Duhovnost

Učini da tvoj život u novoj godini postane zahvala Bogu i gledaj kako se počinje mijenjati!

Moćna je riječ “hvala”, toliko moćna da je nevjerojatno da čim započneš Bogu zahvaljivati tvoj se život počinje mijenjati.

Odjednom se pronalaze nova rješenja za stare odnose i iskustva za koje si mislio da su zauvijek završili. Počinješ dublje razumijevati stvarnost i shvaćaš da imaš sve što ti je potrebno. Čim počneš zahvaljivati izlaziš iz mentaliteta žrtve i shvaćaš da nisi samo okružen neprijateljima koji tvoj život pokušavaju uništiti, već i mnogim dobrim ljudima koji su nešto od sebe dali da bi tvoj život makar malo bio bolji.

Čim tvoj život postane zahvala Bogu odjednom se raščišćava talog negativnih osjećaja koji se skupio u dnu tvoga bića, samo jedna misao, jedna riječ imaju moć pročistiti sve ono što se godinama trovalo i zagađivalo, što tvojom krivnjom, što krivnjom drugih ljudi. Kad svojim životom počneš govoriti “hvala” shvaćaš da nisi samo posjetitelj u ovom vremenu već da si pozvan preuzeti ulogu graditelja boljih okolnosti za sebe, i druge ljude.

Čim tvoj život postane zahvala Bogu kao da se neka zatvorena vrata počinju otvarati. Kao da se pojačava tvoja upornost i onamo gdje si odbijan te imaš snage sebi kazati: “Izdržat ću još malo koliko god mi bilo teško.” Kad svojim životom počneš govoriti “hvala” počinješ se osjećati sigurnije jer shvaćaš da se iza pozadine svega ovoga što vidiš nalazi netko tko pokušava oblikovati ovaj svijet po nekoj boljoj viziji i da takvoj viziji treba dati svoju ruku.

Čim tvoj život postane zahvala Bogu ne možeš se više osjećati beskorisno. Počinješ shvaćati da imaš svoju ulogu u povijesti svijeta. Pronađeš način da ideš dalje za sve one ciljeve kojima si nekoć tražio isprike i opravdanja zašto ih ne možeš ostvariti. Kad svojim životom počneš govoriti “hvala” shvaćaš da ti Bog daje novu šansu u svim tvojim porazima i gubicima jer tvoj pogled usmjeruje na ono što u životu imaš i što tvoj život čini lijepim i vrijednim, a toga u svakom životu ima.

Autor: Mario Žuvela


Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
Film koji detaljno opisuje tjeskobu koju su iskusili Kristovi učenici…