U tišini novog dana započni svoj hod s Isusom!

U tišini novog dana započni svoj hod s Isusom.


Predaj mu svoje svakodnevne misli, osjećaje i djela i zatraži da njegova prisutnost odsjeva iz svega onoga što ćeš danas biti i učiniti. Pogledaj svijet njegovim očima. Ali da bi to mogao moraš ostaviti onaj stari svijet uz koji si se vezao, ona lažna uvjerenja o svijetu i životu koja su te samo držala zarobljenim u začaranom krugu obrazaca koji nikome nisu donosili nikakvo dobro.

U tišini novog dana započni svoj hod s Isusom. Razgovaraj s njime ako ne razumiješ stvari oko sebe, ako su teški izazovi pred tobom, ako se plašiš da ćeš pasti u kušnjama u kojima ćeš se i danas naći. Zahvali mu za ljubav koju ti svakoga dana pruža i osjetit ćeš kako tvoja snaga raste. Zahvali mu za sve prilike koje si dosada imao i vidjet ćeš kako novi dan postaje nova prilika da nešto novo i drugačije ostaviš ovome svijetu.

U tišini novog dana započni svoj hod s Isusom. Zatraži od njega pomoć da se fokusiraš na one važne stvari i zadatke koje su pred tobom i koji čine razliku u tvom životu, zanemarujući one brojne beznačajnosti koje te svakoga dana okupiraju i u kojima procuri tvoje vrijeme. Zatraži mudrost da uvijek možeš donijeti dobru i ispravnu odluku u svim neodlučnim situacijama i da uvijek imaš hrabrosti dosljedno učiniti ono što si odlučio.

Svaki dan donosi mnoštvo uspona i padova, prihvati i jedne i druge, uči od jednih i drugih shvaćajući ih kao dar koji mijenja i oblikuje tvoj život. S rukom u njegovoj ruci sigurnije ćeš započeti dan i odlučnije ići naprijed. Stavi svoje talente na raspolaganje drugima i vidjet ćeš kako se tvoj dar širi i s tvojom otvorenošću preobražava ovaj svijet. Budi ustrajan do kraja puta, pokaži da si svjestan da je Isus tvoj suputnik na stazi tvoga života.


Autor: Mario Žuvela

1,453 total views, 3 views today

Komentar

0 Komentara

  Nema komentara!

  Trenutno nema komentara, ali vi možete biti prvi koji će ostaviti komentar za odabranu objavu.

  Postavite odgovor

  <

  *

  Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

  Hide Related Posts
  %d blogeri kao ovaj: