Dom i obitelj

Važnost zajedničkog obiteljskog obroka

U novom videu rubrike “Dom Bosco” na YouTube kanalu Salesiana HR, mnogobrojna obitelj Blažević i don Mihovil Kurkut govore zašto je važno okupljati se za obiteljskim stolom.


Mnogobrojna i simpatična obitelj Blažević iz Virovitice svjedoči o tome koliko često se okupljaju za obiteljskim stolom, na koji način nastoje održati red i s kojim izazovima se pritom susreću. U videu su također dali nekoliko korisnih savjeta kako pridobiti pažnju svoje djece.

Don Mihovil pak u svom osvrtu ističe kako je Isus Krist često bio za stolom svoje obitelji i prijatelja te je često za svojim stolom imao i grešnike.

Don Mihovil na napominje da, potaknuti Isusovim primjerom i mi moramo učiti svoju djecu da je hrana dar. “Sve što imamo je dar i zato nema ljepše stvari nego napraviti znak križa i pomoliti se svaki put prije nego što idemo jesti”, naveo je don Mihovil Kurkut. Prenosi portal HKM

Video u cijelosti možete pogledati ovdje:

 


Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
Mons. Georg Ratzinger, stariji brat pape emeritusa Bendikta XVI., preminuo…