VIDEO) Nadbiskupe Barron, mislite da je moguće da demon uđe u vas?!

    Isus Krist, Sin Boga živoga, daje vlast svećenicima nad zlim duhovima ovim riječima: „Bolesne liječite, mrtve uskrisujte, gubave čistite, zloduhe izgonite! Besplatno primiste, besplatno dajte!“ (Mt. 10, 8). Nadbiskup Los Angelesa, Robert Barron, u dokumentarcu „Otac Amorth i Sotona“ razgovara sa redateljem i režiserom Williamom Friedkinom. U razgovoru sa proslavljenim redateljem filma „Egzorcist“, nadbiskup Los Angelesa, iznenadio je otvorenim promišljanjima o demonskoj opsjednutosti i egzorcizmu te svojim strahovima. Nadbiskup Barron evangelizira i preko društvenih mreža, televizije, knjiga, radija, svojeg bloga i video snimaka preko youtubea.

Dokumentarac „Otac Amorth i Sotona“ prikazuje posljednji egzorcizam oca Amortha, službenog vatikanskog egzorcista. Ovo je izuzetan film, ne samo jer je ovo posljednji egzorcizam velikog egzorcista, već i jedinstvena prilika da vidite kako izgleda obred egzorcizma iz blizine. Naime, redatelj William Friedkin, dobio je dozvolu od oca Amortha, opsjednute Kristine i njezine obitelji da može snimati obred egzorcizma, ali samo sa jednom kamerom i bez pomoćnika.

 

Pater Siniša Štambuk dobio je nadahnuće da prevede dokumentarac na hrvatski jezik. Pater Štambuk inače vrši službu voditelja duhovnih vježbi u svakodnevnom životu, u isusovačkoj zajednici u Osijeku, i unaprijed upozorava kako nije egzorcist niti ima veliko iskustvo na ovom području, ali je dobio poticaj pogledati i prevesti film. Tako da imate priliku pogledati ovaj izuzetan film i sa hrvatskim titlovima. Uz pomoć prijevoda patera Štambuka, donosimo vam ekskluzivan razgovor nadbiskupa Barrona i redatelja Williama Friedkina.

 

Upute za prijevod ovog filma kako postaviti da vam bude na hrvatskom:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

„Govoriti sa đavlom, mislim, ljudi poput oca Amortha, to možda mogu činiti, ja se nikad ne bih usudio. Nisam tome duhovno dorastao. Mislim da je to vrlo opasna stvar.“ – rekao je nadbiskup Barron. Začuđen, redatelj Friedkin, prekinuo je nadbiskupa pitanjem: „Što ste rekli?!“ Nadbiskup Barron: „Da ja to ne bih učinio.“ Redatelj William Friedkin i dalje začuđen: „Ne bi učinili, što?“ Nadbiskup, pomalo mucajući: „Obratio se…obratio se Đavlu…Mislim, ukoliko ja…“ Redatelj ponovno postavlja pitanje: „Kao, u egzorcizmu?“ Nadbiskup Robert Barron, pomalo nelagodno, otvoreno priznaje: „Ne mislim da bih imalo bio dobar u tome. Ne bih to želio učiniti. I…“ William Friedkin otvoreno pita: „Zašto ne?“ Nadbiskup: „Mislim da je to opasan teren. Trebate biti vrlo, vrlo sveti.“ Redatelj Friedkin uzvraća protupitanjem: „Ali to je u sv. Pismu.“ Nadbiskup: „Znam, Isus je to činio – apsolutno! Upravo zbog toga, Crkva je vrlo oprezna pri izboru i bira vrlo svete ljude. I…“ Redatelj Friedkin: „A vi to niste?“ Nadbiskup Los Angelesa: „Pa, ne mislim da sam spreman za to. Prestrašio bi se.“ Redatelj: „Stvarno sam impresioniran ovim što kažete. Mislite li na višu razinu duhovnosti?“ Nadbiskup: „Tako je! Želite naći nekoga tko je zaista na višoj razini duhovnoga dosega…A to je „rizičan“ posao. Mislim, ulaziti u zatvoreni ring s đavlom. Zbog toga..“ Redatelj Friedkin: „Zašto? Vi imate snagu Isusa Krista“ Nadbiskup: „Imam, dakako, ali…Crkva želi nekoga tko je uistinu posebno svet da tom snagom upravlja na najučinkovitiji način.“ Otvoreno pitanje nadbiskupu Los Angelesa: „Dakle, mislite da je moguće da demon uđe u vas?“ Nadbiskup otvoreno: „Da, moguće je. Da, znatno lakše…Sigurno. Mislim, moguće je. Da.“

 

  Potičemo vas da pogledate dokumentarni film „Otac Amorth i Sotona“ i time da vidite kako izgleda obred egzorcizma. Izuzetno je bitno da u samom dokumentarcu nisu prisutna stajališta svećenika, nadbiskupa, nego i psihijatara, neurokiruga, pisaca i laika. Ujedno ćemo vam pokazati na fotografijama u članku kako da uključite hrvatske titlove u dokumentarcu.

  Milosrdni Gospodine, od srca Ti zahvaljujemo što nam šalješ svećenike, časne sestre, biskupe, kardinale i Papu. Potičemo vas na molitvu za naše drage svećenike, časne sestre, biskupe, kardinale i Papu.

 

 

 

ISUSE, UZDAM SE U TEBE!

Marijo Pomoćnice kršćana, moli za nas!

Sveti Mihovile, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

Sveti Josipe, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

Sveti Antune Padovanski, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

Sveti Franjo Asiški, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

Sveti Padre Pio, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

Sveti Benedikte, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

Sveti Ivane Bosco, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

Sveti Ivane od Križa, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

Sveti Dominiče, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

Sveti Ignacije Loyola, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

Sveta Faustino Kowalska, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

Sveta Katarino Sijenska, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

Sveta Bernardice, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

Sveti Ivane Pavle II., u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

Sveti Bazilije Veliki, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

Sveti Leopolde Mandiću, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

Blaženi Alojzije Stepinac, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

Blažena Aleksandrino, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

Sl. Božji fra Ante Antiću, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

 


Tekst pripremio: Brat Ivan 


Prilikom preuzimanja tekstova potrebno
je linkom potpisati naš portal 
https://rastimo-u-vjeri.com/ kao izvor.
Hvala na razumijevanju i Bog Vas blagoslovio.

 3,885 total views,  6 views today

Komentar

0 Komentara

  Nema komentara!

  Trenutno nema komentara, ali vi možete biti prvi koji će ostaviti komentar za odabranu objavu.

  Postavite odgovor

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  *

  Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.