VIDEO I mladi u Hrvatskoj bi trebali poslušati Papinu poruku argentinskoj mladeži: ‘Budućnost gradite iz svojih korijena’

Za sve mlade bez obzira di su i u kojoj državi

Vratite se svojim korijenima i gradite svoju budućnost iz tih korijena iz kojih izvlačite životnu snagu: nemojte zanijekati povijest svoje domovine, svoje obitelji ili svojih djedova i baka. Tražite svoje korijene; pronađite svoju prošlost. I počevši od toga, gradite svoju budućnost

“Koliko vas čita Evanđelje dvije minute svakoga dana?” pitanje je i poticaj koje je papa Franjo uputio argentinskim mladima u videoporuci povodom 2. nacionalnog susreta mladih koji se održava u argentinskom gradu Rosariju od 25. do 27. svibnja. Pritom ih je pozvao da sa sobom nose knjižicu koja sadrži evanđelja i da ju čitaju kad su u autobusu ili kod kuće. “To će vam promijeniti život. Zašto? Zato što ćete susresti Isusa. Susrećete Riječ”, objasnio je Papa.

Na poseban je način razmišljao o važnosti prisutnostizajedništva i poslanja u životu mlade osobe. Promišljajući tako o prisutnosti, rekao je kako je Isus uvijek s nama. “Isus je postao našim bratom i poziva nas da se utjelovljavamo, zajedno gradeći kao njegovi učenici i misionari ovdje i sada taj predivni ideal civilizacije ljubavi”, kazao je papa Franjo. Napomenuo je kako se to može činiti u situacijama koje nam nudi svakodnevni život. “No, moramo biti s Isusom u molitvi, u Riječi i sakramentima. Posvetiti mu vrijeme. Šutjeti kako bismo mogli čuti njegov glas”, nastavio je Papa.

Usmjeravajući potom pažnju na riječ zajedništvo, Sveti je Otac rekao da povijest stvaraju narodi, a ne ideolozi. “Narodi su protagonisti povijesti. Mi smo zajednica; mi smo Crkva. I želiš li graditi kao kršćanin, onda to trebaš činiti u narodu Božjem, u Crkvi, kao narod. Ne u maloj skupini odvojen od života naroda Božjega”, upozorio je papa Franjo.

Papa je također spomenuo predstojeću Biskupsku sinodu o mladima koja će se održati u listopadu ove godine napominjući da Crkva proživljava posebno vrijeme. Pozvao je argentinsku mladež da svesrdno sudjeluju. “Papa vas želi saslušati Papa želi stupiti u dijalog s vama i zajedno s vama pronaći nove putove susreta kako bismo obnovili svoju vjeru i ponovno oživjeli svoje evangelizacijsko poslanje”, rekao je.

Sveti je Otac zatim govorio o općem pozivu na poslanje. “Pozvani smo biti misionarska Crkva. Ne zatvorena u svoje ugodne načine života i poglede, nego Crkva koja izlazi van kako bi susrela druge. Isus nas poziva, šalje i prati dok se približavamo svim muškarcima i ženama našeg doba”, istaknuo je Papa.

Konačno, Sveti je Otac mladima rekao da su oni budućnost i da trebaju biti čvrsta, plodna budućnost koja ima duboke korijene. “Vratite se svojim korijenima i gradite svoju budućnost iz tih korijena iz kojih izvlačite životnu snagu: nemojte zanijekati povijest svoje domovine, svoje obitelji ili svojih djedova i baka. Tražite svoje korijene; pronađite svoju prošlost. I počevši od toga, gradite svoju budućnost”, završio je Sveti Otac.

 

Autor: Bitno.net

 1,518 total views,  2 views today

Komentar

0 Komentara

  Nema komentara!

  Trenutno nema komentara, ali vi možete biti prvi koji će ostaviti komentar za odabranu objavu.

  Postavite odgovor

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  *

  Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.