Upoznajte franjevce koji žive u starim vagonima u jednom od najopasnijih područja u Europi

Ovi neobični franjevci žive u vagonima iz 1940-ih, u potpunom siromaštvu, želeći tako nasljedovati primjer svoga
osnivača, sv. Franje Asiškoga. Susjedstvo u kojem živi osmero fratara jedno je od najopasnijih u Europi… 

Na katoličkom portalu Aleteia, objavljena je priča o neobičnoj skupini franjevaca koji djeluju u Napulju. Oni, naime, žive u vagonima iz 1940-ih, u potpunom siromaštvu, želeći tako nasljedovati primjer svoga osnivača, sv. Franje Asiškoga. Franjevci u Napulju djeluju od 1976. godine. Žive od onoga što drugi ljudi bacaju, a i vlak u kojem žive koriste upravo zašto što ga više nitko nije htio. Vagoni služe kao kapelice, ispovjedaonice, radionice… Franjevci također imaju mali vrt i mali voćnjak.

Susjedstvo u kojem živi osmero fratara jedno je od najopasnijih u Europi. Oni obilaze ljude u potrebi, trude se suosjećati s njima, saslušati ih i pružiti im utjehu. Oni također služe i u svojoj župi, redovito posjećuju zatvore i bolnice. Nikada ne prihvaćaju novac, samo nužne stvari poput deke i hrane koju kuhaju na starom štednjaku.

Višak daju ljudima u potrebi. U intervjuu za katolički časopis Famiglia Cristiana, brat Karlo objasnio je njihov neobičan način života: „Vlak predstavlja put kojim se krećemo, ali i jednostavnost i nesigurnost. S ovim vrijednostima nastojimo obnoviti duhovnost i učenje svetoga Franje“.

Ovi neobični franjevci svojim načinom života pokazuju da je malo potrebno za radostan i ispunjen život; ono materijalno nas nikada ne može ispuniti kao ljubav i pomoć iskazani bližnjemu u potrebi. U galeriji fotografija možete vidjeti kako izgledaju vagoni u kojima živi osmero franjevaca:

[wonderplugin_gallery id=”1″]

Autor: Book.hr

 3,503 total views,  2 views today

Komentar

0 Komentara

  Nema komentara!

  Trenutno nema komentara, ali vi možete biti prvi koji će ostaviti komentar za odabranu objavu.

  Postavite odgovor

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  *

  Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.