Crkva u svijetu

Velika promjena U SAD-u zatvoreno gotovo 50 klinika za pobačaj to je nešto predivno!

Isplatilo se boriti za pravo na život dijete i ispatilo se moliti za ovu cjelokupnu situacija koje se događaju u svijetu pa i dalje. Bogu hvala koji čuje molitve iskreno srca.

Očekuje se da će se još više klinika za pobačaj zatvoriti u nadolazećim danima i tjednima dok povijesni državni zakoni protiv pobačaja stupe na snagu.

Prema istrazi organizacije Operation Rescue, više od 49 klinika za pobačaje je ili obustavilo pobačaje ili su bile prisiljene potpuno zatvoriti svoja vrata od prošlog petka kada je Vrhovni sud SAD-a objavio svoju odluku poništivši 50 godina staru presudu Roe protiv Wadea čime je odluka o reguliranju pobačaja izgubila ustavnu zaštitu i vraćena na saveznu razinu, izvijestio je portal Life Site News.

Više klinika za pobačaje zatvorit će se u nadolazećim danima i tjednima kako državni zakoni stupaju na snagu. Iako se u nekim državama poduzimaju napori da se blokiraju pro-life zakoni, Vrhovni sud SAD-a već je počeo ispravljati metode koje godinama koristi industrija pobačaja kako bi poništila državne zakone koji štite nerođeni život.

U četvrtak je Vrhovni sud SAD-a odbacio tri slučaja u kojima su niži sudovi presudili da blokiraju provedbu državnih zakona o zaštiti života donesenih u Arkansasu, Arizoni i Indiani. Nižim je sudovima naloženo da preispitaju te odluke u svjetlu Roeova poništenja.

Uz više od 49 klinika za pobačaje koje su zatvorene, devet država sada je potpuno bez pobačaja. To su Alabama gdje su četiri klinike za pobačaje zatvorile svoja vrata, Arkansas (dvije zatvorene klinike), Kentucky gdje su zatvorene dvije klinike, Missouri (zatvorena jedna klinika), Wisconsin s četiri zatvorene klinike, Wyoming te Oklahoma, Južna Dakota i Zapadna Virginia koje su imale zabranu pobačaja i ranije.

“Ovo je bio naš plan cijelo vrijeme i nastavit ćemo raditi sve dok se sve države ne oslobode stege kartela za pobačaj”, rekao je Troy Newman, predsjednik Operation Rescue.

Organizacija Operation Rescue potvrdila je zatvaranje klinika za pobačaje u ovim državama:
Alabama: 4 zatvaranja (sada država bez pobačaja)
Arkansas: 2 zatvaranja (sada država bez pobačaja)
Arizona: 4 zatvaranja
Gruzija: 1 zatvaranje
Kentucky: 2 zatvaranja (sada država bez pobačaja)
Michigan: 1 zatvaranje
Missouri: 1 zatvaranje (sada država bez pobačaja)
Ohio: 10 zatvaranja
Tennessee: 3 zatvaranja
Texas: 14 zatvaranja
Wisconsin: 4 zatvaranja (sada država bez pobačaja)
Wyoming: 1 zatvaranje (sada država bez pobačaja)


Autor: Rastimo u vjeri/ Izvor: Hkm

Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
Brak je zakonski i društveno uređena zajednica, najčešće jednog muškarca i jedne žene, koja…