Međugorje

Upozorenje Vidjelica Vicka: neće biti mira u nama niti Božjeg blagoslova ako se ne pojača molitva


Vidjelica Vicka poziva na pojačanu molitvu i pokajanje za svoje nedostatke u životu dok se to ne napravi neće biti mira među ljudima pa čak i u crkvama. kad se to napravi može se očekivati mir među ljudima.

Gospa ne očekuje jednu veliku stvar, već mnogo malih stvari učinjenih s ljubavlju i poniznošću. Počinjemo od malih stvari. Čak iu molitvi. Beskorisno je moliti satima ako se tada samo molite ustima: na taj se način čovjek osjeća praznije nego prije. Važno je da se počne malo moliti, ali ono što se moli mora se moliti srcem is ljubavlju. 

Svaki dan smo spremni tražiti, ali malo dati. Umjesto toga, trebali bismo biti sretniji kada smo spremni nešto dati. Kad smo spremni dati nešto od sebe, onda su i milosti na prvom mjestu. Moramo se staviti u perspektivu da budemo na raspolaganju Bogu i reći: Gospodine, ti znaš želje mog srca, ja ti prinosim svoje patnje, a ti činiš što želiš. Bitno je vršiti volju Gospodnju.

Danas je problem u obitelji iu Crkvi što nema molitve, a bez molitve nema ljubavi. Danas nedostaje povjerenja u Boga i zato smo se udaljili od Boga. Danas u obiteljima i župama više ne razgovaramo jedni s drugima, a to je polje na kojem dominira sotona. Gospa nam pak poručuje da bez molitve ne možemo dalje. 

U vašim obiteljima kao da postoji vaza s cvijećem za zalijevanje. Stavite li svaki dan malo vode u ovu vazu primijetit ćete da cvijeće raste i postaje lijepo. Ista stvar vrijedi i za naše srce: ako stavimo dvije ili tri molitve učinjene srcem, onda vidimo da naša ljubav sve više raste. 

Ako pak ne zalijemo cvijet, shvaćamo da nakon nekog vremena cvijet vene i umire. Isto se događa kada se moramo početi moliti, ali nađemo tisuću izgovora da to ne učinimo: danas sam umoran, sutra ću moliti, onda dođe sutra i odgađamo ga za prekosutra. 

Čineći to, svaki dan se odvraćamo od molitve i naša srca odlaze potpuno drugamo. Gospa nam govori da, kao što cvijet ne može živjeti bez vode, tako ni mi ne možemo živjeti bez Božje milosti. Molitva učinjena srcem ne može se proučavati, može se samo živjeti, korak naprijed iz dana u dan. Danas ima problema posvuda: u obitelji, s djecom, s drugima itd. Ali ti problemi nisu toliko s njima, nego s nama samima. 

Gdje je Isus u našim obiteljima? Stavlja se na zadnje mjesto, dok su na prvom mjestu sve manje važne stvari. Gospa nam pak poručuje da dok se ne vratimo Isusu ne riječima nego svojim životom, neće biti mira u nama i Božjeg blagoslova.

Vrlo je važno da obitelj moli zajedno, kako bismo mogli odoljeti napadu neprijatelja koji želi podijeliti: jedini način da se obitelj ujedini je molitva. Obitelji se dijele jer nema ljubavi i jedinstva, a to se može hraniti samo zajedničkom molitvom. Ali svi se žure s terminima, s poslom itd., a mi tu činjenicu gubimo iz vida.

Isus svakoga od nas zove, a ne gleda na točnu dob. Isus vidi kako se ponašaš i kako se osjećaš. Djeca se moraju naučiti moliti, a roditelji moraju biti primjer. Što mogu očekivati ​​sutra od kćeri ako ja kao roditelj ne budem primjer! Počinjem moliti Oče naš, Zdravo Marijo, a moja kćer Marija, makar i mala, prati i polako uči.

 I zato moramo biti primjer drugima. Moramo biti zahvalni svojim starijima jer su nam dali primjer molitve i života. Čak nas je i baka, budući da je moja majka išla okolo na posao, odgajala katekizmom i molitvom. 

Ali svi se žure s terminima, s poslom itd., a mi tu činjenicu gubimo iz vida. Isus svakoga od nas zove, a ne gleda na točnu dob. Isus vidi kako se ponašaš i kako se osjećaš. Djeca se moraju naučiti moliti, a roditelji moraju biti primjer. 


Izvor: međugorje tutti i giorni

Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
“Tako ću te slaviti za života, u tvoje ču ime…