U tišini novog dana započni svoj hod s Isusom!

U tišini novog dana započni svoj hod s Isusom.


Predaj mu svoje svakodnevne misli, osjećaje i djela i zatraži da njegova prisutnost odsjeva iz svega onoga što ćeš danas biti i učiniti. Pogledaj svijet njegovim očima. Ali da bi to mogao moraš ostaviti onaj stari svijet uz koji si se vezao, ona lažna uvjerenja o svijetu i životu koja su te samo držala zarobljenim u začaranom krugu obrazaca koji nikome nisu donosili nikakvo dobro.

U tišini novog dana započni svoj hod s Isusom. Razgovaraj s njime ako ne razumiješ stvari oko sebe, ako su teški izazovi pred tobom, ako se plašiš da ćeš pasti u kušnjama u kojima ćeš se i danas naći. Zahvali mu za ljubav koju ti svakoga dana pruža i osjetit ćeš kako tvoja snaga raste. Zahvali mu za sve prilike koje si dosada imao i vidjet ćeš kako novi dan postaje nova prilika da nešto novo i drugačije ostaviš ovome svijetu.

U tišini novog dana započni svoj hod s Isusom. Zatraži od njega pomoć da se fokusiraš na one važne stvari i zadatke koje su pred tobom i koji čine razliku u tvom životu, zanemarujući one brojne beznačajnosti koje te svakoga dana okupiraju i u kojima procuri tvoje vrijeme. Zatraži mudrost da uvijek možeš donijeti dobru i ispravnu odluku u svim neodlučnim situacijama i da uvijek imaš hrabrosti dosljedno učiniti ono što si odlučio.

Svaki dan donosi mnoštvo uspona i padova, prihvati i jedne i druge, uči od jednih i drugih shvaćajući ih kao dar koji mijenja i oblikuje tvoj život. S rukom u njegovoj ruci sigurnije ćeš započeti dan i odlučnije ići naprijed. Stavi svoje talente na raspolaganje drugima i vidjet ćeš kako se tvoj dar širi i s tvojom otvorenošću preobražava ovaj svijet. Budi ustrajan do kraja puta, pokaži da si svjestan da je Isus tvoj suputnik na stazi tvoga života.


Autor: Mario Žuvela

 2,194 total views,  4 views today

Komentar

0 Komentara

  Nema komentara!

  Trenutno nema komentara, ali vi možete biti prvi koji će ostaviti komentar za odabranu objavu.

  Postavite odgovor

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  *

  Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.