Vijesti

Veliki odaziv mladih na koncertu “Pogledaj Srcem” na Maksimir, očekuje se 50.000 ljudi

Bogu hvala za još jedan duhovni koncert pogledaj srcem. Veliki odaziv je i dolaze sa svih strana i mjesta i to sve organizirano autobusima i drugima sredstvima. Neka je slava Bogu i za odaziv i za sve koji budu nastupili.

‘Presretni smo i uzbuđeni što će se ovaj spektakl zajedništva, radosti i ljubavi prema Gospodinu održati na stadionu‘
NOVO 17:29 Publika u sve većem broju pristiže na Maksimir kako se bliži koncert koji bi trebao početi u 20 sati.

16:30 Maksimirski stadion još uvijek nije dupkom pun budući da koncert počinje u 20 sati, no neki su došli već oko 15 sati kako bi poslušali izvođače u pretprogramu.

Dok je većina publike bila izvan Maksimirskog stadiona u hladu izbjegavajući nepodnošljive vrućine, manji dio se usprkos suncu okupio na zelenom travnjaku uživajući u pjesmama.

Neke obitelji su i došle s djecom štiteći ih šeširima i zaštitnim kremama kako ne bi nastradali od žarkog sunca budući da je u Zagrebu visokih 30 stupnjeva Celzija.

15.55 – Dobrodošli na pretprogram duhovno-glazbenog koncerta ‘Progledaj srcem’, tim riječima započeo je današnji događaj na Maksimirskom stadionu.

– Krenut ćemo u cjelokupan današnji događa i to onim što je najvažnije – molitvom. Svi ćemo se zajedno sabrati i priključiti molitvi i pjesmi.

Nakon uvodnih riječi započelo je moljenje krunice koju su predvodili organizatori LaudatoTV-a zajedno s publikom u jedan glas.

Zatim je uslijedila pjesma koja je dodatno upotpunila atmosferu, a neki su čak i zaplesali.

Veliki duhovno-glazbeni spektakl ‘Progledaj srcem’ održava se danas na Maksimirskom stadionu. Ulaznice je kupilo oko 50 tisuća ljudi pred koje će se navečer na pozornicu visoku 20 metara popeti najveća imena domaće duhovne glazbe.

Tu su Božja pobjeda, Alan Hržica, Amorose, Božja slava bend, Emanuel, fra Ivan Matić, fra Marin Karačić, Rafael Dropulić Rafo, sestre Halužan, sestre Husar, sestre Palić, Toni Cetinski, Vanessa Mioč i zbor Mihovil. Organizatori najavljuju i gosta iznenađenja. Duhovnu misao dat će pater Boris Jozić, a voditelj će biti Marin Perić. Pretprogram počinje u 15, a koncert u 20 sati. Organizatori su Laudato TV i udruga ‘Ime dobrote’.

– Presretni smo i uzbuđeni što će se ovaj spektakl zajedništva, radosti i ljubavi prema Gospodinu održati na stadionu. To je prilika da nas bude još više zajedno. ‘Progledaj srcem’ više je od koncerta, jer na njemu se mijenjaju srca. To saznanje pomaže nam u ovako zahtjevnoj organizaciji u koju su uključeni brojni volonteri, i pokazuje nam svima da Bogu ništa nije nemoguće!, izjavila je ususret manifestaciji direktorica i izvršna producentica koncerta Ksenija Abramović.

U organizaciji katoličkog Woodstocka, kako je manifestacija nazvana zbog veličine i značaja, sudjelovalo je 1200 ljudi. Ovogodišnje je šesto izdanje koncerta, a pripreme su trajale punih šest mjeseci. Prethodne dvije godine koncert se nije održao zbog pandemijskih mjera. Prije toga održavao se u zagrebačkoj Areni. Organizatori su se na posljednjem koncertu 2019. godine šalili kako im je Arena premala.

Zbog trajanja koncerta organizatori dozvoljavaju donošenje vlastite vode i hrane, a podsjećaju i na zaštitu od sunca pošto će temperatura danas prijeći 30 stupnjeva. Unutar stadiona bit će ugostiteljski punktovi i sanitarni prostori.

Na Maksimiru se nalazi i 200 volontera među kojima se našao i mladi Borna koji je ovdje kako bi pripomogao organizaciji koncerta, ali i zbog drugih stvari.

– Ovdje je puno dobrih ljudi, a najviše sam došao zbog novih poznanstva i druženja, kaže Borna.

Mnogobrojna publika okupila se ovdje kako bi ustvari ‘napunila baterije’ za dalje, kako govori Stjepan iz Breznice.

– Došao sam ovdje kako bi obnovio dušu i napunio baterije jer život je težak pa mi treba više energije. I naravno, da više progledamo srcem, ne samo očima, jer srcem se drugačije gleda, dodao je.


Izvor: Jutarnji.hr 

Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
Toliki je grijeh nastao u svijetu da je Blažena Marija…