkom fakultetu, a vjersko obraćenje doživio je nakon obiteljske tragedije.

Postao je član karizmatske zajednice u Brazilu te vrlo brzo postao omiljen među mladima. Snimio je više CD-ova duhovne glazbe koji su prodani u preko 11 milijuna primjeraka što ga je učinilo najvećim kršćanskim glazbenim fenomenom u Latinskoj Americi.

Zbog njegova evangelizacijskog rada, 21.listopada 2010. papa Benedikt XVI. mu je uručio „Nagradu kardinala Van Thuana za solidarnost i razvoj“.

Podsjetimo, prošlog je mjeseca također u Brazilu muškarac uoči mise pokušao vandalizirati crkvu, ali se nije baš dobro proveo.

 


Autor: Ivo Džeba |Bitno.net 

Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
Biskupi Biskupske konferencije BiH u ponedjeljak 15. srpnja u Banjoj…