Duhovna glazba

( Video) Najveći koncert duhovne glazbe održan u Osijeku Alan Hržica

Najveći kršćanski koncert koji je održan u subotu u Osijeku u gradskom vrtu bilo je tri tisuće  ljudi, čak su neke duše predali život Gospodinu i obratili se.


Iako se brojem posjetitelja svih dobnih skupina, ali i kvalitetom produkcije ovakvog događaja, koncert Alan Hržice uz goste, može usporediti s nekim od najpopularnijih koncerata uopće u Slavoniji, radi se o događaju u kojem su u glavnom planu zajednička molitva, duhovne pjesme, te mnogo plesa, slavljenja, uz brojne poruke ljubavi, zajedništva i prijateljstva.

Alan Hržica već je dobro poznati izvođač duhovne glazbe u Hrvatskoj, ali i šire, koji je svoju uzlaznu glazbenu karijeru preusmjerio u duhovnu glazbu i nastupe, često okupljajući tisuće ljudi oko sebe, ali i brojna poznata imena hrvatske glazbene scene koja mu se također pridružuju u izvođenju duhovnog žanra i molitvi.

Ovaj put u Osijeku, predgrupa su mu bile čak dvije molitvene skupine Dom molitve Slavonski Brod, te osječka Molitvena zajednica Svete Obitelji, koja je zajedno uz Molitvenu zajednicu Srce Isusovo iz Zagreba u kojoj djeluje i sam Alan, ovime počela obilježavati i prvo desetljeće djelovanja.

Govornici koji su vodili nagovore i predvodili molitve za vrijeme susreta bili su Ivan Džanko i pater Sebastian Šujević. Duhovna glazba zadnjih godina sve je popularnija, a tome je i dokaz ovakva posjećenost osječkog koncerta, gdje su tisuće zajednički pljeskale i u glas pjevale neke od najpoznatijih duhovnih pjesama modernijih aranžmana, ali i pjesme s novog albuma Alana Hržice, uz druge duhovne klasike.

Ovako je to bilo u Subotu navečer puna dvorana slavila je Boga u pjesmi i zajedničkoj molitvi uz poruku ljubavi zajedništva i prijateljstvo bio je to koncert kakav Osijek ne pamti ali će im prvom planu bila molitva i duhovna pjesma u publici bile su sve generacije koncertu od najmlađih do više.

Evo što je Alan hržiča izjavio u svom intervju:

Zajednica i mladih koji žele slaviti boga Alan Hržica kaže kako mu je posebno čast biti dio svega toga uživam u tome da mladi to slijede da prate za života stignu donosit radost donositi kraljevstvo Božje, u život Isus je tu odmah se mijenja sve dolazi blagoslovu život.

A i one težina oni križevi tamo gdje smo stisnuti lakše to podnositi tako da mladima je to sigurno najbolji put i biti netko ko donosi mladima je jedna privilegija velika”

Koncert bile čak i dvi molitvene skupine dom molitve Slavonski brod i osječka zajednica svete obitelji koja je zajedno uz molitvu zajednice srce Isusovo iz Zagreba u kojoj djeluj i sam Alan Hržica ovim koncertom obilježava i prvo desetljeće djelovanje.

Ono što čini ovaj žanr sve popularnijim je i visoko podignuta kvaliteta organizacije ovakvog događaja, koji je okupio brojne volontere međutim prije svega i iskusne i nagrađivane glazbenike u pratećem bendu. Ističući kako je ovo susret i kako će na ovom koncertu doživjeti nešto drukčije nego na drugim okupljanjima, Hržica je sa svojim timom uspio glazbom i raznim vjerski nadahnutim porukama ohrabrenja užariti osječku dvoranu, a svoju turneju po Hrvatskoj nastavlja koncertom u Splitu za tjedan dana.


Autor: rastimo u vjeri.com

Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
Dogodi se da se razbolimo i nikako da prođe ta…