Uključi se i ti u cjelonoćnu molitvu za Domovinu!

“Poklonimo se Isusu za domovinu” geslo je cjelonoćnog klanjanja koje će Molitvena zajednica Zamak, iz župe Remete, u petak navečer imati u kapelici Duhovnog centra sv. Ivana od Križa (preko puta samostana karmelićana).


To je već tradicionalno klanjanje koje Molitvena zajednica Zamak (zajednica molitelja karmela) u svojih sedam godina organizira dva do tri puta godišnje. Zamak poziva da se poklonimo Isusu u molitvi za domovinu, posebno uoči ovogodišnjih izbora, važnih za našu domovinu.

To je njihov odgovor na inicijativu koju su pokrenuli hrvatski biskupi, a u kojoj pozivaju sve vjernike na molitvu za hrvatski narod i domovinu u ovim turbulentnim vremenima.

Pred euharistijskim Gospodinom molit će za našu Domovinu, njeno dostojanstvo, mir, pravdu, poštenje i slogu te u zahvalnosti i nadi da nam Bog po svome Sinu udijeli mirne dane i da u slozi sa svima možemo graditi našu zemlju.

Kao vjernici pozvani smo mijenjati stanje u kojem se Domovina nalazi, prvenstveno na evanđeoskim vrijednostima i dostojanstvu svakog čovjeka.

Susret započinje u petak, 20. prosinca sv. Misom u remetskoj župnoj crkvi u 18:30, nakon koje će započeti klanjanje u Duhovnom centru. Tihi ulaz na klanjanje slobodan je u svako doba, a u kapelici će uvijek biti netko od članova Zamka. Klanjanje završava sv. Misom u 6:00 u župnoj crkvi u subotu, 21. prosinca.

I druge župe i molitvene zajednice u domovini pozvane su, ako su u mogućnosti, organizirati slične molitve i bdjenja, s vlastitim nakanama.

Izvor: hkm.hr


 1,430 total views,  6 views today

Komentar

0 Komentara

  Nema komentara!

  Trenutno nema komentara, ali vi možete biti prvi koji će ostaviti komentar za odabranu objavu.

  Postavite odgovor

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  *

  Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.