Vapaj koji pokreće Božje srce

Riječ Božja donosi svjedočanstvo u korist činjenice da nas poniženje uči saviti koljena i zavapiti Gospodinu u svim našim problemima i nevoljama.

“Prije nego bijah ponižen lutao sam, ali sada tvoju čuvam riječ” (Ps 119,67).


“Znadem, o Jahve da su ti sudovi pravedni i da si me s pravom ponizio” (Ps 119,75).

U posljednjem stihu David kaže: “Gospodine, znam zašto si me ponizio. Vidio si da sam zalutao kad je sve išlo dobro i da sam postao bezbrižan, i tako si dopustio da na mene dođe nevolja. Znao si da će me to natjerati na koljena i vratiti u slomljenost. Moje poniženje bilo je dokaz tvoje vjernosti prema meni!”

 

Moramo razumjeti nešto o srcu Božjem – On pati kad mi patimo. On osjeća naše poniženje s nama, bez obzira što je ono. “U svim njihovim nesrećama on bijaše nesretan, i spasi ih anđeo nazočnosti njegove. U svojoj ljubavi i u smilovanju svojemu on ih je otkupio i podigao ih i nosio ih u sve dane odvajkada” (Iz 63,9).

Gospodin je ganut kad god mu Njegova djeca vape iz poniženja. “(Izraelci) su vapili i njihov vapaj za pomoć sred ropstva ulazio je Bogu. Bog je čuo njihovo zapomaganje” (Izl 2,23-24).

Izraelov vapaj ganuo je srce Božje. Kad god su bili poniženi, Bog je patio s njima. Biblija nam govori da čak i kad je Izrael sagriješio protiv Gospodina i kad je bijeda pala na njih, “njegova se duša sažali nad Izraelovom tegobom” (Suci 10,16).

Mnogi ljudi podnose strašno ropstvo u svom životu i u njima svakodnevno bjesne iskušenja. Međutim, kažem svim takvim ljudima: “Bog se brine!” Da, On zna jad koji podnosite i samo on ima snagu da vas izbavi. U svakoj bitki On vas uči da trčite križu i vapite mu za izbavljenje!

 

Autor: David Wilkerson; Izvor: Worldchallenge.org

Izvor: www.novizivot.net


 2,039 total views,  2 views today

Komentar

0 Komentara

  Nema komentara!

  Trenutno nema komentara, ali vi možete biti prvi koji će ostaviti komentar za odabranu objavu.

  Postavite odgovor

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  *

  Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.