[VIDEO] Hostija se je tijekom posvećenja uzdigla i ostala lebdjeti u zraku

Pogledajte video euharistijskog čuda koje se je 1999. godine dogodilo u bazilici u Lurdu!

Jedinstveni slučaj koji bi se upravo mogao nazvati autentičnim „modernim euharistijskim čudom”, dogodio se u Francuskoj u studenom 1999. godine. Tijekom misnog slavlja u donjoj lurdskoj bazilici, tijekom posvećenja, hostija je ostala lebdjeti u zraku. Slavlje je bilo praćeno direktnim televizijskim prijenosom te je tisuće ljudi u svojim domovima moglo vidjeti što se dogodilo. U Francuskoj postoji također jedan videozapis koji je izvanredan i dojmljiv dokument.

 

HOSTIJA SE JE UZDIGLA KAO DA ISPOD NJE POSTOJI KAKVA OPRUGA…

Misu je slavio nabiskup Lyona, a s njim su koncelebrirali i pariški nadbiskup, kardinal Jean˗Marie Lustiger, svi francuski biskupi, mnogi svećenici te poglavari trapističkih samostana iz cijeloga svijeta.

Prigodno su tada upotrijebljene dvije puno veće hostije. Možda zbog televizijskog prijenosa, jer se veća hostija bolje vidi.

Na početku mise dvije su hostije prislonjene jedna uz drugu kako bi formirale jedno jedino tijelo te se ne zamjećuje da su dvije, a ne jedna. Položene su na patenu, jednu vrstu plitice gdje su savršeno prianjale. Na snimci se jasno vidi iz različitih kutova da su savršeno prislonjene jedna uz drugu te da prianjaju na patenu. U trenutku epikleze, kada svećenici ispruže ruke zazivajući Duha Svetoga, dogodilo se čudo.

Vidi se kako se jedna hostija odcijepila od one ispod koja je ostala prislonjena uz patenu, te se podigla. Pokret je nevjerojatan: hostija se uzdigla kao da ispod nje postoji kakva opruga te oscilirala tri˗četiri puta dok nije zauzela horizontalnu mirnu poziciju u kojoj je ostala do kraja obreda.

To se vidi na samom početku snimke prijenosa te svete mise:

 

TEOLOG: „SMATRAM DA SE RADI O PRAVOM NADNARAVNOM ZNAKU … MNOGI DRUGI SVEĆENICI, KOJI SU BILI PRISUTNI NA MISI, MISLE ŠTO I JA”

Kako je film doista dug i bogat krupnim kadrovima, moguće je sa sigurnošću reći da se ne radi o optičkoj iluziji ili prevari, već o objektivnom neobjašnjivom događaju.

Euharistijsko čudo? Crkvene vlasti, nekoliko puta pozvane na javno obraćanje, odabrale su ne komentirati događaj. Međutim, tražeći, našli smo teologa posebno obazrivog na nadnaravne znakove koji dobro zna film o kojem govorimo. Štoviše, dugo se bavio snimkom te ju dao tehničarima na analizu kako bi isključio svaku mogućnost manipulacija ili optičkih varka, razgovarao je s brojnim svećenicima koji su prisustvovali misi te je uvjeren da se radi o događaju za koji nema racionalnog objašnjenja.

„Ja uistinu mislim da je to nadnaravni znak”, rekao je teolog, moleći nas da ne objavimo njegovo ime. „Iz jednostavnog razloga”, objasnio je. „Crkvene vlasti ne žele komentirati ovaj slučaj, a ja im ne želim proturječiti.” Međutim, ukoliko moje mišljenje za koje me Vi sada pitate, može dati orijentir vašim istraživanjima, ovdje je. Smatram da se radi o pravom nadnaravnom znaku te mogu dodati da mnogi drugi svećenici, koji su bili prisutni na misi, misle što i ja.”

„Priznajući, dakle, da je riječ o nadnaravnom znaku, potrebno je zapitati se koju poruku nosi. Pitao sam se više puta gledajući i pregledavajući snimku. Pitao sam se zašto se taj znak dogodio baš u Lourdesu te zašto se hostija podigla u zrak baš u tom trenutku mise. (…)

 

Piše: book.hr

 8,106 total views,  14 views today

Komentar

0 Komentara

  Nema komentara!

  Trenutno nema komentara, ali vi možete biti prvi koji će ostaviti komentar za odabranu objavu.

  Postavite odgovor

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  *

  Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.