Duhovnost

(Video) Fra. Smiljan Kožul: Zli je onaj koji nas straši i neda nam mir

Četvrta rana duše su strahovi, rekao je fra Smiljan Kožul. Isus nam je dao svoje Tijelo za jelo da bismo te rane duše iscijelili. Tko blaguje Tijelo moje ima život u sebi…


Svaki strah, zabrinutost, tjeskoba, nemir i beznađe dolazi od Zloga, koji pokušava naša srca preoteti i učiniti nas svojim robovima.

Dragi prijatelji, Isus nam je jasno rekao da savršena ljubav izgoni svaki strah i zato ako ljubimo Boga, u našim srcima nema mjesta strahu. Naravno, slabi smo i cesto upadnemo u strahove i brige, ali ne smijemo dopustiti da oni ovladaju našim životima.

Fra Smiljan Kožul snimio je video u kojem jednoj vjernici odgovara na pitanje kako se nositi sa strahovima. Fra Smiljan je inače pokretač i duhovnik Pokreta krunice za obraćenje i mir, a djeluje u zagrebačkoj župi Uzvišenja Svetog Križa. prenosi portal hkm.hr

“Svaki strah dolazi od Zloga. Zli je onaj koji nas straši. Kad, primjerice, sanjam san pa se probudim u strahu, taj san je sigurno od Zloga. Kada Bog meni nešto u snu ili na neki drugi način želi poručiti, to mi podiže srce, daje radost”, rekao je fra Smiljan i naglasio da je Isus ustanovio tri sakramenta za posvemašnje zdravlje: sakrament ispovijedi, za zdravlje duha, sakrament pričesti, za zdravlje duše i sakrament bolesničkog pomazanja za zdravlje tijela.

Govoreći o ranama duše, fra Smiljan je spomenuo četiri rane: “Prva je rana osjećaj da nismo prihvaćeni i da nismo ljubljeni, da smo odbačeni. Druga je rana osjećaj manje vrijednosti. Treća je rana osjećaj krivnje, a četvrta strahovi. Isus nam je dao svoje Tijelo za jelo da bismo te rane duše iscijelili. Tko blaguje Tijelo moje ima život u sebi. (usp. Iv 6, 55)” Fra Smiljan je objasnio da to znači da osoba ima u sebi snagu, zdravlje, milost. “Jasno je da nas Zli neće prestati napastovati. Ali euharistija, primanje Kristova tijela – to nas oslobađa tih strahova”, naglasio je.

Ako ti primiš Srce Isusovo u svoje tijelo i onda ti dođe napast i ti se bojiš, kaži mu: Ja sam Isusova/a i ne bojim te se

U povijesti se više puta dogodilo da se tijekom pretvorbe, izgovaranja svećenikovih riječi, komadić hostije pretvorio u ljudsko meso, rekao je fra Smiljan. „I u kaležu da se vino pretvorilo u Krv”, dodao je ističući primjer Ludbrega i svećenika koji je posumnjao u Kristovu stvarnu prisutnost u euharistiji te se vino pretvorilo u krv, a svećenik je zazidao kalež s krvlju.

Fra Smiljan ispripovjedio je kako je papa Pavao VI. poslao na analizu jedan takav komadić ljudskog mesa u koji se hostija pretvorila i analiza je pokazala da je riječ o komadiću srca mlađeg muškarca. „Dakle, nama Isus u svakoj pričesti daje svoje Srce! Prema tome, ako ti primiš Srce Isusovo u svoje tijelo i onda ti dođe napast i ti se bojiš, kaži mu: Ja sam Isusova/a i ne bojim te se! Isus me ljubi! On je umro za mene na križu!”

Cijeli nagovor poslušajte ovdje:


(Visited 1.116 times, 10 visits today)

Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
Biblija je jedina knjiga u kojoj piše razni događaji i…