Profesor Davor Pavuna

VELIKI INTERVJU: ZNANSTVENIK SVJETSKOG GLASA PROF. DR. SC. DAVOR PAVUNA OVO JE VRIJEME IZAZOVA DUHOVNOM ČOVJEKU!

Prof. dr. sc. Davor Pavuna rođen je u Koprivnici, V. gimnaziju završio je u Zagrebu (Maturalna radnja naslova: ‘Nuklearna fuzija i fisija’ 1970.), a nakon Diplome na PMF-u (‘Elektronska svojstva amorfnih ferromagneta’ 1977.), 1978. je odletio u svijet.

Doktorirao je fiziku u Engleskoj (‘Electronic Properies of Glassy Alloys’, Ph.D. 1982.), te nakon pozvanih predavanja u SAD-u, Indiji i Australiji, nastavio je kao docent u CNRS-u u Francuskoj (1983-86). Od 1986. je za stalno na Švicarskom Institutu za Tehnologiju (EPFL u Lausanne-i), te profesor u Institutu za fiziku. Od 1990.-ih glavni su mu projekti godinama bili u kvantnoj fizici novih nano-materijala, uglavnom u Americi, te od 2000. diljem planeta. Do svoje 29. godine je, uz studij fizike, iskustveno proučavao religiozne tradicije od hinduizma do Zen-budizma i taoizma, od okulta i kabale do tradicija masonerije … Uz brojna zanimljiva iskustva, u Indiji su mu rekli: ˝Što tebi treba bolje od Živog Boga, Isusa Krista?˝ Davor se ‘vratio’ u kvantnu fiziku i u Europu i nakon duhovnog sazrijevanja s 33 godine upoznao Isusa Krista i postao vjernik i aktivan svjedok … od tada živi po Darovima Isusovog Evanđelja.

Objavio je preko 250 znanstvenih radova i više od 36 stručnih knjiga i udžbenika. Održao je stotine predavanja na uvaženim svjetskim sveučilištima. Od 1995-2015. je vodio pionirski projekt švicarskih i američkih fondova za znanstvena istraživanja na synchrotornu u američkoj državi Wisconsin, a u Kaliforniji (1992-2004.) je predsjedavao svjetskim kongresom o nano-inženjeringu i novim nano- tehnologijama. Među pokretačima je Prvog kongresa hrvatskih znanstvenika (Zagreb i Vukovar 2005.).   2006. je primio odličje Red Danice hrvatske s likom Nikole Tesle za osobite zasluge u izumiteljstvu. 2009. je pozvan u tim recenzenata strateških američkih projekata iz energetike. S prijateljima je aktivan u izranjanju pravednije istinske civilizacije Čovjeka. Djeluje kao savjetnik nekoliko institucija, akademija i vlada. Govori fluidno pet jezika. U braku je s Francuskinjom Sylvie, imaju sina i kćerku. Predsjedava Zakladu Teslin Svijet (Smiljan i Zagreb), te AMAC-om Švicarske. Uz skijanje, gitaru svira u jazz  grupi Tsha-Coo

(https://www.youtube.com/watch?v=g1QVJ2VrhOo ).

Poštovani profesore Pavuna, za početak, Hvaljen Isus i Marija!
Aleluja! Na Vijeke Slavljeni !

1.U subotu, 12. prosinca 2020., u Torontu ste bili sudionikom AMAC Online Lecture Series 2020. temom Izazovi nakon Covida u doba inteligentnih robota (Post-Covid Challenges in the Age of Intelligent Robots), a u svom Zaključku ste napisali slijedeće:
„Većina suvremenih poslovnih pristupa uključuje i pametne web aplikacije. Uz sve biološke izazove u post-covid svijetu, digitalne informacijske tehnologije i kvantna nadmoć u sljedećem će desetljeću dovesti do dramatičnih promjena u Kanadi (kao i u Hrvatskoj). Kvantno računalo je milijardu (da, ≈1 500 000 000) puta brže od sadašnjih “klasičnih” računala, pa nam ”probiju” sve lozinke! Do ≈2030-ih sustavi umjetne inteligencije i roboti slični čovjeku u prosjeku će postati inteligentniji od nas, ljudi. Pritom brzina misli postaje naša svakodnevna operativna stvarnost i izranjaju brojne nove mogućnosti. Kritički ćemo preispitati neke od ovih trendova uz nekoliko primjera, primjereno odabranih za ambiciozne poduzetnike, te brojne vizionare.“
Recite nam nešto o skupu, Vašim uvidima i dojmovima.

Pa, mogao bih ponoviti predavanje ili napisati cijeli roman, ali ukratko svi smo se složili da svijet (ne-)svjesno srlja u ne-kriticki transhumanizam, u kojemu dominira agenda profitizma ultra-bogatih, te svih oblika robotizma diktature Orwell-psihopata. Taj trend nas vodi u eliminaciju istinskog Čovjeka. Preciznije, bez duhovnosti tj. moralnog etičkog koda, koji trenutno ne postoji u sekularnoj znanosti ni ekonomiji, čovječanstvo tzv. Homo sapiensa propada … te izranja doba robota i raznih oblika manipulacije jer digitalizacija dominira većinu puka.
Pritom, volim citirati jednog mog prijatelja koji uvijek kaže: ”Nismo ni svjesni koliko smo nesvjesni”. Mislim da je to bitno u ovim turbulentnim vremena i visoka svijest nam svima treba, iako se ne slažemo ni o definiciji što li je točno svijest (a tek savjest!?). Stoga mi je drago da ovogodišnji Nobelovac Roger Penrose ima duboke i dosta nestandardne uvide u

svijest; čak smatra da je to ne-matematički (iracionalan) fenomen … al’ trebat će još vremena i svijesti da se i takve duboke enigme znanstveno, a i opće ljudski poslože.

2. Priznajem, godinama pratim Vaš rad, daleko prije nego li sam Vas upoznala. U nekoliko razgovora htjela bih sebi i drugima pojasniti neka Vaša viđenja. Svjetskog ste glasa znanstvenik, bili i ostali karizmatik, no i neshvaćen u mnogim segmentima svog javnog djelovanja. Mnogi Vas prikazuju kao naivnog zanesenjaka, kako to komentirate?

Ne komentiram jer Mudrost visokosvjesnih znalaca i istinskih Kristovih sljedbenika kaže: ‘Nikad ne objašnjavaj – nikad se ne žali’! U svijetu je to poznato pravilo liderstva, no u hrvatskim medijima uvelike dominira mentalni sklop tobož ”ljevičara”, pa je takvima ”Isusov ljevičar” trn u oku: Naime, poput Isusa, i ja bih razbio ‘hramove’ korupcije financ-bankaroida, a i zlih ‘medija’ i tzv. ‘pravosuđa’. Primjerice, djelovanjem brojnih prijatelja vjernika tijekom godina se u prirodoznanosti smanjio utjecaj ”lijevih’ redukcionista (iako se to u soroš-medijima ne vidi). Mada cijeli sustav i dalje dominira redukcionizam big-bang-darwinizma, bez jasne uloge čovječje svijesti i savjesti, te bez kodeksa morala … Za redukcioniste (najčešće su to kripto-antikristi) se mi redovno molimo Isusu, da se svi osvijeste u Oprostu i Ljubavi!

3. Vaši javni nastupi nas već skoro dva desetljeća ostavljaju bez daha. I one koji vas razumiju i vole (jer znaju) ali i one koji s podsmjehom pa i omalovažavanjem gledaju na sve. Predsjednik ste svjetskog kongresa o nano-inženjeringu i novim tehnologijama u
SAD-u. Recite nam nešto o umjetno kreiranim novim materijalima koji su potrebni za buduću nano-elektroniku, te nova kvantna računala ili biosenzore u organizmu o kojima se danas sve više govori a na kojima radite u EPFL Centru CREAM u Lausannei?

Da, lako je vidjeti da sam jedan od pionira nano-inženjeringa, te organizator prvih Nano- konferencija, recimo u Kaliforniji ’90-ih (Važno: 1 nano = 1/1000 mikrona! tj. 1 nanometar je milijuntninka milimetra) https://books.google.ch/books/about/Oxide_Superconductor_Physics_and_Nano_en.html?id=UIAEMgEACAAJ&redir_esc=y primjer iz 1994.
U tom kontekstu, u CREAM laboratoriju za nove post-silicijske materijale na EPFL-u i u američkim projektima smo godinama istraživali novu (nano-)funkcionalnost u strateškim elektronskim materijalima. Doslovce smo poslagivali atom po atom i uspjeli pokazati kako se ultra-precizno mogu kontrolirati elektronske (i fotonske) raspodjele, te se danas tako razvija nano- tehnologija u prvoj liniji najnovijih kvantnih sklopova. Za takve studije potrebni su ultra-skupi laboratoriji jer svaka izvanjska vibracija poremeti suptilne korelacije kvantona. Primjerice, za novu generaciju kvantnih sklopova mi bismo sada trebali investirati oko 100 milijuna eura u novi lebdeći laboratorij! Dok se to ne posloži, jedan od prijašnjih laboratorija za ultra-tanke filmove smo darovali kolegama na PMF-u u Zagrebu gdje briljantni hrvatski znanstvenici razvijaju ambiciozne programe u novim elektronskim materijalima.

Slika 1: Davor Pavuna, Nobelovac Pierre-Gilles de Gennes i László Forró @ https://dubrovnik.epfl.ch/

Od 2000., uz podršku hrvatske znanstvene zajednice, te nekoliko uzastopnih vlada i američkih institucija, s prijateljem i kolegom, HAZU akademikom, prof. László Forró-om (EPFL) pokrenuli smo redovnu pluridisciplinarnu konferenciju u Cavtatu: https://dubrovnik.epfl.ch/. Naime, na nagovor bliskih prijatelja, kolega i studenata, u ovom mileniju mi djelujemo na izazovnim interdisciplinarnim temama, doslovno od matematike i fizike, pa sve do bio-znanosti i izazova medicine. Ujedno, u zadnjoj deceniji smo s prijateljima kupili zemlju oko Tesline kuće u Smiljanu i u Zakladi Teslin Svijet pokrenusmo i mnoge teslijanske teme zasnovane na principu slobodne energije, novim pristupima dinamike energije kompleksnih sustava, te primjenama fraktalne matematike.

Slika 2: Plemenita vizija Nikole Tesle: civilizaciji besplatne energije i planetarne harmonije.

Poznavanje dinamike kvantnih elektronskih korelacija proširujemo u Tesla-Mandelbrot viziju (post-kvantni modeli svemira uz fraktalnu matematiku prirode). To uključuje i spektralno-vibracijsku biomedicinu, fraktalnu dinamiku vode (te ostalih fluida), te dinamiku bioloških stanica i epigenetiku, nano-genetske promjene, te što li je uopće život, jer konačna definicija života zasad ne postoji! Zato mi svjesno ujedinjujemo duhovnost i znanost i razmatramo holistički odnos ljudske svijesti i istinske znanosti, primjerice, kako optimalno postaviti harmoničnu civilizaciju koja (p)ostaje i humana i zelena u radosti života i ljubavi u akciji.

Poznavanje dinamike kvantnih elektronskih korelacija proširujemo u Tesla-Mandelbrot viziju (post-kvantni modeli svemira uz fraktalnu matematiku prirode). To uključuje i spektralno-vibracijsku biomedicinu, fraktalnu dinamiku vode (te ostalih fluida), te dinamiku bioloških stanica i epigenetiku, nano-genetske promjene, te što li je uopće život, jer konačna definicija života zasad ne postoji! Zato mi svjesno ujedinjujemo duhovnost i znanost i razmatramo holistički odnos ljudske svijesti i istinske znanosti, primjerice, kako optimalno postaviti harmoničnu civilizaciju koja (p)ostaje i humana i zelena u radosti života i ljubavi u akciji.

4. Svjedočimo novoj „angažiranosti“ ali i opasnosti nano-tehnologije iako svi tu činjenicu otklanjaju. O čemu je tu riječ?

Pa, laboratoriji i institucije koji razvijaju i odobravaju cjepiva uglavnom nemaju rezoluciju analiza na nivou nano-metra (tj. ne mjere skalu tisućinke mikrona), te smatraju da je virus veličine ≈1 mikron. To može biti nedovoljno jer postojeći (i patentirani) aktivni nano-chipovi i brojni nano-aktivni elementi postoje i mogu se ubaciti u cjepivo. U rezoluciji sadašnjih medicinskih uređaja ti nano-elementi ostaju nevidljivi, a mogu stvarati vrlo ozbiljne poremećaje u organizmu, čak i na nivou DNK! Dakle, to je vrlo ozbiljna tema, a u medijima i diskusijama gotovo potpuno zanemarena jer mnogi bio-medicinski stručnjaci nisu ni svjesni svih ozbiljnih implikacija nano-chip tehnologija i u biomedicini!

Sve to zahtjeva interdisciplinarna znanstvena istraživanja i duboke uvide i to sve ne mogu u ovom intervjuu objasniti, ali dovoljno je reći da smo u tome s brojnim znalcima prijateljima među liderima u svijetu i imamo i fascinantne rezultate i … ipak, jesmo optimisti!

5. Govorite često o (r)evoluciji kognitivnih znanosti, kao i ljudske svijesti, ali i svijesti općenito. Kamo idemo, kud će nas odvesti „evolucija svijesti“? Kako stvari stoje ona vaša karikatura s FB-a je vrlo primjerena okolnosti što nas čeka? Jesmo li zaista “zakoračili” u bar kod?

Da, upravo smo spomenuli jednu ”evolucijski vječnu” shemu re-kreacije boga-čovjeka-svijesti, a naši sadašnji digitalni izazovi su dio te priče. Budući da svatko već ima pametan telefon, ta ”napredna” digitalizacijska ‘evolucija’ je (poput covid-19 plandemije) predigra sveg onog što psihopati spremaju, uključujući i 5G i 6G mrežu koja bi ”jednakijima” omogućila još i bolju i bržu kontrolu puka, aktivnosti i dominaciju svijeta … imate o tome podosta po internetu i koga zanima bude pronašao, iako je cenzura demoNkracije ”jednakijih” kolosalna.

Nadam se da je mnogima jasno da su planetarni ”jednakiji” (desetak glavnih psihopata, uz oko 30-tak tisuća privilegiranih vazala-slugana), udruženi profitnim (financijskim) interesima. To nisu teorije zavjere jer svatko može provjeriti i vidjeti da su u pola godine covid-zabrana (‘lockdown training’) povećali svoja bogatstva i do 50% (da, čak i komunisti u Kini!). Soroš i režimski mediji su kupljeni i ne objavljuju kritičke analize nego nas sve čak i cenzuriraju po webu, primjerice faktigram ‘novinari’ koji nemaju znanja ni uvida da kriticki kritiziraju bitne civilizacijske teme, koje primjerice mi znanstvenici kuražno objavljujemo po internetu.

Tzv. demokracija danas je često zamrznuta, pa imamo efktivnu demoNkraciju uz planetarnu e-civilizaciju od otprilike 8 milijardi ljudi s problemima koji su visoko korelirani na načine koje „podobni“ političari ne razumiju. Naime, ideja demokracije je iz ere bitno manje gustoće ljudi i u bitno sporijim informacijskim vremenima je donekle djelovala, ali danas je često neadekvatna za ekspertne probleme u sustavu vrlo brzih korelacija, te izuzetne kompleksnosti.
To je primjerice pokazao francuski fizičar i filozof Lévy-Leblond, a svi to vidimo svaki dan. Naime, parlamentarni predstavnici naroda ne znaju pronaci rješenja za ekspertne probleme, a danas su rijetki talentirani državnici ili mudri političari koji znaju i žele se okružiti i vrhunskim savjetnicima. Već sad imamo jasnu krizu demokracije, s tim da treba naglasiti da planetarno oko 75% zemalja uopće nije ni deklarirano demokratsko!
Mnogi psihopati-tehnokrati slijede (medijski nametnute) vizije transhumanizma budućnosti, a po meni sve to vodi u neki vrlo ”hladan” digitalan, neljudski svijet. Brojne dodatne uvide o digitalnim izazovima svijeta sam razmatrao i u ranijim predavanjima (i po youtube-u) i intervjuima, primjerice: https://www.novilist.hr/ostalo/sci-tech/znanost/ovo-je-zuti-karton-covjecanstvu-ali-covid-19-nije-zadnja-posast-koja-ce-nam-podizati-svijest/

Naglašavam uvijek ponovo: Da, koristimo svi korisne elemente digitalizacije u svakodnevnici, no u duhu ostanimo svoji ljudi. Ljubav, Zajedništvo i Suosjećanje, su meni kao i vjerovatno svim normalnim ljudima izuzetno bitni: Ljubav je Bitak Života!

6. Vi ste jedina osoba, i još muškarac, koji za žene kaže: „Naglašavam da su kognitivno žene superiornija bića u bazi čovječanstva i društva i osobno sam jako glasan glede uloge žena u društvu. To nije neki seksizam ni „feminizam“, nego naprotiv, uloga kognitivne osobe-žene-savjetnice kao ključne osnove i obitelji i istinskog ljudskog društva. Osobno sam, pojednostavljeno rečeno, za „korelirani pragmatičan matrijarhat“.
Žena krajičkom oka sve vidi bolje nego sve digitalne spektroskopije svijeta!!!“
Zadivljena sam Vašim jedinstvenim mišljenjem, a tko ne bi bio?

Dakle, kad se radi o ženama, jasno je svima da je kognitivni sustav žena izuzetno širok. To je kao kad su sve ladice otvorene u kući, i žena prati sve što se događa: sjeća se da mora pričekati goste, brine se za muža koji nije na poslu, čuje djecu u drugoj sobi, ima malu bebu koju njiše pokraj sebe, pri tome je jako zabrinuta za roditelje koji su možda bolesni a da ne govorimo da joj je negdje u dubokoj podsvijesti plan da za vikend odu svi skupa u Zagorje, i usput će si kupiti nove cipele jer joj se stare raspadaju. I to je još jako pojednostavljeno, al’ to vam je kognitivno što se kaže na engleskom ‘multitasking’, žena ima nevjerojatno puno tih zadataka paralelno u sebi, i naravno ima izuzetno jaku intuiciju, koja je još puno više nego ‘samo’ intuicija.

Muškarac je više orijentiran na tri glavne zadaće. Prva je ona performantna, što on ima za učiniti, donijeti plijen, ostvariti dohodak. Pri tome ima samo određeni dio, i naravno prokreativni dio. Uvijek se svi smiju muškarcu. Prokreativni dio je uvijek jak kod muškarca i kroz povijest. Mnogi se zezaju da je muškarac triličan, jednostavan.

Međutim žena u današnje doba je bitna, jer danas imamo sustav visoke kompleksnosti, pa ako je žena toliko kognitivno sposobna pa što joj je onda ‘glavna’ uloga? Može biti majka, što naravno ne znači da mora ili da neće raditi, dapače, treba se školovati, i može razviti svoju osobnost, struku, posao, u skladu s predispozicijama, ali u biti ona je izuzetno obitelji i društvu važna kao strateška savjetnica, što je naravno mnogima u majčinstvu očito.

Slika 4: Moja Majka u 90.-oj: Majka je svima bitna za razvoj osobne individualnosti.

Zato, uvijek ponovo naglašavam da žene predstavljaju kognitivno superiornija bića u bazi čovječanstva i društva i osobno sam jako glasan glede uloge žena u društvu. To nije neki seksizam ni ‘feminizam’, nego naprotiv uloga kognitivne osobe-žene-savjetnice kao ključne osnove i obitelji i istinskog ljudskog društva. Osobno sam, pojednostavljeno rečeno, za korelirani pragmatičan matrijarhat i o tome sam 2019. govorio na skupu žena u Rijeci, ali o tome govorim posvuda i vrlo jasno i glasno, kad god sam u prilici!

7. Bila sam prije više godina na jednom vašem predavanju o VODI, pitkoj vodi. Vodu smatrate DAROM ŽIVOTA ali i jednim od najvećih problema čovječanstva. Mi je u Hrvatskoj zaista imamo, treći smo po izvorima pitke vode u Europi. Zašto je voda budući veliki problem, čak i onima koji je imaju na pretek, ali niti je čuvaju a niti je znaju zaštiti od sveprisutnog zagađenja, po više osnova?

Da, pitka voda (p)ostaje važniji strateški resurs negoli nafta. Implikacije u svijetu su očite, pojednostavljeno rečeno, ultra-bogati psihopati koji žele depopulaciju, tvrde da nas je planetarno previše i a tog mehanicističkog (financ-profit) pristupa onda to namecu po forumima, poput WEF u Davosu. No, naprosto to nije ni duhovna, ni znanstvena istina. Stoviše, VODA je posvuda oko nas i u nama (90% organizma pri rođenju!). Naravno, posvuda se trebamo izboriti za čistu vodu, ali jasno naglašavam da ta znanja i primjerene (nezagađujuće) tehnologije planetarno postoje! Usput, čak i u Hrvatskoj se još treba izboriti da nam voda ostane nezagađena, dostupna ljudima i svaki izvor treba štititi i čuvati. Taj rat za vodu, rat je bitan za život i upravo je u tijeku. A ovaj tzv. covid je tek jedan izgovor u sukobu svjetonazora i naših dubinskih civilizacijskih izbora.

Primjerice Nikola Tesla (1856.-1943.) je itekako znao da Sve je Energija i besplatna je, a vibracijski je u našoj dimenziji posložena po prirodnom zakonu, kojeg mi fizičari već uvelike poznajemo. I laiku je jasno: Da, energija je posvuda, od sunca do vode … i u svima nama!
Al’ potrebno je i dublje razumijevanje principa tih zakona, te više svijesti društva da bi se ostvarile plemenite vizije u raspodjeli energije i resursa. Budući nas planetarno ima oko 8 milijardi, kad pobijedimo psihopate depopulacije, morat ćemo podizati svijest i istinski živjeti u harmoniji s prirodom, potpuno svjesni okoliša bez tzv. ‘sivo industrijskog’ inženjeringa.
Stari energetski pristupi postepeno budu nestajali, pa kolega dr. Tomislav Jurendić i ja smo u nekoliko radova pokazali preliminarne uvide u fraktalnu matematiku dinamike vode, te vjerujemo da je to optimalan pristup fluidima i inženjeringu protoka vode (a i ostalih fluida).

Slika 5. Vodeni vorteks sustav

Naime, promatrajući prirodu i kretanje vode, odmah uočavamo da voda ne teče pravocrtno: Pogledajte vrtloge na izvoru vode! Takvo spiralno gibanje vode predstavlja prirodan tijek (fraktala) vode i to je tzv. vorteks sustav. Dakle, voda ne teče pravocrtno i ne slijedi najkraći put od jedne do druge točke, već slijedi put najmanjeg otpora. Takvim gibanjem svaki otpor koji nastaje pri pravocrtnom gibanju, nestaje. Time voda ne samo da ne troši energiju za svoj tok, već ju naprotiv može i proizvesti. Ukratko, iz ovog i sličnih pristupa proizlaze uvidi koji pokazuju da bi i voda mogla biti ozbiljan energent već u ovom stoljeću i naravno itekako je bitna za Život. Budući da o tome postoje brojni objavljeni prilozi, a i mnoga istraživanja su nam u tijeku (i u kontekstu Zaklade Teslin Svijet), ovdje ću radije dodati neke korisne, svakodnevne savjete jer radi svjetske situacije (i budućih ‘virusa’) svima nam je bitno očuvati imunitet! (vidi: https://zg-magazin.com.hr/davor-pavuna-voda-nas-svakodnevni-znanstveno-zivotni-izazov/ a za znatiželjne, primjer iz Amerike: https://www.pollacklab.org/research) Zaključno, mnoge ‘sive’ tehnologije postupno zamjenjujemo prirodo-skladnim ‘zelenim’ tehnologijama.

A glede imuniteta, koji u periodu prehlada i gripe, nam treba itekako, Japanci preporučuju ujutro popiti 5-7 dl mlake vode s limunom (ili jabučnim octom), a tijekom dana se puno gibati (sat ili dva dnevno) na otvorenom u prirodi. Obroci lokalnog povrća uz primjerene lagane proteine se preporučuju, ali naglasimo odmah: Svi smo dehidrirani i NE PIJEMO dovoljno vode, organizam treba 2-3litre dnevno! Dakle, sad svatko popijmo bar čašu vode.

9. Jedna očekivana informacija, obzirom na sva saznanja, no kad smo to i saznali sigurna sam većina je šokirana i pita se: kuda sve ovo vodi? „Wall Street je upravo počeo, prvi put u povijesti, trgovati vodom. Plan je, tvrdi se, bolje upravljanje rizikom povezanim s nedostatkom vode.“!

https://24world.news/rss?id=hr5b9d7fc977809ec2f229c1b35dc02c79&category=news_HR
Zar je moguće da se i ovdje umiješalo profiterstvo? Što slijedi?

Pa, kako rekoh uvodno, budući da smo sve ”sekularilizirali” i slijedimo putanje vizije i medijske hipnoze ”jednakijih” psihopata … posljedično sve se profitno iskorištava, pa i voda. Ustvari, trenutno je tako i sa zrakom jer prisiljavaju ljude da nose maske i to im naplaćuju, a ako želite čisti kisik, bez maske, naplaćuju Vam kaznu!?! Pročitajte Orwell-ove knjige i vidjet ćete da je sve ovo totalni Orwell-Zoo ili životinjska farma covid-diktature ultra-bogatih vlasnika kapitala …
Naravno voda je bitna za život. Ratova je bilo i ranije u geografskim područjima gdje nedostaje vode, no recimo Singapore jer razvio vrlo napredne tehnologije cirkulacije i pročišćavanja vode; ipak ja radije pijem vodu s izvora Krke ili glečera u Alpama .

8. Godinama nas „hrane“, preciznije, truju vijestima, serijama, nasiljem, krađama, prevarama, silovanjima, zločinima. Zatrovali smo cjelokupno društvo i sad smo na prekretnici, no još uvijek premalo svjesni okolnosti i vremena u kojem smo se našli.
Kuda će nas to odvesti? Ima li spasa?

Pa, u povijesti smo svašta već preživjeli i općenito bilo je dramatično previse agresija i ubijanja. I mnogi su izdali Isusa, a ni danas nije bolje, pa ni u ‘katoličkoj’ republici Hrvatskoj. Svi poznajemo osobe koje radosno prihvaćaju sami sebe i koji imaju svoj duhovni mir ili pak neke druge koji ne vole sami sebe, imaju jako materijalističku percepciju, te ponekad lako postaju i mrzitelji … i to je ozbiljan izazov u razvoju svakog čovjeka. No, ako idete u javnost, onda morate ili imati ‘debelu kožu’ čak i ako iza sebe imate institucije (recimo partiju ili EU komisiju) ili Dar Duha, ako, poput mene, ostajete ‘provokativno’ svoj, jer ste Isusov sluga.

Da, svjesno sam svoj život vratio Isusu, u trenutku zrelosti, s 33 godine, na Duhovnim vježbama na Jordanovcu, u Zagrebu, kod patera Tomislava Ivančića i Zvjezdana Linića.

Od tada me ne dominira ego-život, kao kod mnogih kojima vlast, moć i materijalno zgrtanje bogatstva je opsesija, nego sam sluga Isusa Krista, kako u duhu, tako u poslu i svakodnevnoj dinamici. Ne, nisam ja nikakav vjerski prorok, ni svetac … tek sam griješan svjedok vjere i to je moj životni put. Jest da sam prisutan planetarno jer sam radio u struci praktično sa svim ponajboljim akademijama i institutima svijeta, te me mnogi kolege poznaju i rado zovu, no u duhovnosti sam Isusov svjedok-buditelj.
Brojni su mi recenzirani radovi objavljeni u ‘tvrdoj’ znanosti i suvereno ih komuniciram na 5 jezika, te uz brojne obveze, aktivno sviram i u jazz grupi Tsha-Coo.

te i komponiram, primjer ‘Makedo’: https://www.youtube.com/watch?v=g1QVJ2VrhOo
a sve to i nije uobičajeno. Ujedno u mom uredu na Institutu za tehnologiju u Lausanne (EPFL) kolege znanstvenici i ja se već 33 godine redovno molimo Isusu Kristu … i nitko nas ne kritizira! Inače, sve se više jasno vidi da spoj duhovnosti i znanosti upravo izranja planetarno i budućnost neće biti ‘materijalizam?!

Al’, u Hrvatskoj nikad nije bilo lustracije komunizma i stari mentalni sklop, danas privilegirane djece ”crvene buržoazije”, vidljivo dominira društvom, poglavito u tzv. ”eliti”. Poznajem i mnoge osobe iz te tzv. ‘elite’ jer odgojen sam sa svima kulturno i konstruktivno komunicirati.
A u svjesnoj i pozitivnoj zajednici se treba osvijestiti i biti pozitivno aktivan u skladu sa svojim glavnim predispozicijama. S roditeljima i mudrim voditeljima trebamo provjeriti svatko svoje talente i izabrati ponajbolji put za sebe, a time i za cijelo društvo! Eto, zato i postoje iskusni stručni mentori koji nas vode u ozbiljnim obrazovnim sustavima: Pokušaj biti sutra bolji nego što si danas! I ja sam uspio jer su me oduvijek vodili i formirali bolji od mene!

Moj, duhom slobodarski nastup poneke redukcionistički hipnotizirane osobe u Hrvatskoj zna isprovocirati (recimo pozdrav ‘Hvaljen Isus’), te se ljute poglavito u ‘soroš-medijima’ ili u partijski dominiranim ”kvazi-intelektualnim” sredinama. Kad u ožujku 2009. nastupih u ‘Nedjejom u dva’ ( https://www.youtube.com/watch?v=v_YMR_sekpo ), nakon emisije je bila ‘uzbuna, i na HRT-u i u yudba-medijima i u demoNkratskim partijama: ”Tko je ovaj?”

Sve to nije nimalo šokantno u zreloj Švicarskoj gdje je Ustav doslovno napisan ‘U ime dragog Boga Svemogućega’, na 4 jezika. Kad u hrvatskom Ustavu bude svjesno napisano i u Saboru savjesno izglasano i zaživi ”U ime dragog Boga Svemogućega” onda će i Hrvatska bitno bolje izgledati. Eto, zato i ova Motika simbolizira mnogo toga: Kad naši politikantni barem jednom tjedno budu marljivo radili u polju motikom, poboljšali budu i sebe, a i cijelu zemlju!

Slika 6: Motika je lijek za sve nas, a nadasve za moćnike, politikante, salonske šminkere …

10. Što mislite o ovom vremenu negiranja znanstvenika, svih dosadašnjih znanstveno utvrđenih činjenica, te prihvaćanjem samo određenih skupina tzv „prihvatljivih ili podobnih“ znanstvenika koji su postali aktivisti i rade za tuđu ali i za svoju korist? U ovim okolnostima, kako ste to lijepo rekli: „i Teslu bi proglasili teoretičarem zavjere“ u najmanju ruku a njegove izume ludošću? Dokle će ovo ovako?

To su tzv. redukcionisti materijalizma koji priznaju uglavnom samo veliki prasak i darwinizam i dok su to svakako korisni modeli daleko su od cjelokupne istine jer mi smo tek na samom početku prave Znanosti. Jednog dana će sve to danšsnje znanje djelovati nekompletno ili čak i krivo, pa zato ne volim previše kritizirati kolege čiji mentalni sklop se smrznuo cca 1967.

Pritom, jasno sam uvijek naglasio bitan izazov civilizacije: Ili Čovjek Duše i Ljubavi ili zli antikristi depopulacije! Duhovnost Čovjeka uz Istinsku Znanost ili Era hibrida, robotoida zlih orwell-gazda! Naravno neki tvrde da je i koegzistencija moguća, no paradoksalno to upravo darwinizam negira: dominantnija vrsta će eliminirati infereiorniju …
A svjetski rat protiv zlih psihopata je u tijeku, te istinska pobjeda bude izronila kad se preko 3% ljudi osvijesti; u Hrvatskoj je to oko 120’000 osoba!

Pazite, to nije ‘lijevi’ ili ‘desni’ izbor nego naprosto Mi-normalni-ljudi protiv zlih monstruma! Mladi anonimusi su sustavno po internetu ‘posijati’ detaljne reference pLandemije i cijele SZO (WHO) manipulacije i neadekvatnosti UN i EU … A psihopati ne miruju i već opet planiraju WEF Davos-skup ”vladara kontrole svijeta” u Singaporeu (umjesto u Davosu) 2021., a budu i slični sastanci Bildenberga i raznihmasona i iluminata jer cilj svih tih orwell ”jednakijih” nije više ni tajna: depopulacija iliti ‘legalni genocid’ i totalitaristička kontrola puka. Na žalost, u Hrvatskoj je doslovno sve cenzurirano jer zasad svi režimski i soroš-masonski kontrolirani mediji skrivaju mnoge informacije. Srećom imate mnogo toga na youtube (uglavnom na engleskom i srpskom; a i naše prethodne intervjue već mnogi prevode na engleski i da, mnogi nas citiraju: ”Nano-chipovi i nano-aktivni elementi mogu se ubaciti u cjepivo, a u rezoluciji sadašnjih medicinskih uređaja nano-chipovi ostaju nevidljivi, mogu stvarati vrlo ozbiljne poremećaje u organizmu, čak i na nivou DNK!” To nije niti tajna, niti je to ”teorija zavjera” – to su znanstvene cinjenice o kojima vecina bio-medicinara skoro nista ne zna, a politika ili pravni sustav jos i manje.”

Jasno je da je istinska bit ovog svjetskog rata je DUHOVAN IZAZOV ČOVJEKU! Dok mi ljudi ne predamo život Oprostu i Ljubavi, tj. ono što Isus govori u Evanđelju: Oprosti sebi i drugima i Ljubi bližnjega svoga kao samoga sebe, mi ćemo i dalje u svijetu imati kojekakve ratove i pošasti. Jer i nove viruse zli mogu proizvesti … Međutim to se sve može re-organizirati, jer imamo i pozitivne ‘zelene’ i plemenite Tesla tehnologije koje nam omogućuju da sve regeneriramo. A da li budemo? To ovisi o nama samima: Probudimo se!

Eto, zato spajamo aktivno i Duhovnost i Znanost i svakim danom je sve jasnije kako stvoriti plemenitiji svijet, o kojemu je sanjao i govorio i Nikola Tesla.
A vjerovati korumpiranim WEF ili SZO-organizacijama i predati se raznim cjepivima Bill Gatesa i depopulacijskih ”vizionara” (poput Soros-Schwab-Rotschild-Rockefeller psihopata) je ‘kao’ povjeriti infuziju svoje krvi krvoloku grofu Drakuli i njegovim vampirima!”
Ne, hvala.

Slika 7: Trans-robotizam i depopulacija psihopata zla … ili Čovjek Duha i Ljubavi !?!

Zato opet citiram tu viziju Nikole Tesle koji je naglasio da ćemo uistinu napredovati tek kad istinski spojimo Duhovnost i Znanost. Osobno dubinski dijelim to uvjerenje… i nisam sam!
Jer sve ove krize o kojima govorimo u ovom intervjuu, uzrok je isti: Borba Dobra i Zla. Na planetu Zemlji oduvijek se bore Ljubav i Mržnja. Zlo koje je strah, mržnja, potencijalno živi i u svakom čovjeku. To su obradili izuzetni književnici i cijela povijest je time prožeta kao i duhovna religijska filozofija. Nažalost, znanost tu komponentu (moralni kod) zasad a priori nema u sebi. Količinu zla koju smo u povijesti vidjeli, a koja može izroniti iz znanosti i tehnologije i u budućnost zasad je beskonačna, jer režiseri i glumci smo Mi, (ne)svjesni ljudi!

A Život je fundamentalno Vječna Ljubav, Svijest u svim formama. Ovo su sve drugo niže forme, manifestacije, i ako realno pogledate, a to je opisano u svakoj  metafizici i u Bibliji, život je besmislen bez ljubavi. Da, mi jesmo bića svijesti, a harmonizacija svijesti ide kroz razne forme ljubavi (agape). Ne volim o tome govoriti jer sve je to jako dobro poznato, te jedino se u Hrvatskoj svi uvijek nešto oko toga svega ”čude”. U vlastitoj katoličkoj zemlji moram kao znanstvenik citirati ono što bi svatko trebao znati jer očito su svi učili boljševičke ”istine” !?! Srećom ljudi me zovu i kažu: hvala, sto svjedočite Istinu jer smo umorni od TV i medijskih, konzumatorskih ‘istina’! Pritom, ja ne sudim redukcionistička intelektualiziranja i napade tzv. ‘lijevih’ nevjernika, niti raspravljam, nego se za njih sve osobno i redovno – iz srca molim.

11. Koja je Vaša osobna poruka u ovoj okolnosti „udara“ na Božić ali i na čovjeka općenito?

Pa, neka se svi (i tzv. ‘lijevi’ i ‘desni’) ljudi samosvjesno probude. I neka razmisle svojom glavom. Mi  kao da stalno očekujemo rješenja odozgo, od sv. Nikole, od ‘druga sekretara partije’, od nekog premijera ili Europske unije, ili ne znam ni ja koga. Jer svaki čovjek je suvereno Božje biće, ponosan i treba biti gord, i svatko treba uvidjeti koje su mu  predispozicije i prihvatiti svoju hrvatsku i planetarnu sudbinu. Mi smo prvo svega europska  nacija u jednom predivnom okolišu. Nama ne treba ništa nego da se ljudi probude i zažive svatko u svojoj vlastitoj punini i u svojoj autentičnosti, te da svatko manifestira ono zašto je stvoren, jer svaki je čovjek stvoren za nekakvu predispoziciju: Netko je biolog, a netko pjesnikinja i to je sve predivno. A i svatko je i vjernik: Jer vjera tzv. redukcionista-materijalista jest da su veliki prasak i evolucija (dvije ‘religije’ mnogih ‘znanstvenih’ redukcionista) – stvorile Svijet i Život. To jesu korisni modeli, no ipak se molimo za ‘lijeve’

redukcioniste, jer začudo ne podižu lenjinisticku revoluciju protiv imperijalista psihopata?!? Da, jednom će i oni primiti Dar Vjere … o kojem govorimo.

U svakoj osobi koja ovo čita Isus Krist je Sve-Prisutan, Sve-Znajući, Sve-Moguć Živi Bog, i nek’ nam Svakome Daruje Zdravlje, Ljubav, Blagostanje i Harmoniju Duha u Svakom Trenu!
Kristu Isusu na Slavu i Hvalu! Amen.
Vama i svim čitateljima Čestit Božić i puno Zdravlja, Ljubavi i Ispunjenja u Novoj 2021.!


Za portal Rastimo u vjeri
Autor teksta : Mr. sc. Arna Šebalj:
Hvala Vam velika profesore Pavuna./ Izvor:  logicno.com

Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
Don Anđelko Kaćunko, Splićanin je rođenjem, iz brojne obitelji iz…