U zahvalnosti je snaga, pogledati svoj život i reći Bogu: Hvala!

U zahvalnosti je hrabrost.


Svakoga dana stati pred Boga, pogledati svoj život i reći: Sve ovo dobro što imam od tebe je, hvala ti za to.  U zahvalnosti je snaga, umjeti podignuti se onda kada padneš, obrisati prašinu i krenuti dalje. Pogledati na taj pad kao jednu lekciju koja te nešto naučila i zahvaliti za nju. U zahvalnosti je poniznost, kada pogledaš na sve ono što ti je darovano a nisi zaslužio, niti se trudio, pogledaj svoju malenost, nakloni se Bogu i zahvali za to.

U zahvalnosti je vjera, shvaćaš da sve ono što se događa u tvom životu, događa se po nekom planu, netko drugi i tvojim krivim crtama ravno piše. U zahvalnosti je lijek, lakše ćeš prebroditi i nadići sve ono teško i bolno u svom životu kada u svom srcu pokažeš osjećaj da znaš cijeniti ono dobro koje ti se dogodilo. U zahvalnosti je ljubav, shvaćaš da je sve ono što si primio znak nečije ljubavi i da nakon svega toga više ne možeš ostati isti čovjek.

Svako jutro otvori svoje srce Bogu i počni nabrajati svoje blagoslove. Možda ih u početku nećeš mnogo vidjeti ali što više budeš razmišljao o svom životu i svemu što si prošao shvatit ćeš s koliko si stvari, iskustava i odnosa blagoslovljen.  Samo u zahvalnosti možeš razumjeti vrijednost suza i veličinu boli koje si prošao shvaćajući da sve u životu ima neki dublji smisao i da je na tebi da ga upoznaš kroz molitvu i odnos s Bogom.

Zahvalnost je tvoj odgovor na pitanje što učiniti. Zahvalnost je tvoj odgovor na pitanje kamo poći. Neka Isus bude tvoj put, istina i život. Baci s očiju one ljuske koje ti priječe pravi pogled na tvoj život i odnose koje imaš s drugim ljudima, zbaci s ruku one okove kojima si se vezao uz određene materijalne stvari i koji te neprestano vrte u krug. Za slobodu te Krist oslobodi, u slobodi živi i zahvaljuj za sve što jesi i imaš

Autor: Mario Žuvela

 5,858 total views,  6 views today

Komentar

0 Komentara

  Nema komentara!

  Trenutno nema komentara, ali vi možete biti prvi koji će ostaviti komentar za odabranu objavu.

  Postavite odgovor

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  *

  Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.