Vijesti

„UŽIVAM kad mogu ZAGORČAVATI živote PIJANACA i NJIHOVIH OBITELJI!“ – Sotona

Sotona iskorištava svaku priliku da nam naškodi, da nas povuče dublje u glib grijeha i zla. Alkohol je jedna od njegovih, „omiljenih igračaka“ ,koje nudi u svojoj širokoj lepezi zavođenja. Naravno, alkohol, nije štetan ako se uzima u umjerenim količinama, međutim, ako ste „mortus“ pijani i, uz to postanete agresivni i svadljivi, vi postajete omiljeno oruđe u rukama Sotone i njegovih demona. Tada vas navode da uđete u svađu sa vašom obitelji, a tada, nažalost, zna biti svega.


 Nikad ne smijemo zaboraviti da, đavao i njegovi demoni, imaju poprilično dugo i ozbiljno iskustvo o našim slabostima i manama. Moramo biti svjesni, da oni prate sve što radimo, kako se ponašamo, upijaju naše detalje i, naravno, njihovo omiljeno kod svakog od nas, mane. Postanemo li podložni alkoholu, uništiti će nas. Nažalost, uništiti će i vaše obitelji.

   Zamislite život obitelji koja svaku večer ima nasilje u svom domu. Pijani otac i muž dolazi preplašenoj ženi i djeci. Bijesan, ljut, pijan, udara po njima, urla i iživljava se na njima. Sutra opet, prekosutra opet…i tako godinama. Kakva će biti ta djeca nakon nekog vremena? Kakva će biti ta žena?

 

   Koliko je vozača skrivilo nesreće na cestama? Koliko je nevinih ljudi stradalo? Zašto? Zbog alkohola. Gospodin je milosrdan i, On oprašta. Ali pokažimo volju da se želimo promijeniti, da želimo ozdraviti od naših slabosti, mana i grijeha.

Grijeh rađa bolest, grijeh i jest bolest. Kad nasilje zavlada i prevlada, tada se ne rađa samo grijeh, nego i bolest. Potičemo sve one obitelji koje su iskusile gorak okus nasilja, zlostavljanja i maltretiranja na bilo koji  način da poslušaju duhovnu obnovu fra Ive Pavića koju ćemo priložiti u članku.
Fra Ivo moli za oslobođenje od grijeha i za zacjeljivanje rana.

   Potičem vas, draga braćo i sestre u Kristu, da se sjetite u svojim molitvama naših dragih časnih sestara, svećenika, biskupa, kardinala i pape Franje. Milosrdni Isuse, hvala Ti, od srca, što si nam ih poslao i što nam ih šalješ. Hvala Majko Marijo, Pomoćnice kršćana. Majko, volimo te. Majko, ljubimo te.

 

ISUSE, UZDAMO SE U TEBE!

Marijo Pomoćnice kršćana, moli za nas!

Sveti Josipe, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

 Sveti Mihovile, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

 Sveti Petre, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

Sveti Ivane Bosco, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

Sveti Ivane Pavle II., u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

Sveti Franjo Asiški, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

 Sveti Benedikte, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

 Sveti Ivane od Križa, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

Sveti Antune Padovanski, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

Sveti Padre Pio, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!


 Tekst pripremio: Brat Ivan

Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
Svjedočanstvo znači staviti svoj život na kocku Kao apostoli Petar,…