Vijesti

Upoznajte franjevce koji žive u starim vagonima u jednom od najopasnijih područja u Europi

Ovi neobični franjevci žive u vagonima iz 1940-ih, u potpunom siromaštvu, želeći tako nasljedovati primjer svoga
osnivača, sv. Franje Asiškoga. Susjedstvo u kojem živi osmero fratara jedno je od najopasnijih u Europi… 

Na katoličkom portalu Aleteia, objavljena je priča o neobičnoj skupini franjevaca koji djeluju u Napulju. Oni, naime, žive u vagonima iz 1940-ih, u potpunom siromaštvu, želeći tako nasljedovati primjer svoga osnivača, sv. Franje Asiškoga. Franjevci u Napulju djeluju od 1976. godine. Žive od onoga što drugi ljudi bacaju, a i vlak u kojem žive koriste upravo zašto što ga više nitko nije htio. Vagoni služe kao kapelice, ispovjedaonice, radionice… Franjevci također imaju mali vrt i mali voćnjak.

Susjedstvo u kojem živi osmero fratara jedno je od najopasnijih u Europi. Oni obilaze ljude u potrebi, trude se suosjećati s njima, saslušati ih i pružiti im utjehu. Oni također služe i u svojoj župi, redovito posjećuju zatvore i bolnice. Nikada ne prihvaćaju novac, samo nužne stvari poput deke i hrane koju kuhaju na starom štednjaku.

Višak daju ljudima u potrebi. U intervjuu za katolički časopis Famiglia Cristiana, brat Karlo objasnio je njihov neobičan način života: „Vlak predstavlja put kojim se krećemo, ali i jednostavnost i nesigurnost. S ovim vrijednostima nastojimo obnoviti duhovnost i učenje svetoga Franje“.

Ovi neobični franjevci svojim načinom života pokazuju da je malo potrebno za radostan i ispunjen život; ono materijalno nas nikada ne može ispuniti kao ljubav i pomoć iskazani bližnjemu u potrebi. U galeriji fotografija možete vidjeti kako izgledaju vagoni u kojima živi osmero franjevaca:

[wonderplugin_gallery id=”1″]


Autor: Book.hr

Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
On je prijatelj koji uvijek daje dobro Moramo biti uporni…