Vijesti

Već je više od 15.000 ljudi potpisalo jučer pokrenutu peticiju Stožeru civilne zaštite i Vladi RH u vezi epidemiološke mjere za crkvene prostore!

Diskriminirajuće je i ponižavajuće za vjernike koje se stavlja u drugorazredni položaj u odnosu na posjećivanje dućana, kazališta, kina i sl.


Poštovani, zahtijevamo da pod hitno ukinete epidemiološku mjeru koja ograničava broj osoba u crkvenim prostorima na 25 i uskladite ju s mjerama za trgovine, umjetničke programe, kinoprojekcije, izložbene prostore i političke sjednice, a u kojima se maksimalni broj prisutnih osoba računa prema veličini prostora tj. prema kriteriju 4 m² površine po osobi.

Želimo poštivati mjere, ali želimo i da su one razumne i ujednačene. Trenutno fiksno ograničenje broja osoba bez obzira na veličinu tj. kvadraturu crkve je protivno logici i zdravom razumu, te je diskriminirajuće i ponižavajuće za vjernike čije posjećivanje crkve se stavlja u drugorazredni položaj u odnosu na posjećivanje dućana, kazališta, kina i sl. Osim toga, u crkvi je puno manje kretanje ljudi, a time i rizik od zaraze, nego primjerice u trgovačkom centru.

Udruga GROZD – glas roditelja za djecu pokrenula je online peticiju kojom traže od Stožera i Vlade RH ukidanje nepravednih mjera prema Crkvi. Posebno ističu problem prava na – vjerski odgoj djece! Peticiju je do sada potpisalo 15 tisuća ljudi, a možete je potpisati OVDJE

 

Kao roditeljska udruga osobito skrećemo pozornost na učinak ove mjere na obitelji s djecom. Djeci je još puno teže doživjeti zajedništvo misnog slavlja putem medija nego odraslima, te je roditeljima ovom nepravednom odlukom dodatno ograničeno njihovo pravo na vjerski odgoj svoje djece.

Kao roditeljska udruga osobito skrećemo pozornost na učinak ove mjere na obitelji s djecom. Djeci je još puno teže doživjeti zajedništvo misnog slavlja putem medija nego odraslima, te je roditeljima ovom nepravednom odlukom dodatno ograničeno njihovo pravo na vjerski odgoj svoje djece’ napisali su u peticiji. 

Kristina Pavlović, predsjednica udruge Glas roditelja za djecu – GROZD


Autor: Rastimo u vjeri

Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
Jedina relikvija Djevice Marije, s obzirom na to da je…