Izdvojeni članak

Uskrs je najveći Blagdan budimo sretni i slavimo pobjedu Gospodina Isusa Krista

Prepustimo riječ evanđelistima, svetom Mateju, svetom Marku i svetom Luki: „Po suboti, u osvit prvog dana sedmice, dođe Marija Magdalena i ona druga Marija pogledati grob. I gle, nastade žestok potres, jer anđeo Gospodnji siđe s neba, pristupi i odvali kamen i sjede na njega. Lice mu bijaše kao munja, a odjeća bijela kao snijeg.


Od straha pred njim zadrhtaše stražari i postadoše kao mrtvi. Kada dakle žene pogledaše, opaziše da je kamen od groba odvaljen; a bijaše vrlo velik. Zatim anđeo reče ženama: ‘Znam, vi tražite Isusa Nazarećanina raspetoga. Zašto tražite živoga među mrtvima? Nije ovdje, nego uskrsnu kako reče! Dođite i vidite mjesto gdje je ležao. Sjetite se samo što vam je navijestio dok je još bio u Galileji, kad je govorio: Sin čovječji treba da bude predan u ruke grešnicima, da bude raspet i da treći dan uskrsne. Potecite žurno i javite njegovim učenicima, i Petru, da je ustao od mrtvih. I gle, on pred vama ide u Galileju, ondje ćete ga vidjeti, kako vam reče.

On je pobjedi i sjede sa desne strane Ocu da vlada sa svojim ocem u nebeskom me domu, di ćemo jednog dana svi tamo doći
i slaviti njegovo sveto ime iznad imena. on je vladar i naš Kralj koji nas promatra sa nebeskog doma di ćemo svi doći kad dođe vrijeme.

Eto, rekoh vam.’‟ MARIJA MAGDALENA – SLIKA GREŠNOG ČOVJEČANSTVA I SVAKE OSOBE KOJA TRAŽI BOGA A one se žene sjetiše riječi Isusovih, brzo otiđoše s groba te sa strahom i velikom radošću otrčaše da obavijeste njegove učenike. I gle, Isus im iziđe ususret govoreći „Zdravo!‟ One poletješe k njemu, obujmiše mu noge i ničice mu se pokloniše. Tada im Isus reče: „Ne bojte se! Idite i javite mojoj braći da pođu u Galileju! Ondje će me vidjeti!‟ Svojom prošlošću, ali i traženjem Gospodina u mraku, Marija Magdalena slika je grešnog čovječanstva i svake osobe koja traži Boga lutajući u tami ovoga svijeta. Za grob se ne navodi komu pripada, iako se zna da je Isusov, čime evanđelisti ističu kako je njegov grob simbol svih grobova.

Uklonjeni kamen poručuje da su s Isusovim uskrsnućem grobovi izgubili svoju kobnost. Više nema groba koji će ostati zapečaćen, nema tame koju svjetlost neće pobijediti ni grešnika kojem će biti uskraćeno pronaći svoga Spasitelja. Petar je tu stvarnost posvjedočio riječima: „Tko god u njega vjeruje, po imenu njegovu prima oproštenje grijeha.“ Sretan i blagoslovljen Uskrs želimo svim čitateljima portala RASTIMO U VJERI.COM!

 

SRETAN I BLAGOSLOVLJEN USKRS SVIMA ČITATELJIMA PORTALA !


Izvor: rastimo u vjeri.com

Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
O novom rođenju u Kristu Isusu, ozdravljenjima tijela i duha,…