Aktualno

(VIDEO) Branitelji o vlč. Zlatku Sucu: „SPASIO NAM JE ŽIVOT!“

Ako pogledate ovaj dokumentarac naučiti će te puno toga. Prije svega, vidjeti će te branitelje, muževe, očeve, sinove, koji se bore sa brojnim problemima. Oni pričaju svoja traumatična iskustva. Na ratištu su vidjeli smrt, krv i zlo. Sada…moraju se vratiti normalnom životu, obiteljskom životu, gdje više nema „neprijatelja“, koji ih vrebaju sa oružjem da ih ubiju. U njima je ostala agresija, adrenalin, strah i, oni su ih blokirali u odnosima sa svojom obitelji i prijateljima. Neki dolaze skeptični, na ovaj susret sa vlč. Zlatkom Sucem. Međutim, i oni sami, nakon susreta, u suzama će priznati, dogodilo se „nešto“ na ovom susretu, sa ovim izuzetnim svećenikom.


Kad staneš pred ove ljude, branitelje, tu nema pričanja „bajki“, fantaziranja, teoretiziranja, glumatanja. Nema „preseravanja“ pred nekim tko je gledao izmrcvarene ljude na ratištu, tu nema priče. Kad vlč. Zlatko Sudac uđe u prostoriju, oni znaju, oni osjećaju, oni vide, s ovim čovjekom je Gospodin. Isus Krist, Sin Boga živoga. I točka.

U njima je još adrenalin i strah, koji je ostao nakon rata. On je buknuo za vrijeme mira i, tada su nastali problemi. PTSP, bitke sa suicidalnim mislima, odjednom su se pojavile brojne bolesti. Odnosi sa obitelji i prijateljima su sve gori i gori, doslovno do prestanka komunikacije. Treba potražiti pomoć i, mnogi su je našli kod vlč. Zlatka Suca, preko kojeg djeluje milosrdni Isus.

„Imam PTSP, imam trajnu promjenu osobnosti. Tri godine sam bio u izolaciji kad sam dobio otkaz. Sat vremena me doktorica Tomičevička nagovarala da dođem ovdje. Tri godine se s nikim nisam družio. Evo sad sam ovdje počeo pjevati, sinoć sam velečasni zaspao, jutros sam se probudio, nema slika, nema trzanja, nema ništa, imao sam miran san. Evo još ova strepnja i sjećanja da mi izađu iz glave. Zahvaljujem se Bogu, zahvaljujem se doktorici Tomičević i, život ide naprijed. Sad sam svjestan toga.“ Zatim je čovjek sjeo, nakon što je to rekao pred vlč. Zlatkom i, cijelom dvoranom ispunjenom braniteljima i, zaplakao.

 

„Imam problema sa migrenom i glavoboljom, ali, to je zanemarivo. Međutim, meni je problem psihički. Mene moja obitelj podržava, voli i cijeni, međutim, ja sam ta loša osoba, koja psihički ne može.“ – Priča jedan branitelj. „Zašto tako ljudi?! Ma nema zla čovjeka!“ – njemu će vlč. Zlatko. „Nema dobrog čovjeka. Ima samo Božjeg čovjeka. Nemojte se kriviti! SKIDAM SVU KRIVICU S VAS! Nemojte sebe osuđivati! Nemojte sebe mrziti! Baš suprotno, početi sebe razumijevati, prihvaćati, voljeti. Tko od nas u životu nije pogriješio?! Ma paklene ste trenutke u životu prošli. U tome i je stvar. Ako sebe počneš poštivati i voliti, događati će se da će te i drugi više poštivati i voliti. I tada će puknuti ta autodestrukcija prema sebi samome i, agresiva. ODAKLE TI PRAVO DA TI SEBE MRZIŠ I NE VOLIŠ?! ODAKLE TI PRAVO?!“ – Vlč. Zlatko Sudac.

 

Prije svete Ispovijedi sa vlč. Zlatkom Sucem, jedan će branitelj: „Od ove ispovijedi očekujem puno toga. Da mi bude neko olakšanje. Da se osjećam bolje nego sam se prije osjećao. Ali, pristup velečasnog Suca i, njegovi razgovori s nama, to se ne može opisati. Ljudi se drugačije osjećaju.“ Nakon svete Ispovijedi, ovaj će branitelj vidno sretan i radostan s osmijehom na licu: „Po meni možete vidjeti kako je bilo. Ja se inače nikad ne smijem, ali, vidite po izrazu mog lica što se dogodilo unutra. Ja ne znam što se dogodilo, ali, nešto se „dogodilo“. To je sreća, evo, ja sam sretan.“

 

„Hvala Ti, Isuse, što sam Te, preko ovog čovjeka, opet našao. Napravio sam jednu veliku grešku u životu, mislio sam da sam Te izgubio. Nisam imao snage ni da se ubijem. Molio sam da me drugi ubiju. Izdržao sam uz Tvoju pomoć, hvala Ti što ću ponovno ići Tvojim putem. Hvala Ti.“ – nakon toga je branitelj zagrlio vlč. Zlatka Suca.

Od srca vas potičemo da pogledate ovaj prekrasan dokumentarni film Jakova Sedlara „Nije moja duša prazna“, dokumentarac smo priložili u članku. Draga braćo i sestre u Kristu, potičem vas na molitvu za časne sestre, svećenike, biskupe, kardinale i papu Franju. Milosrdni Isuse i Marijo Pomoćnice kršćana, volimo vas, ljubimo vas.

 

Video

 

Video

 

 

ISUSE, UZDAMO SE U TEBE!

Marijo Pomoćnice kršćana, moli za nas!

Sveti Josipe, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

Sveti Mihovile, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

Sveti Petre, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

Sveti Ivane Bosco, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

Sveti Ljudevite Montfortski, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

Sveti Dominiče, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

Sveti Toma Akvinski, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

Sveti Ignacije Loyola, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

Sveti Franjo Ksaverski, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

Sveti Alojzije Gonzaga, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

Sveti Ivane Pavle II., u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

Sveti Franjo Asiški, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

Sveti Ivane od Križa, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

Sveti Antune Padovanski, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

Sveta Faustino Kowalska, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

Slugo Božji Petre Barbariću, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

 

 


Tekst pripremio: Brat Ivan

 

Napomena:

Prilikom preuzimanja tekstova potrebno je linkom potpisati naš portal https://rastimo-u-vjeri.com/ kao izvor.
Hvala na razumijevanju i Bog Vas blagoslovio.

(Visited 131 times, 1 visits today)

Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
Ima li nedjeljâ u kojima vam se baš ne dâ…