Izdvojeni članak

VIDEO Kratkometražni film ‘Veo je uklonjen’ otkriva nam zajedništvo nebeske i zemaljske Crkve u slavljenju

Dok su za svoju radijsku emisiju ‘Catholic Women Now’ istraživale kako se Nebo i zemlja ujedinjuju u zajedništvu tijekom mise, voditeljice Chris Magruder i Julie Nelson naišle su na zapise nekoliko svetaca koji su tijekom mise iskusili nebeske vizije.


Nakon predstavljanja radijskog priloga na tu temu, Chris je prisustvovala misi i tijekom pretvorbe osjetila kako je Gospodin poziva da pokaže svijetu što bi bilo vidljivo kad bi veo bio uklonjen.

Kratkometražni film ‘Veo je uklonjen’, snimljen prema viđenjima svetaca i mistika Katoličke Crkve, svijetu otkriva ono što se događa na svakoj svetoj misi, a to je susret zemaljske i nebeske Crkve, zajedništvo Neba i zemlje u kojemu se svaki put iznova obnavlja Kristova žrtva križa.

Film je snimila udruga ‘The Veil Removed’ u suradnji s katoličkom produkcijskom kućom Spirit Juice Studios iz Chicaga kojemu je ovo dosad najveća produkcija, s preko 50 članova snimateljske i 50 članova glumačke ekipe.

Kako je do snimanja filma došlo pojašnjeno je na stranicama istoimene udruge:

„Dok su za svoju radijsku emisiju Catholic Women Now istraživale kako se Nebo i zemlja ujedinjuju u zajedništvu tijekom mise, voditeljice Chris Magruder i Julie Nelson naišle su na zapise nekoliko svetaca koji su tijekom mise iskusili nebeske vizije.

Nakon predstavljanja radijskog priloga na temu ‘Kako se nebo i zemlja ujedinjuju za vrijeme mise’, Chris je prisustvovala misi i tijekom pretvorbe osjetila kako je Gospodin poziva da pokaže svijetu što bi bilo vidljivo kad bi veo bio uklonjen.

Nakon mise uzbuđenje ovog potencijalnog projekta počelo se otkrivati i tako je krenula s radom udruga ‘The Veil Removed’. Upravni odbor i tim okupili su se zajedno s jakom skupinom od preko 65 molitelja te je projekt praćen molitvom svakog sata, svakog dana, svakog tjedna neprestano već pet godina. Od svog početka, ovaj je projekt vodio Duh Sveti. I dalje nas vodi na svakom koraku, kroz misu, klanjanje i svakodnevnu molitvu“, ističu u Udruzi.

Film je do sad na njihovu YouTube kanalu pogledalo gotovo milijun i pol gledatelja te se velikom brzinom proširio društvenim mrežama.

Osnivačica Udruge Chris Magruder posvjedočila je također: „Kao katolkinju koji nastavlja proučavati svoju vjeru, i dalje me iznenađuju njezina ljepota i veličanstvenost. Kad sam počela shvaćati što se događa ‘iza vela’ na svetoj misi, promijenilo se cijelo moje misno iskustvo. Odjednom sam poželjela biti svakodnevno na misi i susretati se sa snagom i milostima koje proizlaze iz primanja Isusa.

To me je vodilo u novi rast vjere, ljubavi i povjerenja u Krista. Moj osobni odnos s Bogom pobjeđuje, a kako se moja ljubav prema Gospodinu produbljivala, opipljivo sam osjećala Njegovu uvijek prisutnu ljubav i brigu što je umnožilo moj mir.

Uz moj osobni rast s Gospodinom, umnožio se još jedan blagoslov – krug vjernih katoličkih prijatelja. Kroz te prijatelje otkrila sam da je moje iskustvo uobičajeno za one koji poznaju istine svete mise. Gospodinova je želja podsjetiti SVE ljude na ljepotu i istinu svete mise. Zbog toga je i nastao film ‘Veo je uklonjen’.“

 

Izvor i tekst: HKM

Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
Otkriva utočište svojoj djeci Preko vidjelice Marije Pavlović, u nedjelju…