Molitve

Uključi se i ti u cjelonoćnu molitvu za Domovinu!

“Poklonimo se Isusu za domovinu” geslo je cjelonoćnog klanjanja koje će Molitvena zajednica Zamak, iz župe Remete, u petak navečer imati u kapelici Duhovnog centra sv. Ivana od Križa (preko puta samostana karmelićana).


To je već tradicionalno klanjanje koje Molitvena zajednica Zamak (zajednica molitelja karmela) u svojih sedam godina organizira dva do tri puta godišnje. Zamak poziva da se poklonimo Isusu u molitvi za domovinu, posebno uoči ovogodišnjih izbora, važnih za našu domovinu.

To je njihov odgovor na inicijativu koju su pokrenuli hrvatski biskupi, a u kojoj pozivaju sve vjernike na molitvu za hrvatski narod i domovinu u ovim turbulentnim vremenima.

Pred euharistijskim Gospodinom molit će za našu Domovinu, njeno dostojanstvo, mir, pravdu, poštenje i slogu te u zahvalnosti i nadi da nam Bog po svome Sinu udijeli mirne dane i da u slozi sa svima možemo graditi našu zemlju.

Kao vjernici pozvani smo mijenjati stanje u kojem se Domovina nalazi, prvenstveno na evanđeoskim vrijednostima i dostojanstvu svakog čovjeka.

Susret započinje u petak, 20. prosinca sv. Misom u remetskoj župnoj crkvi u 18:30, nakon koje će započeti klanjanje u Duhovnom centru. Tihi ulaz na klanjanje slobodan je u svako doba, a u kapelici će uvijek biti netko od članova Zamka. Klanjanje završava sv. Misom u 6:00 u župnoj crkvi u subotu, 21. prosinca.

I druge župe i molitvene zajednice u domovini pozvane su, ako su u mogućnosti, organizirati slične molitve i bdjenja, s vlastitim nakanama.

Izvor: hkm.hr


Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
Danas su mnogi u svijetu uzeli sebi za idola razno…