Aktualno

VIDEO) Nadbiskupe Barron, mislite da je moguće da demon uđe u vas?!

    Isus Krist, Sin Boga živoga, daje vlast svećenicima nad zlim duhovima ovim riječima: „Bolesne liječite, mrtve uskrisujte, gubave čistite, zloduhe izgonite! Besplatno primiste, besplatno dajte!“ (Mt. 10, 8). Nadbiskup Los Angelesa, Robert Barron, u dokumentarcu „Otac Amorth i Sotona“ razgovara sa redateljem i režiserom Williamom Friedkinom. U razgovoru sa proslavljenim redateljem filma „Egzorcist“, nadbiskup Los Angelesa, iznenadio je otvorenim promišljanjima o demonskoj opsjednutosti i egzorcizmu te svojim strahovima. Nadbiskup Barron evangelizira i preko društvenih mreža, televizije, knjiga, radija, svojeg bloga i video snimaka preko youtubea.

Dokumentarac „Otac Amorth i Sotona“ prikazuje posljednji egzorcizam oca Amortha, službenog vatikanskog egzorcista. Ovo je izuzetan film, ne samo jer je ovo posljednji egzorcizam velikog egzorcista, već i jedinstvena prilika da vidite kako izgleda obred egzorcizma iz blizine. Naime, redatelj William Friedkin, dobio je dozvolu od oca Amortha, opsjednute Kristine i njezine obitelji da može snimati obred egzorcizma, ali samo sa jednom kamerom i bez pomoćnika.

 

Pater Siniša Štambuk dobio je nadahnuće da prevede dokumentarac na hrvatski jezik. Pater Štambuk inače vrši službu voditelja duhovnih vježbi u svakodnevnom životu, u isusovačkoj zajednici u Osijeku, i unaprijed upozorava kako nije egzorcist niti ima veliko iskustvo na ovom području, ali je dobio poticaj pogledati i prevesti film. Tako da imate priliku pogledati ovaj izuzetan film i sa hrvatskim titlovima. Uz pomoć prijevoda patera Štambuka, donosimo vam ekskluzivan razgovor nadbiskupa Barrona i redatelja Williama Friedkina.

 

Upute za prijevod ovog filma kako postaviti da vam bude na hrvatskom:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

„Govoriti sa đavlom, mislim, ljudi poput oca Amortha, to možda mogu činiti, ja se nikad ne bih usudio. Nisam tome duhovno dorastao. Mislim da je to vrlo opasna stvar.“ – rekao je nadbiskup Barron. Začuđen, redatelj Friedkin, prekinuo je nadbiskupa pitanjem: „Što ste rekli?!“ Nadbiskup Barron: „Da ja to ne bih učinio.“ Redatelj William Friedkin i dalje začuđen: „Ne bi učinili, što?“ Nadbiskup, pomalo mucajući: „Obratio se…obratio se Đavlu…Mislim, ukoliko ja…“ Redatelj ponovno postavlja pitanje: „Kao, u egzorcizmu?“ Nadbiskup Robert Barron, pomalo nelagodno, otvoreno priznaje: „Ne mislim da bih imalo bio dobar u tome. Ne bih to želio učiniti. I…“ William Friedkin otvoreno pita: „Zašto ne?“ Nadbiskup: „Mislim da je to opasan teren. Trebate biti vrlo, vrlo sveti.“ Redatelj Friedkin uzvraća protupitanjem: „Ali to je u sv. Pismu.“ Nadbiskup: „Znam, Isus je to činio – apsolutno! Upravo zbog toga, Crkva je vrlo oprezna pri izboru i bira vrlo svete ljude. I…“ Redatelj Friedkin: „A vi to niste?“ Nadbiskup Los Angelesa: „Pa, ne mislim da sam spreman za to. Prestrašio bi se.“ Redatelj: „Stvarno sam impresioniran ovim što kažete. Mislite li na višu razinu duhovnosti?“ Nadbiskup: „Tako je! Želite naći nekoga tko je zaista na višoj razini duhovnoga dosega…A to je „rizičan“ posao. Mislim, ulaziti u zatvoreni ring s đavlom. Zbog toga..“ Redatelj Friedkin: „Zašto? Vi imate snagu Isusa Krista“ Nadbiskup: „Imam, dakako, ali…Crkva želi nekoga tko je uistinu posebno svet da tom snagom upravlja na najučinkovitiji način.“ Otvoreno pitanje nadbiskupu Los Angelesa: „Dakle, mislite da je moguće da demon uđe u vas?“ Nadbiskup otvoreno: „Da, moguće je. Da, znatno lakše…Sigurno. Mislim, moguće je. Da.“

 

  Potičemo vas da pogledate dokumentarni film „Otac Amorth i Sotona“ i time da vidite kako izgleda obred egzorcizma. Izuzetno je bitno da u samom dokumentarcu nisu prisutna stajališta svećenika, nadbiskupa, nego i psihijatara, neurokiruga, pisaca i laika. Ujedno ćemo vam pokazati na fotografijama u članku kako da uključite hrvatske titlove u dokumentarcu.

  Milosrdni Gospodine, od srca Ti zahvaljujemo što nam šalješ svećenike, časne sestre, biskupe, kardinale i Papu. Potičemo vas na molitvu za naše drage svećenike, časne sestre, biskupe, kardinale i Papu.

 

 

 

ISUSE, UZDAM SE U TEBE!

Marijo Pomoćnice kršćana, moli za nas!

Sveti Mihovile, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

Sveti Josipe, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

Sveti Antune Padovanski, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

Sveti Franjo Asiški, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

Sveti Padre Pio, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

Sveti Benedikte, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

Sveti Ivane Bosco, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

Sveti Ivane od Križa, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

Sveti Dominiče, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

Sveti Ignacije Loyola, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

Sveta Faustino Kowalska, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

Sveta Katarino Sijenska, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

Sveta Bernardice, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

Sveti Ivane Pavle II., u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

Sveti Bazilije Veliki, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

Sveti Leopolde Mandiću, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

Blaženi Alojzije Stepinac, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

Blažena Aleksandrino, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

Sl. Božji fra Ante Antiću, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

 


Tekst pripremio: Brat Ivan 


Prilikom preuzimanja tekstova potrebno
je linkom potpisati naš portal 
https://rastimo-u-vjeri.com/ kao izvor.
Hvala na razumijevanju i Bog Vas blagoslovio.

(Visited 139 times, 1 visits today)

Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
Blagdan Gospe od Anđela ili Porcijunkula, kada se franjevci spominju…