UKORIJENJENI U BOGU

Pročitajte: Jeremija 17, 5 - 8

On je kao drvo posađeno kraj vode… Njegovo lišće ostaje zeleno. (Jer 17, 8)

KADA su se prijatelji preselili u novi dom, posadili su gliciniju blizu svoje ograde. Nakon pet godine obradovali su ih cvjetovi boje lavande. Dva su desetljeća uživali u tom ukrasnom stablu, pažljivo ga orezivali i njegovali. No odjednom se glicinija osušila. Njihovi su susjedi izlili tekućinu za suzbijanje korova s druge strane ograde. Otrov je ušao u glicinijino korijenje i uništio ju – barem su to mislili moji prijatelji. No čekalo ih je iznenađenje. Sljedeće su godine niknuli iz zemlje novi izdanci.

Prorok Jeremija koristi se slikom drveća koje napreduje ili propada kada uspoređuje Božji narod koji se pouzdaje u Boga i onaj koji odbacuje Njegove načine. Oni koji slijede Boga pustit će svoje korijene u tlo blizu vode i donosit će plod (r. 8), ali oni koji slijede svoje srce, bit će »kao grm u pustari. On ne doživi da mu je dobro« (r.  5,6). Prorok čezne za time da se Božji narod osloni na pravog i živog Boga, da budu »drvo posađeno kraj vode« (r. 8).
U Bibliji piše da je naš nebeski Otac »vinogradar« (Iv 15, 1), i da je »blagoslovljen čovjek koji se uzda u Gospodina, kome je uzdanje Gospodin« (Jer 17, 7). Zato, slijedimo Ga cijelim srcem i donositi ćemo plod koji ne propada.

Kada slijedimo Boga, naše »lišće ostaje zeleno«.

Autor: Amy Boucher Pye

1,031 total views, 2 views today

Komentar

0 Komentara

  Nema komentara!

  Trenutno nema komentara, ali vi možete biti prvi koji će ostaviti komentar za odabranu objavu.

  Postavite odgovor

  <

  *

  Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

  Hide Related Posts
  %d blogeri kao ovaj: